Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo naváže na legendární sekci nEophyte?

Přední český multiklan nEophyte přijal pod sebe aktuálně jeden z nejúspěšnějších celků na naší scéně. Navázat na dílo minulé bezesporu legendární DotA sekce ale nebude nijak jednoduché.
Výchozí obrázek

Přední český multiklan nEophyte přijal pod sebe aktuálně jeden z nejúspěšnějších celků na naší scéně. Navázat na dílo minulé bezesporu legendární DotA sekce ale nebude nijak jednoduché.

staří nEph
Dávná sekce nEophyte.DotA na
InvexCupu 2007

Před pár lety byla na domácí scéně situace docela odlišná, než je dnes. Poměr hráčů věnujících se kompetitivnímu hraní oproti public hráčům byl podstatně větší a boje o křeslo československého krále Doty byly  vždy urputné. Dřívější nEophyte patřili za dobu své existence mezi absolutní špičku, v roce 2006 vyhráli 1. místo na InvexCupu (Konkrétně v sestavě Aidam, Blade, Kenny, Kacer a Reptile), o rok později se jim na InvexCupu 2007 podařilo vyhrát druhé místo (Blade, Keny, ervss, Aidam, Reptile), tentokrát je porazil slovenský tým SGC. V dalším roce se nEph mohli radovat z postupu do 1. divize Pick league a v dubnu se jim při kvalifikaci na MYM Prime Defending #10 podařilo porazit i SGC, nicméně tento zápas byl zkontumován, jelikož za Swoopa tajně hrál lacek (SGC pak v playoff zazářili a po porážce MYM skončili na 3. místě). Rovnou v červnu pak získali 2. místo na finále United-Games Benq DotA ligy (ervss, Angel, lacek, Swoop, Warlog). Pak ovšem přišla zásadní věc - hráci 2 nejlepších celků československé Doty se spojily a vytvořili nový tým pod záštitou NecroRaisers (viz. starší novinka), což znamenalo okamžitý konec obou týmů ale ani NecroRaisers ve své nové sestavě dlouho nevydrželi a rozpadli se. Tím skončila dlouhá a slavná éra nEph.DotA

Nyní, po znovuobnovení klubu, angažují nEophyte novou sekci. Jedná se hráče, kteří doposavad vystupovali pod názvem Challange Accepted vedeni Tomášem Zold.4K Hrstkou, hráčem, který se po dlouhé době neaktivity rozhodl pro svůj návrat do světa Doty a to rovnou s nemalými ambicemi. V tomto případě ale to neskončilo pouze u slov a kluci se začali sjíždět na bootcampy do velkého špalíčku, kde se připravovali na nadcházející akce. Na svém prvním mezihernovém turnaji postoupili ze skupiny z druhého místa (prohra s SGC) a v prvním kole playoff prohráli s NecroRaisers 1:2 a ve hře o 3. místo nechali bronzovou medaili Dotaportu. Svoje kvality naopak obhájili na LanCraftu, kde nekompromisně vybojovali 2. místo a kromě poháru si odnesli i hotovost 3500kč.

nEophyteXindexZold.4K a reejd

Fotky z LanCraftu a mezihernového turnaje (klikněte pro zvětšení)

V oficiální novince na webu nEophyte jsou k dispozici i vyjádření kompetentních osob ke vstupu do klanu:

kapitán týmu Tomáš 'Zold.4K' Hrstka:

Podařilo se nám domluvit se s vedením nEophyte o angažmá, kde naše hraní dostane další příležitosti, a nutnou dávku jisté motivace. Považujeme tuto hru za stále zajímavou a atraktivní a věříme, že budeme pro tento tým další oporou a pomůžeme tak rozvoji nejenom nEophyte, ale společně podpoříme i DotA komunitu.

K nové sekci se vyjádřil i hlavní manažer nEophyte Roman 'ChocoTUx' Stejskal:

Kluci z Doty přišli s opravdu zajímavou nabídku co měla hlavu a patu a mají jasnou vizi, kam směřují. Proto jsem rád, že můžu v týmu uvítat nejen další špičkový tým, ale i velice ambiciózní. I když u Doty nemám téměř žádný rozhled, věřím, že to bude další kvalitní reprezentant našeho týmu, který navíc skvěle zapadá do našeho aktuálního strategického plánu. Kluky v týmu vítám a přeji jim hodně zelených čísel ve skóre :)

Sestava týmu nEophyte pokerman

{#Česká Republika} Tomáš 'Zold.4K' Hrstka - kapitán
{#Česká Republika} Jan 'son1' Švajgr
{#Česká Republika} Gianmarco 'xind3x' Salatin
{#Česká Republika} Petr 'Denyk' Haramach
{#Česká Republika} Karel 'Reejd' Spěvák

{#Česká Republika} Michal 'SluN1ck0' Hamák - manažer