Přejít k hlavnímu obsahu

Poker jako společenská hra

22. 4. 2014 | 14:38 Poker
Hráči počítačových her si rádi hrají už od chvíle, co se narodili. Nezáleží na tom, jestli je to videohra typu Starcraft nebo Quake, ale prostě všechno počínaje Monopoly až po pexeso. Každý má svoje oblíbené hry, a ty hraje o něco více.Ani pokrok u nových počítačových her ovšem nemůže stačit, pokud se jdou hrát hry stolní, nebo karetní. Přeci jen, posezení s kamarády, kteří si také rádi hrají, má své nesporné kouzlo.
Výchozí obrázek

Hráči počítačových her si rádi hrají už od chvíle, co se narodili. Nezáleží na tom, jestli je to videohra typu Starcraft nebo Quake, ale prostě všechno počínaje Monopoly až po pexeso. Každý má svoje oblíbené hry, a ty hraje o něco více.

Ani pokrok u nových počítačových her ovšem nemůže stačit, pokud se jdou hrát hry stolní, nebo karetní. Přeci jen, posezení s kamarády, kteří si také rádi hrají, má své nesporné kouzlo.

Chipsy, kola, pivo, různé hry, která i přes svá primitivní pravidla skýtají neomezenou zábavu. A co dodává správný šmrnc – každý chce vyhrát. Přeci jenom výhra na internetu není obvykle tak uspokojivá, jako vidět tvář poraženého na živo.

Proč je poker ten pravý?

Stolních her je ohromné množství, některé jsou chytré a zábavné, mnoho je prostě nudných a po čase monotónních. To se prostě stává.

Zkouškou časem ovšem prošla jedna hra, kterou mnoho hráčů hraje po mnoho desetiletí a pořád je baví. Hrají ji s přáteli a snaží se zlepšit. Asi netřeba nijak zdůrazňovat, že se opravdu jedná o poker. Ke hraní navíc stačí pouhý balíček karet, který se dá nosit i v kapse. Pravidla jsou extrémně jednoduchá a pochopitelná pro každého, takže lze do hry zasvětit během chvilky i naprosto neznalé.

Není naprosto vůbec nemožné se každý týden sejít s kamarády, zahrát si poker, a když někdo nezná pravidla, tak během několika minut vše vysvětlit. Není vůbec třeba hrát o nějaké ceny nebo peníze. Jde hlavně o zábavu. I tak ale každý chce vyhrát, a přestože mnoho lidí si pokerem peníze opravdu vydělává, hrají stejně hlavně kvůli požitku ze hry.

Doyle Brunson je legendou pokeru a dokonce po něm byl pojmenován turnaj „WPT Doyle Brunson Five Diamond World Poker Classic“ pořádaný hernou Party Poker

Dolye Brunson, mezi pokerovými hráči přezdívaný Kmotr pokeru, se pokeru věnuje profesionálně přes 50 let. Stále ho můžeme vidět na velkých turnajích, je autorem mnoha knih a stále se hrou prostě baví, přestože rozhodně již hrát pro peníze nemusí. Takovýchto her rozhodně není moc, poker se může takovouto dlouhověkostí hrdě chlubit.

Poker můžou hrát všichni nehledě na věk a pohlaví

Věk Doyla Brunsona, kterému bylo 80 let, je důkazem, že poker naprosto vůbec není limitován věkem. Samozřejmě s tou výjimkou, že o peníze se smí hrát v České republice až od osmnácti, horní hranice ovšem žádná není. Stejně tak zábavná může být i pro něžné pohlaví. Poker sice asi přeci jen budí představy kovbojů, kteří se po dobré hře vystřílejí, dnes už je ta doba ale naštěstí pryč. Dnešní poker se obejde bez střílení a krve, je tak naprosto na místě, aby se hry zúčastnily i ženy a dívky. Ty potom rozhodně ve hře nezaostávají a prosazují se na světové úrovni, a mají navyhráváno stejně, jako muži.

Poker tak nemusí být čistě mužskou záležitostí. Dívky a ženy se pokerem baví také a stejně tak je baví porážet muže.

Například britská hráčka Liv Boeree (na fotce) se stala členkou profesionálního týmu Online herny PokerStars a má navyhráváno z turnajů bezmála 2 500 000$. Na podzim jsme ji mohli vidět i v Praze na turnaji série European Poker Tour, kde poskytla webu Poker-Arena.cz exkluzivní rozhovor – více na Liv Boeree - exkluzivní rozhovor s PokerStars Pro.

Liv Boeree, členka profesionálního týmu online poker herny PokerStars

Kde se naučit vyhrávat?

Vyhrávat je skvělé a asi každý si onen pocit užije, a každý chce vyhrávat co možná nejvíce. Naučit se vyhrávat v pokeru je přitom velice snadné. Stačí se podívat na největší výukový portál pokeru pro české a slovenské hráče, a tam vás vyhrávat naučíme. Proto také existuje projekt Studijní skupina, kterého se může zapojit každý hráč zcela zdarma, a to bez ohledu na znalosti a zkušenosti. S naší pomocí budou výhry přicházet častěji, ať už půjde o hru o peníze, či nikoli.

Článek připravila redakce největšího českého výukového pokerového portálu Poker-Arena.cz. Čtenáři zde naleznou každý den nejnovější zprávy a zajímavosti ze světa pokeru, pokerová videa od českých profesionálů, strategické série, recenze heren a mnoho dalšího. Na diskusních fórech Poker-Arena.cz na Vás čeká největší a nejpřátelštější komunita lidí v České a Slovenské republice, které spojuje jejich koníček - poker.