Přejít k hlavnímu obsahu

Recenze - MMO herní myš Razer Naga Molten

21. 5. 2011 | 17:42 Všechny hry
Společnost Razer zásobuje hráče velmi kvalitním herním příslušenstvím už hezkou řádku let. Sami asi ve svém okolí znáte hned několik herních nadšenců, kteří na hardware z dílny této společnosti nedají dopustit.
Výchozí obrázek

Razer Naga Molten

Společnost Razer zásobuje hráče velmi kvalitním herním příslušenstvím už hezkou řádku let. Sami asi ve svém okolí znáte hned několik herních nadšenců, kteří na hardware z dílny této společnosti nedají dopustit.

Dnes se podíváme na relativní novinku, kterou nám k recenzi poskytla společnost SuperGamer.cz, a tou je Razer Naga ve speciální edici Molten. Její design ji na první pohled řadí mezi tzv. MMO herní myší, které nabízí hráči velké množství programovatelných tlačítek. Nebyl by to ovšem Razer, kdyby nenabídl něco více než jenom "hodně tlačítek". A opravdu, Naga se pyšní neuvěřitelně přesným senzorem, který zvládne rozlišení 5600 DPI a samozřejmostí je i 1000Hz takt USB.

Specifikace

  • Senzor: 5600 DPI Precision 3.5G Laser
  • Rychlost reakce: 1ms (při 1000Hz)
  • Velikost: 115 x 70 x 22mm
  • Počet tlačítek: 17
  • Tvar: Určena pro praváky

Rozbalujeme

Zpravidla se v našich recenzích příliš nezaobíráme zabalením myšky, ale zde uděláme krátkou výjimku. Razer Naga je totiž skvěle zabalena a nečeká vás tedy žádné zběsilé trhání plastů jako v případě konkurenčních myší.

Razer Naga Molten

Razer Naga Molten

Hned na první pohled vás trošku zarazí tvar celé myši, zvlášť pokud se jedná o vaši první MMO myš. Tlačítka jsou na první pohled opravdu všude, kde bylo volné místo. Vše ale naprosto perfektně sedí a ovládání je od prvních vteřin intuitivní a přesné.

Vyzdvihnout musíme kvalitu kabelu. USB koncovka je pozlacena, čímž zajišťuje to nejlepší propojení s vaším PC, ale i samotný kabel je speciálně upravený tak, aby nedošlo k jeho různému zašmodrchání.

Ono to svítí

Razer založil design svých herních produktů na tom, že svítí, což zejména ve tmě vypadá opravdu zajímavě. Jinak tomu není ani u Nagy, která se po zapojení rozstvítí jako vánoční stromeček. Rozstvítí se nejenom výrazné Razer logo na těle myšky, ale také všechna programovatelná tlačitka po straně a kraje kolečka.

Opusťme nyní ale již popis velmi povedeného designu a pojďme se věnovat tlačítkům. Jak jsme již uvedli, Razer Naga disponuje hned 17 tlačítky, z toho hned 12 z nich najdete v prostoru pro pravý palec. Další dvě tlačítka jsou umístěna nedaleko klasického levého tlačítka myši. Tato dvě nejsou dle mého názoru vyřešena ideálně - čas od času na ně nechtěně kliknete. Navíc právě tato tlačítka plní v systému Windows funkci zpět / vpřed ve vašem prohlížeči, takže tyto "překlepy" se stanou velmi nepříjemnými.

Razer Naga Molten

Všechna tlačítka reagují velmi svižně a rozhodně se vm nestane, že byste museli vyvinout příliš mnoho nebo naopak málo síly k jejich zmáčknutí. Až na dvě zmíněná tlačítka se tedy nestává, že byste některé tlačítko zmáčknuli omylem.

Ačkoliv z obrázků se může zdát Razer vNaga kdovíjak veliká, není tomu tak. Jak rozměry, tak i váhou se řadí mezi klasické myšky, nemusíte se tedy obávat, že byste si domů zakoupili nějaké extra veliké monstrum.

Bez Software ani ránu

Na webu Razerzone.com si můžete k myšce stáhnout i ovládací software, ve kterém si můžete nastavit spoustu zajímavých featurek, kterými Naga oplývá. Měnit lze vše - DPI počínaje a taktem USB konče. Mimo softwaru lze stáhnou i firmware a add-ony pro jednotlivé hry.

Samozřejmostí je i plná programovatelnost tlačítek, add-ony do jednotlivých her (včetně WoW) a ti největší fajnšmejkři si mohou dokonce nastavit i světelné efekty, které bude Naga vydávat například při zatočení kolečkem. Celý software je velmi intuitivní, takže s ním nebudou mít problém nováčci v tomto druhu myšek.

Závěrečné zhodnocení

Razer Naga Molten je skvělá myš pro hráče MMO her, kteří vyžadují přesně to, co jim Naga nabízí. Jedinou výtkou zůstávají dvě tlačitka umístěná u LMB, která je v systému Windows lepší odmapovat a ve hrách na ně nenastavovat žádné klíčové akce.

Za cenu 1.839 Kč nabízí Razer Naga Molten to nejlepší, co můžete v současnosti získat, můžeme ji tedy jen doporučit.

Herní myš Razer Naga Molten zakoupíte v obchodě SuperGamer.cz za cenu 1.839 Kč

SuperGamer - Obchod s hrami a herním příslušenstvím
Štítky: Razer Naga, Recenze