Přejít k hlavnímu obsahu

iBuyPower Cosmic vítězí na RLCS

8. 8. 2016 | 13:53 Rocket League
iBP v grandfinále porazili FlipSid3 Tactics 4:2 na mapy a stávají se historicky prvním vítězem RLCS International Finals.
Výchozí obrázek

iBP v grandfinále porazili FlipSid3 Tactics 4:2 na mapy a stávají se historicky prvním vítězem RLCS International Finals.

Tento víkend v Avalon Hollywood (Los Angeles) proběhlo velké finále historicky prvního největšího Rocket League tunaje s názvem Rocket League Championship. Celkový prizepool se vyšplhal na 55 000$ (1 342 000Kč). Do velkého finále postoupili 4 celky ze severní Ameriky a 4 z Evropy. Tyto celky museli projít dvě online kvalifikace, v kterých si zahráli o dalších 20 000$ (488 000Kč).

Finálový turnaj se hrál systémem Double elimination, kde v prvním kole proti sobe nastoupil vždy jeden tým ze severní Ameriky a druhý z Evropy. Finále Upper bracketu, Lower Bracketu a grandfinále se hrálo na 4 vítězné mapy (bo7), zbytek turnaje se hrál na tři vítězné mapy (bo5).

Za největšího favorita celého turnaje se řadíl tým Northern Gaming, který na turnaji až do finále Upper Bracketu neztratil ani jednu mapu. V něm podlehl iBuyPower (dále jen iBP) 2:4 na mapy a vyzval tak FlipSid3 Tactics o to, kdo se postaví v grandfinále iBP. Ani v tomhle klání neměli Northern Gaming štěstí a po prohře 4:1 na mapy končí v turnaji na třetí pozici. Grandfinále ovládli hráči týmu iBP, kde porazili i na po druhé FlipSid3 Tactics (poprvé se potkali v prvním kole Upper Bracketu, kde zvítězili 3:2 na mapy). iBP v sestavě Kronovi, Lachinio a Over_Zero (host) se tak radují z historicky prvního vítězství.

(Seznam všech zúčastněných týmu velkého finále)

Na turnaji dokonce proběhlo odhalení nového šíleného updatu s názvem Rumble viz. trailer.