Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE: mouz s oskarem bohužel končí

15. 9. 2017 | 16:06 Counter-Strike 2
Jedna z nejprestižnějších a nejoblíbenějších herních lig se vrací! Po zimním Majoru jsme o ELEAGUE moc neslyšeli o to víc se o ní zajímáme teď! Dnes začíná nový turnaj první a hodně nabušenou skupinou!
Výchozí obrázek

Jedna z nejprestižnějších a nejoblíbenějších herních lig se vrací! Po zimním Majoru jsme o ELEAGUE moc neslyšeli o to víc se o ní zajímáme teď! Dnes začíná nový turnaj první a hodně nabušenou skupinou!

Poté co jsme mohli vidět v loňském roce dva velké herní turnaje, přišlo Valve začátkem roku s tím, že se první Major roku 2017 uskuteční na americké půdě, přesněji v Atlantě. ELEAGUE rostla a dosáhla vrcholu tak rychle, jak jen moderní společnost může chtít. Turnaj se povedl, nicméně po něm bylo ticho. Jen málokdo by si ale dokázal představit, že by ELEAGUE slevila ze svých nároků, nebo by nešla do dalšího turnaje. A je to tu, nová ELEAGUE Premier začíná!

V této nové herní lize se utká opět šestnáct nejlepších týmů v oblíbeném studiu ELEAGUE a budou bojovat o prizepool, který v celkové míře činí 1 000 000 dolarů! Úvodní formát rozdělil šestnáctku pozvaných a kvalifikovaných do čtyř skupin, kde se bude hrát formátem GSL. I tentokrát se můžeme těšit na česko-slovenské zastoupení v podobě tria oskar-STYKO-GuardiaN.

Povede se mouz i oskarovi stejně jako v Mykénách? FOTO: HLTV.org

Preview - Skupina B

Mousesports

Začněme týmem nám aktuálně nejvíce zalíbeným. Mousesports, kteří se opírají o skvělé výkony Tomáše "oskar" Šťastného a Martina "STYKO" Styka míří společně na svůj třetí velký turnaj pod hlavičkou organizace Mousesports. Na DreamHack Masters se nic nepodařilo, ESG Tour Mykény naopak přinesl první titul pro tento tým v nové sestavě a nyní přichází rozhodující turnaj. Dokáží prorazit skrz ostatní až do play off ELEAGUE Premier? My si myslíme že ano, v cestě jim stojí pouze mdlí fnatic, rozhádání Immortals a nově nabývající sílu North.

{#Česká Republika} Tomáš "oskar" Šťastný
{#Slovenská Republika} Martin "STYKO" Styk
{#Estonsko} Robin "ropz" Kool
{#Finsko} Miikka "suNny" Kemppi
{#Nizozemsko} Chris "chrisJ" De Jong

North

Dánská "mladá" superstřela, která každým dnem čím dál tím víc dýchá na paty slavnějším Astralis. Ti jim otevřeně vyhlásili válku poté, co se s konkurenčním týmem začali dít divné věci. North naopak zabrali na svých chybách a získali dvakrát druhé místo na velkých turnajích (ESL Pro League S5 Finals a DreamHack Masters). Na Majoru se jim podařilo uhrát čtvrtfinále, čímž získali statut legend, nicméně největší "úspěch" jejich snažení přišel minulý týden, když bez velkých problémů přejeli Immortals ve finále. Tomu všemu navíc předcházel problém s Brazilci, kteří dle všeho zaspali na první finálovou mapu. North tak byli odměněni výhodou 1:0.

Velký pokrok tým udělal poté, co se k týmu přidal valde. Dvaadvacetiletý hráč přišel z konkurenčních Heroic a přinesl víc taktického rázu do týmu Dánů, díky čemuž se jim daří jak na onlinu tak i na LAN turnajích. Rozhodně je pasujeme na druhého postupujícího.

{#Dánsko} Kristian "k0nfig" Wienecke
{#Dánsko} Valdemar "valde" Bjørn Vangså
{#Dánsko} René "cajunb" Borg
{#Dánsko} Mathias "MSL" Lauridsen
{#Dánsko} Philip "aizy" Aistrup

Fnatic

Znáte ten pocit, když hledáte něco, co jste dlouho měli na jednom místě a najednou to zmizí? Tak přesně tak by se dalo mluvit o Fnatic, kteří už od začátku roku prochází slušnou herní krizí. Všichni fanoušci původně doufali, že druhé místo na DreamHack Open Summer je nakopne, nicméně následně přišlo osmé místo na ECS Season S3, vypadnutí ve skupinách ESL One a pouhé čtvrtfinále na PGL Major. 

Příchod Lekra a Goldena se zatím nijak moc neprojevilo, Golden sám se potácí na úrovni ratingu 0.94 (nejhorší z týmu). Fnatic se ale bohužel nedaří ani na onlinu, kde se prozatím utkali spíše s "low tier" týmy jako BIG, LDLC nebo EnVyUs. Jak z mizérie, ptají se fanoušci po celém světě?

 {#Švédsko} Jesper "JW" Wecksell
{#Švédsko} Jonas "Lekr0" Olofsson
{#Švédsko} Freddy "KRIMZ" Johansson
{#Švédsko} Robin "flusha" Rönnquist
{#Švédsko} Maikil "Golden" Selim

Immortals

Stále více hlasitější a viditelnější Immortals míří do Atlanty oslabeni. Poté, co na DreamHack Montreal "krásně" odprezentovali své chování, míří na ELEAGUE oslabeni o jednoho hráče. Již před několika týdny (přesněji před startem ESL Pro League) se mluvilo o tom, že trio LUCAS1, HEN1 a kNg chtějí opustit organizaci a hrát se svým bouřlivým kamarádem fnx-em. Noah Winston si sezval okamžitě hráče z Brazílie do USA a začal tuto situaci rychle řešit. Finálním stanoviskem bylo, že hráči zůstanou ve své sestavě, nicméně těsně před tím Immortals přibrali portugalského hráče Horvy-ho. Ten se ale v ELEAGUE neukáže, jeho místo zaujme brazilská legenda Cogu.

Jak celá věc vykrystalizuje je otázkou budoucí, nicméně tak nějak už tušíme, co se asi brzo na americké scéně stane. Přestupy jsou opět na spadnutí...

{#Brazílie} Henrique "HEN1" Teles
{#Brazílie} Ricardo "boltz" Prass
{#Brazílie} Lucas "steel" Lopes
{#Brazílie} Lucas "LUCAS1" Teles
{#Brazílie} Raphael "cogu" Camargo

Zápasy

ELEAGUE Premier - Skupina B
 
{#Evropská unie} mousesports8 {#Brazílie} Immortals20   
 Zápas: M1    Zápas: M3   {#Brazílie} Immortals0  Vítěz WB - #1
{#Brazílie} Immortals16{#Dánsko} North22    {#Dánsko} North
         Zápas: M5    Vítěz LB - #2
{#Dánsko} North16{#Evropská unie} mousesports1     {#Švédsko} fnatic
 Zápas: M2    Zápas: M4   {#Švédsko} fnatic2
{#Švédsko} fnatic14{#Švédsko} fnatic2    

 

Štítky: ELEAGUE, mousesports