Přejít k hlavnímu obsahu

TNAC: Rozhovor s Harpnerem

28. 8. 2013 | 22:38 StarCraft 2
Prvním ze dvojice kvalifikovaných hráčů přes MČR žebříček, kterého se nyní představíme, je Tomáš "Harpner" Bruštík, jeden z nejzkušenějších hráčů, který prochází tuzemskou scénou již téměř od samého počátku. V posledních týdnech dokázal zvítězit ve finále Avermedia Ligy i na Adviku a na LanCraftu skončil druhý. Dokáže hráč eSuby zakončit léto vítězně?
Výchozí obrázek

Prvním ze dvojice kvalifikovaných hráčů přes MČR žebříček, kterého se nyní představíme, je Tomáš "Harpner" Bruštík, jeden z nejzkušenějších hráčů, který prochází tuzemskou scénou již téměř od samého počátku. V posledních týdnech dokázal zvítězit ve finále Avermedia Ligy i na Adviku a na LanCraftu skončil druhý. Dokáže hráč eSuby zakončit léto vítězně?

The Neat Alienware Cup

Bývalý hráč Age of Empires {#Česká Republika} Harpner, se poprvé dostal do podvědomí fandů SC2 během finále první sezóny GIGABYTE Ligy na přelomu let 2010 a 2011, když porazil {#Česká Republika} PredYho a s končil druhý. Od té doby je Harpner jedním z nejlepších hráčů tuzemské scény.

Po nEophyte a eXtatus se nakonec dostal do celku eSuba.Intel, ve kterém hraje doteď. Za svou kariéru se podíval na Dreamhack i na ESWC. Toto léto se mu velmi daří a právě na TNAC má možnost získat třetí výhru ve velkém turnaji během dvou měsíců. Podaří se mu to?

 

Ahoj Harpe, jsi jeden z prvních hráčů, kteří se kvalifikovali na The Nest Alienware Cup. Jak se těšíš na tuto netradiční akci?

Těším se na ní ohromně strašně doufám, že se TNAC stane jedním ze 3 mých nejoblíbenějších turnajů. 2 spoty zatím drží Asus Finals a Lancraft. TNAC by mohlo být hodně epické, ale také nemusí naplnit vůbec očekávání. S tím, že celou akci organizuje Jump, tak věřím v hodně vysokou kvalituSmile

 

Díky svému invitu si byl ušetřen nutnosti hrát nějakou ze dvou kvalifikací. Sledoval si nějak, jak se tvým potencionálním soupeřům dařilo a co říkáš na hráče, kteří se zatím kvalifikovali?

Zatím mě z hráčů kdo se kvalifikovali překvapil jen Lancel, který ukázal vzrůstající formu. Myslím, že i ostatní kluci se na turnaj těší a že si to tam pořádně užijemSmile

 

 

S jakými ambicemi vstupuješ do turnaje a koho považuješ za svého největšího soupeře?

Se stejnými ambicemi jako do každého turnaje u nás: Top 2 je ok, vítězství je super. Co se týče největšího soupeře, asi v současnosti Head a Ladabaz. PvP mi dlouhodobě nesedí, PvZ sem poměrně vyladil do slušné podoby, kde mi může zatopit asi jedině Devil a s PvT dlouhodobě problémy nemám.

 

Na LanCraftu se ti nepodařilo udělat poslední krok, ačkoliv si zbytkem turnaje proplouval vítězně. V čem tě head překvapil?

Zahrál lépe než jsem čekal. Možná jsem to i trochu podcenil. Byl jsem nervózní, což se mi za poslední rok nikdy nestalo, což sehrálo roli v prvních hrách, kde jsem dělal kolosální chyby na úrovni mid mastera. V poslední hře mě ale přehrál ve všech ohledech a zaslouženě si odnesl 1. flek, ke kterému jsem mu taky hned gratulovalSmile

 

Jakožto člen eSuby pro tebe nebude The Nest ničím novým. Přesto v čem bude podle tebe jeho atmosféra odlišná od klasických bootcampů?

Lišit se to bude hlavně složením, tedy diversitou lidí co tam budou. Jinak ale čekám stejně jako na bootcampech pohodovou atmosférou, korunovanou právě turnajem, který je tam pro mě možná ale až na 2. míste. Spíš si chci akci užít jako takovou, myslím že to bude peckaSmile

 

 

Hráči budou hrát i se připravovat na počítačích Alienware. Měl si již možnost si je někdy vyzkoušet a bereš to jako výhodu, že si nemusíš brát vlastní PC?

Počítače od AW jsou naprostá špička. Minule s nimi byly menší potíže zezačátku, bylo potřeba si je nastavit tak jak bylo potřeba. Nicméně osobně to beru jako plus, že si nemusím brát vlastní počítač. Můžu tak jet více nalehko a nebudu si muset brát vlastní počítač, což by u mě znamenalo nutnost jet autem.

 

Děkuji ti za rozhovor, přeji hodně štěstí o víkendu v turnaji. Chěl by si na závěr něco vzkázat tvým fanouškům?Smile

Asi jen aby se nezapomněli koukat na stream, doufám že vám připravíme dobrou show a že si to stejně jako my parádně užijeteSmile