Přejít k hlavnímu obsahu

ANSL: Mirror week incoming

29. 6. 2014 | 23:42 StarCraft 2
Závěrečná tři kola zbývají v elitní Premier Lize. Zatímco většina ostatních divizí Alien Nest Ligy je již dohrána, desítka hráčů v nejvyšší divizi má před sebou ještě několik zápasů. Tento týden je navíc speciální, protože nás čekají samé mirrory.
Výchozí obrázek

Závěrečná tři kola zbývají v elitní Premier Lize. Zatímco většina ostatních divizí Alien Nest Ligy je již dohrána, desítka hráčů v nejvyšší divizi má před sebou ještě několik zápasů. Tento týden je navíc speciální, protože nás čekají samé mirrory.

V minulém osmém kole jsme mohli vidět vítěznou jízdu {#Česká Republika} Lancela, {#Česká Republika} Reitora a {#Česká Republika} Blackbirdse. Tyto výsledky výrazně vyrovnali pořadí na předních příčkách, které je nyní vyrovnanější než kdy předtím. Posledním duelem měl být souboj Česká RepublikaDeViL vs. {#Česká Republika} Harpner, který bude (snad) dohrán co možná nejdříve.

Aktuální kolo bude festivalem mirrorů. Nebo to vlastně mělo být. Právě dnes nás totiž asi nejvíce zamrzí, že odstoupil {#Slovenská Republika} bluecheese, protože v tomto kole se mělo konat TvT mezi ním a {#Česká Republika} Mattzourem. Tento matchup jsme na tuzemské scéně neviděli hodně dlouho...

Premier Divize
#NickZW/LMapyBody
1.{#Slovenská Republika} Picon small.png Fazer76/112/518
2.{#Česká Republika} Picon small.png Reitor85/313/615
3.{#Česká Republika} Picon small.png h34D_hUnT3R75/210/515
4.{#Česká Republika} Picon small.png Blackbirds7
5/210/515
5.{#Česká Republika} Picon small.png Harpner7
5/211/715
6.{#Česká Republika} Zicon small.png Lancel8
4/49/1012
7.{#Česká Republika} Picon small.png Rageweawer8
3/510/119
8.{#Česká Republika} Ticon small.png Mattzour7
3/49/109
9.{#Česká Republika} Zicon small.png StorM6
3/36/99
10.{#Česká Republika} Zicon small.png DeViL62/46/86
11.{#Slovenská Republika} Ticon small.png Bluecheese100/100/200

Jinak ale budou k vidění 3 protosské a jeden zergský mirror. Hned dva z nich budou stát za to, jelikož se utkají {#Česká Republika} h34D_hUnT3R s {#Česká Republika} Blackbirdsem a {#Slovenská Republika} Fazer s {#Česká Republika} Harpnerem. Původně měli mít volno {#Česká Republika} Mattzour s {#Česká Republika} Lancelem, nicméně ti si zahrají dohrávku sedmého kola, takže k vidění bude celá desítka.

 

 

Česká RepublikaPicon small.png eSuba.Reitor vs. DK.Rageweawer Picon small.pngČeská Republika

Mirror week zahájí Reitor s Rageweawerem. Oba již mají za sebou 8 zápasů, tedy více než většina ostatních a každému zbývají poslední dva duely. O to důležitější tento zápas bude. Reitor je zde papírovým favoritem, ačkoliv se mu v ANSL co se PvP týče zatím příliš nedaří. Ani Rageweawer ale rozhodně není nijak výrazné eso v protosském mirroru. Za normálních okolností by se dalo říci, že se zde očekává výhra od Reitora, ale je to PvP takže...

 

Česká RepublikaPicon small.png eSuba.Fazer vs. eSuba.Harpner Picon small.png Česká Republika

Z pohádky do pohádky. Druhé PvP bude jakousi odvetou za nedávné playoff NSL, kde se tito dva utkali. Z výhry se radoval Harpner 3:2. Z toho se dá očekávat vyrovnaný souboj. Harpner v poslední době jede jako za mlada a opět dokazuje, že dokáže porazit kohokoliv. Na druhou stranu Fazer si také nevede nejhůře. Je zatím lídrem ligy a má o výhru více, než jeho nejbližší soupeři. Teoreticky to tak může být i souboj o první místo


Česká RepublikaZicon small.png DK.StorM vs. eSuba.DeViL Zicon small.png Česká Republika

Menším vysvobozením od PvP bude ZvZ, mimochodem poslední zergský mirror základní skupiny. Ty předchozí dopadli poměrně nečekaně, když si Storm poradil s Lancelem a Lancel s DeViLem. Na výhru tak čeká jediný Zerg a to DeViL, který ji hodně nutně potřebuje. Na nedávné kvalifikaci do TNAC si StorM v ZvZ úplně špatně nevedl, na druhou stranu DeViL je v tomto matchupu dobrý dlouhodobě. Favorizován zde tak bude spíše hráč eSuby.

 

Česká RepublikaPicon small.png Blackbirds vs. h34D_hUnT3R Picon small.png Česká Republika

No a třetí PvP na konec. Tohle navíc bude docela očekávaný duel, protože Blackbirds a h34D_hUnT3R se v turnajích poslední době moc často nepotkali a bude otázkou, kdo z tohoto duelu vyjde lépe. H34D bude jistě naboostovaný ze svého včerejšího winu v NSL, kde mimochodem Blackbirds prohrál s DeViLem. Blackbirds v poslední době předváděl v ANSL velmi jednoduché hry (4gate), zatímco h34D_hUnT3R se nebál rozjet jakýkoliv cheese. Buď tedy bude za 10 minut po všem nebo se máme na co těšit. A dost možná obojí.

 

Zápasy začínají opět od 19:00.

 

Premier Liga - 9. kolo
30.06. 19:00Česká RepublikaTicon small.png w3c]Mattzour [xx:xx] CRUX.Lancel Zicon small.png Česká Republika
30.06. 19:45Česká RepublikaPicon small.png eSuba.ReiToR [xx:xx] Rageweawer Picon small.png Česká Republika
30.06. 20:30Slovenská RepublikaPicon small.png uniQFazer [xx:xx] eSuba.Harpner Picon small.png Česká Republika
30.06. 21:15Česká RepublikaZicon small.png eSuba.DeViL [xx:xx] DéKá.StorM Zicon small.png Česká Republika
30.06. 22:00Česká RepublikaPicon small.png eSuba.Blackbirds [xx:xx] nEph.h34D_hUnT3R Picon small.png Česká Republika