Přejít k hlavnímu obsahu

Gunrunners.GO se rozpadají

9. 8. 2013 | 17:39 Counter-Strike 2
Český herní tým Gunrunners se teprve před měsícem a pár dny dal dohromady s bývalou CS:GO sestavou Necroraisers, avšak nyní se tato kvalitní pětice rozpadá.Když Gunrunners koncem června oznámili příchod sestavy okolo Mateje 'MoOnTy' Kandlbauera, výkony této sestavy měli vzrůstající tendenci. Ke GRS zamířili po zahraniční lan akci Cinema City Finals v Polsku, kam se přes online fázi kvalifikovali.
Výchozí obrázek

Český herní tým Gunrunners se teprve před měsícem a pár dny dal dohromady s bývalou CS:GO sestavou Necroraisers, avšak nyní se tato kvalitní pětice rozpadá.

Když Gunrunners koncem června oznámili příchod sestavy okolo Mateje 'MoOnTy' Kandlbauera, výkony této sestavy měli vzrůstající tendenci. Ke GRS zamířili po zahraniční lan akci Cinema City Finals v Polsku, kam se přes online fázi kvalifikovali.

1
Gunrunners.GO u herny District.Prague. (Foto: Gunrunners.eu)

O čtrnáct dní později čekal ve Zlíně tým Gunrunners.GO Quietus Day 2013, kde kluci zaznamenali možná svůj největší úspěch když podlehli až ve finále proti nEophyte. Za zmínku stojí také účast na evropské lance konané v District.Prague, kde se dokonce Richard 'queztone' Strnatko stal dle hodnocení jedním z nejlepších hráčů turnaje.

Nyní je však kapitola Gunrunners a CS:GO možná u konce, ale prozatím jasné, jestli organizace bude podporovat v nejbližší době tuto populární FPS hru. K odchodu týmu se vyjádřil také majitel organizace - Tomáš 'Tomiq4n' Secký:

"Situace okolo Counter-Strike: Global Offensive sestavy nás samozřejmě mrzí, neboť naše spolupráce trvala necelé dva měsíce. I přes tuto krátkou dobu dokázala získat několik důležitých ocenění, za což jí samozřejmě děkujeme.

V blízké budoucnosti Gunrunners neplánuje přijmutí nové sestavy. Nechceme se ukvapit a udělat krok vedle, ale raději vyčkáme na ustálení tuzemské scény a poté vybereme ty, kteří si to opravdu zaslouží. Ještě jednou děkuji hráčům za reprezentaci a spolupráci a přeji jim hodně štěstí v jejich dalších krocích."

Jak to u konce každého týmu bývá, hráči se rozutečou do jiných celků či oznámí konec aktivní kariéry, a tak to bude i v tomto případě. V rozsáhlem vyjádření na své komunitní stránce Matej 'MoOnTy' Kandlbauer jako jediný oznámil konec s aktivním hraním, avšak zmínil se také, že štěstí zkusí v Battlefieldu 4 a postupně se sestavující sekci týmu Fearless Sharks. Hra vychází v říjnu.

2
Gunrunners.GO v Polsku na Cinema City Finals (Zdroj: Facebook)

Už před rozpadem týmu sestavu opustil Richard 'queztone' Strnatko, který měl díky svým schopnostem velké množství nabídek. Nyní však vypadá, že se usadil, jelikož delší dobu hraje s týmem Tomáše 'teCkoO' Koširera Write Your World. Dále Erik 'ecko' Koširer naposled zkoušel štěstí v sestavě FU.sk, podobně jako hraje Tomáš 'benq1' Masaryk v sestavě Davida 'Kaparzo' Laciny. Zatím není jasno, jestli tahle sestava je pouze mix či něco více.

U jediného Filipa 'sniper' Melichera je budoucnost velice nejistá, jelikož po velkých změnách na naší scéně, které se v poslední době dějí, je mnoho týmů již v pěti. Ale bývalý hráč jednoho z nejlepších týmů u nás si angažmá díky svým kvalitám jistě časem najde.

Bývalá sestava Gunnruners.GO:

{#Slovenská Republika} Matej 'MoOnTy' Kandlbauer
{#Slovenská Republika} Tomáš 'benq1' Masaryk
{#Slovenská Republika} Erik 'ecko' Koširer
{#Slovenská Republika} Filip 'sniper' Melicher
{#Slovenská Republika} Richard 'queztone' Strnatko

V souvislosti s rozpadem tohoto týmu jsme na PLAYzone exkluzivně vyzpovídali kapitána tohoto týmu, Mateje 'MoOnTy' Kandlbauera. Rozhovor bude vydán kolem šesté hodiny večerní.

Štítky: moonty, Gunrunners
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.