Přejít k hlavnímu obsahu

TNAC: Rozhovor s Lancelem

28. 8. 2013 | 15:07 StarCraft 2
Třetím hráčem, kterého si nyní představíme, je člen nově vzniklého týmu Crux Gaming Václav "Lancel" Hejný. Ten se probojoval do turnaje přes offline kvalifikaci, která se konala na LanCraftu a kde se Lancel zvládl dostat na jedno ze dvou postupových míst z LB.
Výchozí obrázek

Třetím hráčem, kterého si nyní představíme, je člen nově vzniklého týmu Crux Gaming Václav "Lancel" Hejný. Ten se probojoval do turnaje přes offline kvalifikaci, která se konala na LanCraftu a kde se Lancel zvládl dostat na jedno ze dvou postupových míst z LB.

The Neat Alienware Cup

Lancel je jedním z novějších hráčů, kteří začínají úspěchy sbírat na datadisku Heart of the Swarm. Dlouhou dobu zastupoval tým Inaequalis, kde byl zcela jednoznačně nejlepším hráčem.

Po příchodu nového týmu Crux Gaming, se rozhodl Lancel přejít právě pod tento tým a opustit Inae. I v Crux se zařadil na pozici hlavního tahouna týmu, což potvrdil i na LanCraftu, kde se v hlavním turnaji umístil na 9. až 12. místě.

 

Ahoj Lanceli, na The Nest Alienware Cup si se kvalifikoval přes offline kvalifikaci. Jak se těšíš na tuto netradiční akci?

Těším se hrozně moc. Závistivě jsem koukal pokaždé, když se konal Homestory cup a když jsem se dozveděl o TNAC, tak jsem doufal, že se dokážu kvalifikovat. A podařilo se

 

Jak by si popsal tvé putování offline kvalifikací? Postoupil si skrz Losers Bracket, takže kdo tě tam překvapil?

No já jsem byl hlavně rád, že jsem se té offline kvalifikace mohl zůčastnit. Jel jsem na LC, když jsem byl v PZ žebříčku na 28. místě, ale naštěstí jsem dostal dostatek bodů z hlavního turnaje LC. Hned v prním kole kvalifikace jsem narazil na Blackbirdse, proti kterému jsem sice vedl 1:0, ale povedlo se mu to otočit a zakrojil mě 2:1. Pak jsem prošel celým LB, než ke mně spadl znovu Blackbirds a pouze vítěz se mohl kvalifikovat. Tentokrát se nám role ale prohodili a vyhrál jsem 2:1.

 

S jakými ambicemi půjdeš do turnaje?

No podle toho, jaká jména jsou už teď v turnaji a až na Devila jen protossové, tak to moc růžově nevidím, protože PvZ je už delší dobu mým nejhorším MU. Ale snad se poštestí a chtěl bych zaútočit na třetí místo

 

(zdroj: FB/Crux Gaming)

V době tohoto rozhovoru probíhá ještě online kvalifikace. Pokud je PvZ tvůj slabší matchup, tak jakou rasu by sis naopak přál?:)

Rozhodně terrana už z několika důvodů. Je to momentálně můj nejsilnější MU, v ZvZ jsou malé chybky většinou katastrofální a příznejme si, ale bohužel v Česku úrověň terranů není nijak vysoká od konce Predyho a Rikytana.

 

Co očekáváš od samotného akce? Na domácí scéně ještě nikdy podobný turnaj nebyl. Jak se těšíš na prostředí a vybavení Nestu?

Já měl to štěstí a už jsem byl v Nestu na bootcampu, když jsem ještě byl v Inaequalis. Prostory tam jsou pro to ideální, jenom omezují počet účastníků. Já myslím, že tam s klukama prožijeme super víkend a užijeme si to všichni. Koho jsem dřív neznal, tak aspoň na LC jsme prohodili pár slov a jsou to fajn lidi a snad tam bude minimálně taková atmosféra, jakou můžeme vidět na streamech z Homestory cupu

 

Budeš se na samotný turnaj nějak připravovat, ačkoliv již mnoho času nezbývá?

Po Lancraftu jsem ještě nehrál, ale plánuji se s někým domluvit a trénovat v customkách PvZ. To je pro mě teď hlavní cíl vylepšít mé PvZ a pokud se mi to podaří ještě pred Nestem, tak budu jedině rád

 

(zdroj: FB/Crux Gaming)

 

Co říkáš na fakt, že si nemusíš brát vlastní PC, protože se bude hrát na počítačích Alienware? Už si je mimochodem měl někdy možnost vyzkoušet?

No ja jsem jedině rád, alespoň s sebou nemusíme tahat vlastní počítače, protože vlastní periférie nám jako hráčům naprosto postačí. Navíc ten můj počítač za nic moc nestojí Pokud mě pamět neklame, tak jsem tu čest vyzkoušet právě počítače Alienware neměl, takže jsem zvědav.

 

Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů v turnaji. Pokud by si chtěl něco vzkázat svým případným fanouškům, tak máš prostor:)

 

Já taky děkuju No držte mi palce a slyšel jsem, že budeme i spolukomentovat, tak se možná uvidímě na streamu! Na viděnou!