Přejít k hlavnímu obsahu

GSL Code S Season One - RO32

11. 1. 2012 | 18:25 StarCraft 2
V Korei se od 8. ledna rozjela nová sezona GSL. Ti nejlepší z Korejců a pár "vyvolených" ze světa (IdrA, Sen) si to rozdají zřejmě v nejlepší Starcraft II lize současnoti. Samožřejmě ani letos nebude chybět známe komentátorské duo Artosis a Tasteless, takže o show je postaráno.Skupina A:
Výchozí obrázek

V Korei se od 8. ledna rozjela nová sezona GSL. Ti nejlepší z Korejců a pár "vyvolených" ze světa (IdrA, Sen) si to rozdají zřejmě v nejlepší Starcraft II lize současnoti. Samožřejmě ani letos nebude chybět známe komentátorské duo Artosis a Tasteless, takže o show je postaráno.

Skupina A:

Tak tato skupina vypadala velmi zajímavě. {#Tchaj-wan}Sen, který si vybojoval nasazení do Code S, měl před sebou velmi těžkou práci, nečekalo na něj vůbec nic lehkého. Jména jako {#Korejská republika}BoxeR{#Korejská republika}GanZi, a v neposlední řadě minulý  champion GSL {#Korejská republika}Jjakji, naháněla strach. 

V prvním souboji nastoupil Sen proti Jjakjimu a zřejmě se projevila nervozita, ale rodák z Tchaj-wanu dostal "slušnou lekci". Po velmi rychlých hrách se musel připravovat na souboj looserů.

Ve druhém zápase BoxeR podporován silnou základnou fanoušků dokázal vysloveně přechytračit GanZiho, když chytře ukrýval vikingy. Když BoxeR uviděl, jak se chystá soupeř na push, tak doslava sestřelil všechny soupeřovy letecké jednotky a s výhodou airu začal dropovat své bio do tanků GanZiho a o vítězství už nebylo pochyb. Naštěstí pro Ganziho ve druhé a třetí hře udělal BoxeR spustu chyb a po marine-tank útocích v obou hrách GanZi nakonec zvítězil.

GanZi "nadopován" vidinou postupu do další fáze turnaje si lehce poradil i s Jjakjim ve dvou hrách a těšil se s celkem hladkého postupu.

V souboji poražených se bohužel Sen nedokázal vzpamatovat a BoxeR mu nedal ani nejmenší šanci.

Slayers´GanZi

Vše se tedy chýlilo k finálnímu matchi dne. Poslední vítěz GSL proti asi nejznámějšímu progamerovi vůbec - Boxerovi. Jjakji zkusil 2rax reaper speed build, ale tento riskantní build mu vůbec nevyšel a "emperor" si už získanou výhodu nepustil a ujmul se vedení. Ve druhé hře už slavný Korejec Jjakjiho all-in neubránil a bylo vyrovnáno. V poslední hře dne zvolil BoxeR mech a jeho oponent bio a po několika dropech Jjakjiho do mainu a zničení většiny výrobních budov BoxeRa byl konec a emperor se musel spokojit pouze s pokračováním v Code A.

Konečné pořadí skupiny A:

1. {#Korejská republika}  Slayers´GanZi - postup do RO16

2. {#Korejská republika}  Ns_HS.Jjakji - postup do RO16

3. {#Korejská republika}  Slayers´BoxeR - sestup do Code A RO24

4. {#Tchaj-wan}  GammaniaSen - sestup do Code A RO48

 

Skupina B:

{#Korejská republika}Leenock, {#Korejská republika}MC, {#Korejská republika}SuperNoVa, {#Korejská republika}Fin - zajímavá skupina 3 zkušených hráču společně s Finem, který je známý především z předešlé verze Starcraftu kde patřil k úzké světové špičce (pod nickem ForGG).

V první hře dne Leenock nastoupil proti Finovi a to ve velkém stylu. Jeho neustála agrese, zejména v první hře udolala Fina poměrně rychle. Ve druhé hře Fin zkusil silný siegetank push, nicméně na zkušenéo zerga, který už měl +1 speedlingy si nepřišel a z nevýhody, kterou měl v techu se už nedokázal vyhrabat.

Druhá dvojice byla MC a SuperNoVa. Druhý jmenovaný zahrál 1/1/1 push a to na MCho nečekaně stačilo. Nutné je dodat že SuperNoVa odvedl neskutečné mikro s jeho banshee a připravil MCho o spoustu prob. V dalším měření sil zvolil terran zvláštní Thor-Marine-Hellion timing, se kterým si už protoss poradil. A konečně v poslední hře zahrál krásně SuperNoVa fake expanzi cloak banshee a to MCho, který jel 1gate expanzi a neměl robo "zabilo".

V souboji vítězů Leenock začal dobře, odrazil bunker rush soupeře a následně ho dokázal přemakrovat, nicméně v další hrách SuperNoVa ukázal kdo má lepší formu a v pomalých hrách udolal 2krát Leenocka a mohl se radovat z postupu.

V souboji poražených sice MC prohrál hned první hru když se projevilo dobré makro Fina, ale v dalších hrách MC zahrál trochu "cheesy" buildy a to bylo na Fina už příliš.

Konečně finále dne kde souboj MCho a Leenocka nabízelo atraktivní podívanou. Leenock zahrál proxy hatchery, která mů vůbec nevyšla a MC už výhodu nepustil. Následovala mapa Bell´Shir Beach, kde je poměrně velká rampa k expanzi, kterou MC nedokázal udržet proti baneling bustu a byl nucen napsat gg. Rozhodujíci hra se vyvíjela od začátku dobře pro MCho, který celý den uzavřel s 2base 7gate all-in pushem. Dvojnásobný vítěz GSL v minulém roce pokračuje dále.

Konečné pořadí skupiny B:

1. {#Korejská republika}  oGsSuperNoVa - postup do RO16

2. {#Korejská republika}  oGsMC - postup do RO16

3. {#Korejská republika}  FXOLeenock - sestup do Code A RO24

4. {#Korejská republika}  oGsFin - sestup do Code A RO48