Přejít k hlavnímu obsahu

DHS: G2 Rdu získává titul a 15 HWC bodů

19. 6. 2016 | 10:24 Hearthstone
Další vydání tradiční švédské lanpárty s názvem DreamHack se uskuteční v půlce června v Jönkopingu a početný česko-slovenský squad bude u toho.
Výchozí obrázek

Další vydání tradiční švédské lanpárty s názvem DreamHack se uskuteční v půlce června v Jönkopingu a početný česko-slovenský squad bude u toho.

UPDATE #3: Mezi šestnácti nejlepšími jsme mohli vidět mnoho soubojů mezi shamany, kteří byli tak dominantní, až komentátoři z legrace označili formát "Last hero standing" za "Last shaman standing". Nejlepší Čech v turnaji Namcor měl ve čtvrtfinále možnost pomstít vyřazení jiného Čecha - swisskinga, který v rozhodujícím posledním kole swissu prohrál se SuperJJ a právě tato výhra jej stála postup do play off. Namcor však dopadl stejně jako swissking když vypadl po těsné bitvě 3:2. 

DreamHack Summer 2016 - playoff
1. kolo2. koloSemifináleFináleVítěz
bo5bo5bo5bo5 
 
{#Ruská federace} Shtan_udachi0       
  {#Dánsko} Tessin2     
{#Dánsko} Tessin3       
    {#Dánsko} hoej2   
{#Dánsko} hoej3       
  {#Dánsko} hoej3     
{#Švédsko} Orange0       
      {#Rumunsko} Rdu3 
{#Velká británie} BoarControl3       
  {#Velká británie} BoarControl1     
{#Francie} tomof0       
    {#Rumunsko} Rdu3   
{#Rumunsko} Rdu3       
  {#Rumunsko} Rdu3     
{#Belgie} Guukboii2       
        {#Rumunsko} Rdu
{#Švédsko} Bozzzton1      Vítěz
  {#Belgie} Maverick0     
{#Belgie} Maverick3       
    {#Spojené státy americké} Fr0zen3   
{#Spojené státy americké} Fr0zen3       
  {#Spojené státy americké} Fr0zen3     
{#Německo} SenX0       
      {#Spojené státy americké} Fr0zen1 
{#Dánsko} Slugg3       
  {#Dánsko} Slugg3     
{#Německo} mangolicious2       
    {#Dánsko} Slugg1   
{#Německo} SuperJJ3       
  {#Německo} SuperJJ2     
{#Česká Republika} Namcor2       
 

UPDATE #2: V základní fázi turnaje se celkem 191 účastníků utkalo v devítikolovém swissu. Z dvanácti českých a jednoho slovenského účastníka turnaj dokončilo 6 karbaníků. Před posledním kolem swissu měli na postup šanci dva čeští hráči, když patnácté místo v tabulce opanoval Namcor a v těsném závěsu za ním byl na šestnácté pozici swissking.

Po závěrečném kole se ze dvou českých želízek podařilo probojovat do play off Namcorovi, který po základní části skončil na krásném jedenáctém místě. Do play-off se probojovala i známá jména světového Hearthstone jako například Rdu, SuperJJ, Orange či Hoej. Nikomu z účastníků se nepodařilo zvítězit ve všech devíti utkáních, přičemž první místo obsadil ruský karbaník Shtan_udachi se skóre 8:1. Nešťastně swiss dopadl pro jiného Rusa Pavla, kterému chybělo k postupu jen lepší skóre.

Skóre českých a slovenských hráčů ve Swiss fázi na DreamHack Summer 2016:
11. ML.Namcor - 7:227. eSuba.swissking - 6:338. IG.Jarla - 6:340. stancifka - 6:3
41. IG.Pardub - 5:457. eSuba.pokrovac - 5:478. ML.Senba - 4:5110. ML.Synthetic - 3:6
124. IG.Dodgy - 2:7126. RVG.GarO - 2:7137. mYi.Alesh - 2:7150. ML.Karolínka - 1:8
160. eSuba.Silhan - 1:8
 

UPDATE #1: Všech dvanáct českých a jeden slovenský hráč vstoupí do turnaje již v sobotu po poledni, na programu je fáze Swiss. Naše zastoupení na letošním DreamHacku je podobné, jako před lety ve StarCraftu. Podaří se některému z CZ/SK zástupců postoupit od TOP16 playoff?

Dreamhack Circuit

DreamHack je ve světě počítačových her velkým pojmem a i v Hearthstone patří mezi oblíbené akce. Letní turnaj bude druhým na letošním okruhu, ten první v americkém Austinu vyhrál Chakki z Teamu Dignitas. Tentokrát však o titul budou bojovat i zástupci České a Slovenské republiky a to celkem jedenáct hráčů zastupující čtyři týmy.

Na seznamu registrovaných najdeme největší počet hráčů Majestic Lions, celkem čtyři, po třech budou bojovat eSubáci a zástupci Inside Games, česko-slovenskou skupinu pak doplňuje Alesh, jenž mimo streamování stále patří do Hearthstone sekce zahraničních mYinsanity. Na DreamHacku však bude velká konkurence, na místě se na 128slotový turnaj sjedou hráči z celého světa včetně světového šampiona Ostkaky nebo Thjise a RDU z týmu G2 Esports.

EDIT: K naší výpravě se nakonec přidal také GarO z Revital Gaming a všem známý Stanislav Cifka, který plánuje zaútočit na titul a 15 HWC bodů. Budete o víkendu fandit?

Čeští a slovenští účastníci DreamHack Summer 2016:
{#Česká Republika} Jakub "Namcor" Veber - Majestic Lions{#Česká Republika} Simona "Karolínka" Procházková - Majestic Lions
{#Česká Republika} Robert "Synthetic" Vávra - Majestic Lions{#Česká Republika} Petr "Senba" Kos - Majestic Lions
{#Česká Republika} Jaromír "Jarla" Vyskočil - Inside Games
{#Česká Republika} Mikuláš "Pokrovac" Dio - eSuba.INTEL
{#Česká Republika} Lukáš "Dodgy" Dočkal - Inside Games{#Česká Republika} Nikolas "Swissking" Kožlej - eSuba.INTEL
{#Česká Republika} Jakub "Pardub" Pardubský - Inside Games{#Slovenská Republika} Martin "Silhan" Plachý - eSuba.INTEL
{#Česká Republika} Aleš "Alesh" Hemer - mYinsanity{#Česká Republika} Stanislav "StanCifka" Cifka
{#Česká Republika} Jiří "GarO" Turyna - Revital Gaming 

Na kompletní seznam účastníků 128slotového turnaje se můžete podívat na oficiálních stránkách zde. Pro doplnění, tato akce se koná o víkendu 18. až 20. června a hrát se bude nejen o celkových $27,500 v hlavním turnaji, ale také o MČR body, turnaj je jako další zahraniční akce zařazen do MČR klasifikace jako turnaj třídy B. Rozdělení je následující:

  • 1. místo - 500 bodů
  • 2. místo - 400 bodů
  • 3. - 4. místo - 300 bodů
  • 5. - 8. místo - 200 bodů
  • 9. - 16. místo - 100 bodů

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.