Přejít k hlavnímu obsahu

*MH: PredY vítězí již počtvrté

29. 5. 2011 | 15:26 StarCraft 2
Tuto sobotu se konal již čtvrtý Mezihernový turnaj ve Starcraftu 2. Celkem se turnaje účastnilo 32 hráčů, včetně české elity. Ve všech předchozích turnajích zvítězil jediný hráč, kterým byl PredY, známý jako Terran, zástupce eSuby, aktuální Mistr republiky, král ve SteelSeries King of The Hill, leader československého SC2 žebříčku, vlastník hatricku z mezihernových turnajů a jediný český hráč, který má svůj profil na Liquipedii.
Výchozí obrázek

Tuto sobotu se konal již čtvrtý Mezihernový turnaj ve Starcraftu 2. Celkem se turnaje účastnilo 32 hráčů, včetně české elity. Ve všech předchozích turnajích zvítězil jediný hráč, kterým byl PredY, známý jako Terran, zástupce eSuby, aktuální Mistr republiky, král ve SteelSeries King of The Hill, leader československého SC2 žebříčku, vlastník hatricku z mezihernových turnajů a jediný český hráč, který má svůj profil na Liquipedii.

mh

Ale k věci. Z 32 hráčů jich polovina postoupila do hlavní části turnaje a zbytek si zahrál turnaj doprovodný. V tom hlavním turnaji byli hlavními favority {#Česká Republika} PredY a {#Česká Republika} Harpner. Zatímco zástupce nEophyte vyhrál svou skupinu bez ztráty bodu, PredY prohrál souboj s {#Česká Republika} Wochtulkou. Skupinu ovšem vyhrál i tak. V dalších dvou skupinách zvítězili {#Česká Republika} Lopata a {#Česká Republika} Crow.

 

UPDATE Vyjádření admina turnaje {#Česká Republika} Jumpa:

Turnaje se vzhledem k problémům v Ústecké herně nemohl zúčastnit {#Česká Republika} nukestrike. Za vzniklé problémy se tímto omlouváme. Dále upozorňujeme hráče, že při opakovaném nedostavení se na turnaj bez řádného odůvodnění, může následovat zákaz účasti na dalších turnajích.

 

Hlavní turnaj

Až nečekaně úspěšně postupoval turnajem Crow, který si poradil s {#Česká Republika} Helterem a {#Česká Republika} Thebisem, až ho nakonec zastavil PredY. V eSubáckém souboji porazil Lopata {#Česká Republika} DeViLa, Lopata ovšem následně podlehl v PvP duelu Harpnerovi. Ve finále WB se tak utkali, podle předpokladů, Harpner s PredYm.

mhVšechny mapy byly ve znamení brzké Harpnerovi agrese, která mu ovšem v první hře nevyšla tolik, jak by si představoval. Jeho následný útok se rozbil o PredYho obranu a Harpner musel dotahoval jednobovou ztrátu. Ve druhé mapě se Harpnerovi jeho záměry vyvedly mnohem lépe, ovšem cloaked banshee nadělal příliš škod a jakmile vytáhla terranská armáda na pochod, bylo zle. PredY vyhrál jednoznačně 2:0

V Losers Bracket mezitím úřadoval Kačer. A to ani Donald, ani Skrblík. {#Česká Republika} Kacer se stal katem obou hráčů eSuby v LB a nakonec stanul proti Harpnerovi ve finále, kde ovšem podlehl 0:2.

Odveta ve Grandfinále tak byla skutečností. Harpnerovi se podařilo vyrovnat pomocí 6gatu, ikdyž to v jednu chvíli vypadalo, že se PredY ubrání. Na Terminusu se pustil Harpner do rychlých High Templářů, naproti tomu se PredY pustil do cloaked banshee. Bez detekce se pustil protosský hráč do zoufalého útoku, který ovšem neměl šanci na úspěch, přišel zkrátka příliš brzy. Harpner ukázal ocelové nervy a na Xel Naze zahájil proxy 2gate. Štěstí bylo tentokrát na jeho straně, protože PredY nescoutoval a jakmile se dva zealoti dostali do blízkosti jediného mariňáka, bylo po všem.

Poslední mapa celého mezihernového turnaje byla dosti hektická. Harpner se po scanu svého techu stargate rozhodl pro switch na rychlou expanzi. Tu PredY sice zničil, ale přišel o celou svou armádu. Protiútok harpnera s High Templáři se následně připravoval na středu mapy. PredY se se svým dropem rozhodl prověřit obranu soupeře, ale v tom momentě začal rozhodující útok. Ani stormy nepomohly a celá protosská armáda byla zničena. Následně bylo naloženo vše, co mělo aspoň jednu nohum, do medivaců a tomuto dropu se již Harpner nedokázal obránit.

{#Česká Republika} PredY se stal opět vítězem mezihernového turnaje. Narozdíl od předešlých turnajů se ovšem jeho vítězství nerodilo vůbec lehce a byl to napínavý souboj až do konce.

Konečné pořadí Mezihernového turnaje

  1. {#Česká Republika} eSuba.PredY
  2. {#Česká Republika} nEph.Harpner
  3. {#Česká Republika} nEph.Kacer

 

Doprovodný turnaj

Jak již bylo řečeno, ti co se nedostali do hlavního turnaje, mohli zkusit šanci v tom doprovodném. Bylo to poprvé, co se dávala za výhru v tomto turnaji finanční odměna. Není se tedy čemu divit, že možnost zahrát si zde neodmítnul nikdo.

Do finále WB se probojovala dvojice {#Česká Republika} Skica a {#Česká Republika} sKopheK. Po poměrně krátkých hrách se z vítězství radoval prvně jmenovaný, zatímco leader týmu w3c spadnul do LB. Tam se potkal s {#Česká Republika} Veriolem. Šance na odvetu sKophKa vzali za své ve chvíli, kdy Veriol zvítězil 2:1 a byl to právě on kdo se utkal se Skicou. Ten si ovšem ve finále počínal opět jednoznačně a vyhrál 3:0, čímž se stal vítězem Doprovodného turnaje.

Konečné pořadí Doprovodného turnaje

  1. {#Česká Republika} VR.Skica
  2. {#Česká Republika} Veriol
  3. {#Česká Republika} w3c]sKopheK