Přejít k hlavnímu obsahu

Národní tým - Lopata vs. Harpner

31. 3. 2011 | 11:50 StarCraft 2
Národní tým mají tvořit nejlepší z nejlepších a právě proto existují pravidla, která na to myslí. Každý hráč, který dokáže projevit dostatečné schopnosti, může vyzvat jednoho z aktuálních členů reprezentace a soupeřit s ním o místo v ní. Jako první tuto možnost dostal Spacesea, který si ale nedokázal poradit s Wonderem.
Výchozí obrázek

Národní tým mají tvořit nejlepší z nejlepších a právě proto existují pravidla, která na to myslí. Každý hráč, který dokáže projevit dostatečné schopnosti, může vyzvat jednoho z aktuálních členů reprezentace a soupeřit s ním o místo v ní. Jako první tuto možnost dostal {#Česká Republika} Spacesea, který si ale nedokázal poradit s {#Česká Republika} Wonderem. Druhým hráčem, který dostal možnost bojovat o národní tým, byl {#Česká Republika} Harpner.

Zástupce nEophyte, Protoss {#Česká Republika} Harpner, jde v poslední době od jednoho úspěchu k druhému. 2. místo v Gigabyte lize, vítězství v LAN turnaji, 3. - 4. místo v Craftcupu a SCV Cupu a další. Korunou všeho bylo vítězství v turnaji SteelSeries King of The Hill, díky kterému měl možnost vybral si soupeře. Vybral si {#Česká Republika} Lopatu, protosského hráče a člena týmu eSuba, který také v poslední době nezahálel a minulý týden se probojoval mezi 8 nejlepších v Go4SC.

czePrvní mapou střetnutí se stala mapa Testbug. Lopata otevřel 2gatem, což mohlo svědčit o rychlejším útoku, následná stavba Cyber Core a asimilátoru to ovšem popřela. Oba hráči měli zcela odlišný pohled na styl boje. Zatímco Lopata se po úvodním nakouknutí k protihráči pustil do Twilight Council a Dark Shrine, Harpner se vydal cestou Phoenixů. Ikdyž Harpner se svými jednotkami proletěl nad rozestavěnou tech budovu soupeře, nepočal stavět forge ani Robotics facility. Dvě DTčka tak dokázala zlikvidovat naděje Harpnera na první bod, který šel do rukou Lopaty.

Druhou mapu vybýral zástupce nEophyte. Jeho volba padla na Terminus Re. Tentokrát se Harpner nehodlal zdržovat a velmi rychle po postavení Cyber core přidal i 3 další gatewaye. Jeho proba následně v korejském stylu začala stavět několik pylonů v mainu Lopaty. Ten měl své warpgaty otevřené později a musel odrážet útoky soupeře. Harpnerovi se podařilo zničit několik prob, ale situaci si sám zkomplikoval, když se jeho stalkeři nechali obklíčit zealoty. Vyzyvatel na nic nečekal a psal GG.

Vypadalo to na spanilou jízdu hráče eSuby. Harpner se ale czenehodlal vzdát a chystal protiúder. Na mapě Crossfire připravil svému soupeři nepříjemné překvapení. Lopatova scoutující proba uviděla, jak se staví druhý asimilator v základně soupeře. Naneštěstí pro ni i celý její tým to byl pouze fake gas a Harpner pokračoval neomylně 4gatem. Lopata nebyl připraven na podobný útok a tak v době agrese měl sotva 3 warpgaty. Selský rozum říká 4>3 a tak to také bylo. Harpner každým nawarpováním jednotek získával větší výhodu, která vyústila v jeho první vítězství.

Lopata vybral svoji první mapu a opravnou zkoušku hodlal složit na The Shattered Temple. Harpner se tentokrát do 4gatu nepustil, místo toho postavil Twilight Council a začal zkoumat blink. Lopata zatím postavil expanzi, na které postavil 3 cannony. Aniž by to hráč nEophyte tušil, našel přesný counter. Díky dobrému manévru s blink stalkery, se dostal za obranu soupeře až do mainu. Tam nebyla žádná obrana a pouze několik stalkerů a prob se pokusilo vzdorovat. Odpor byl marný a technologická převaha se naplno projevila. Harpner srovnal na 2:2 a souboj směřoval do závěrečné hry.

Poslední střetnutí se událo na mapě Metalopolis. Na nejbližších vzdušných pozicích se mělo rozhodnout o tom, kdo bude členem reprezentace. Do svých rukou vzal osud opět Harpner. Jeho taktikou byl pro změnu 4gate. Lopata, který opět očividně čekal něco jiné, dostavoval svoji čtvrtou gateway až dodatečně, což znamenalo snížený přísun jednotek. Opakovala se situace ze třetí hry. I přes veškerou snahu Lopata nedokázal odrazit svého soupeře a po ztrátě většiny prob se musel rozloučit se zápasem, ve kterém byl vyřazen z reprezentace v poměru 2:3.

{#Česká Republika} Harpner se tak stává novým členem reprezentace na úkor {#Česká Republika} Lopaty, který se tak musí s národním týmem, alespoň na čas, rozloučit. Zápas byl hodně v duchu PvP. Žádná hra nebyla delší než 10 minut a podstatnější tech se objevil jen ve třech případech, z toho dvakrát ve hře první.

Reprezentační souboj

Lopata protoss {#Česká Republika}

 

2:3


{#Česká Republika} protoss Harpner


Replaye ze zápasu