Přejít k hlavnímu obsahu

Česko – malá země plná skvělých hokejistů

23. 5. 2014 | 11:48 Poker
Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a byla by škoda, kdybychom se takto velké akci nevěnovali, už jenom proto, co všechno naše malá zemička v hokeji dokázala. Od rozpadu Sovětského svazu nemá na kontě žádný tým vítězný hattrick, tedy tři první místa ve třech letech. Tedy, nikdo kromě České republiky. Pravidelně se umisťujeme na předních příčkách velkých turnajů, a doufejme, že i letošní mistrovství dopadne pro český tým co možná nejlépe.
Výchozí obrázek

Mistrovství světa v hokeji je v plném proudu a byla by škoda, kdybychom se takto velké akci nevěnovali, už jenom proto, co všechno naše malá zemička v hokeji dokázala. Od rozpadu Sovětského svazu nemá na kontě žádný tým vítězný hattrick, tedy tři první místa ve třech letech. Tedy, nikdo kromě České republiky. Pravidelně se umisťujeme na předních příčkách velkých turnajů, a doufejme, že i letošní mistrovství dopadne pro český tým co možná nejlépe.

V týmech největších lig světa jako NHL nebo KHL máme své zástupce a díky tomu se prakticky každý rok můžeme radovat, že nějaký Čech vyhrál Stanley Cup, nebo Gagarinův pohár.

Letos jsme dokonce KHL málem vyhráli, ale i druhé místo je parádní úspěch, který jen ukazuje, jak moc Česká republika hokejem žije.

Malá země plná skvělých hokejistů

Každý rok je o českých hráčích v zahraničí slyšet. Ať už parádičky nováčka NHL Tomáše Hertla, který válí za San José, nebo stálici českého hokeje, Jaromíra Jágra. Ten i přes svůj věk každým rokem ukazuje hokejistům z celého světa, jak se má hrát a jak to vypadá, když je někdo pro něco takto zapálený.

Jarda se poprvé dostal do NHL v roce 1990 a následující 2 roky dokonce vyhrál Stanley Cup, a stal se také nejmladším hráčem, který vstřelil gól ve finále NHL. Bylo mu v té době 19 let.

Ve své sbírce má také několik zlatých s mistrovství světa, výhru v KHL, a také zlatou medaili z legendárných Olympijských her v Naganu. Jarda za svoji hokejovou kariéru rozhodně nezahálel a na ledě válí pořád.

Letos po boku Patrika Eliáše, Marka Židlického a Petra Sýkory střílel góly za New Jersey Devils, tedy jeden z nejznámějších a jedním z nejúspěšnějších týmů. Vždyť za posledních 20 let vynechali závěrečné play-off NHL pouze dvakrát.

Party Poker podporuje hokej

A proč jsou pro nás New Jersey Devils tak zajímaví? Vybrala si je pro svůj sponzoring jedna z nejstarších a největších online heren – Party Poker. Ta tak pokračuje ve své tradici podpory sportovních týmů, a krom nejvyšších fotbalových a basketbalových lig se tak vrhla i do vod (ledů?) hokejových, a tak ji budeme moci vídat třeba i na dresu Jaromíra Jágra.

Herna Party Poker tak míří na americký trh, který je kvůli problémům s tamním ministerstvem trochu ožehavé téma. Díky sponzorování týmů a celkově zdravému přístupu k pokeru je tak ale velice pravděpodobné, že se jednou brány tamních právnických kliček otevřou, a poker bude zase jednou oním sportem, který Američané tak milují.

Přeci jenom byl poker vynalezen právě tam a největší a nejlepší hry se hrají jedině v USA. Zvlášť v Americe je poker skoro až národním sportem, který měl spousty show vysílaných v nejžádanějších časech a na největších sportovních kanálech.

Proto doufejme, že herna Party Poker napraví, co několik jedinců napáchalo, a my si tak budeme moci i na dálku zahrát s těmi, kteří udělali z pokeru takto masivně hranou hru, kterou se baví, nebo dokonce i živí, miliony hráčů po celém světě.

Než porazíme tvůrce pokeru, musíme se ho naučit

Američané poker vymysleli a hrají ho tedy zákonitě nejdéle. Nejsou to tedy žádná ořezávátka, ale normální dobří hráči. My se ale také nedáme lacino a stejně jako v hokeji, i v pokeru se neztratíme. Než se ale pustíme do křížku s takto dobrými hráči, bude třeba poker pilně studovat a připravit se. Od toho jsme tu my z nejlepšího výukového pokerového portálu v Čechách a na Slovensku – Poker-Arena.cz . Poker Vás naučíme hrát tak, že i hráči, kteří poker hrají několik desetiletí, budou jen koukat, co vše nezvládnete a že i v takto malé zemičce jsou hráči na takové úrovní, že mohou v pohodě soupeřit naprosto s kýmkoliv. Bude to hodně práce, ale věříme, že s naší pomocí se to mlže podařit naprosto každému.

Článek připravila redakce největšího českého výukového pokerového portálu Poker-Arena.cz.

Čtenáři zde naleznou každý den nejnovější zprávy a zajímavosti ze světa pokeru, pokerová videa od českých profesionálů, strategické série, recenze heren a mnoho dalšího. Na diskusních fórech Poker-Arena.cz na Vás čeká největší a nejpřátelštější komunita lidí v České a Slovenské republice, které spojuje jejich koníček - poker.