Přejít k hlavnímu obsahu

Nový eXtatus představil svou sestavu

27. 9. 2017 | 16:12 League of Legends
Herní tým eXtatus patří mezi dlouholeté stálice domácí scény. Vrcholy letošní sezóny se blíží a tak trenér Zizou vyložil karty a představil pětici, která bude tyto barvy na podzim reprezentovat.
Výchozí obrázek

Herní tým eXtatus patří mezi dlouholeté stálice domácí scény. Vrcholy letošní sezóny se blíží a tak trenér Zizou vyložil karty a představil pětici, která bude tyto barvy na podzim reprezentovat.

League of Legends scéna je občas jako kolotoč a co je v jednu chvíli jistotou, za týden může být vše naopak. V hlavní roli je tentokrát tým Alza.eXtatus, aktuální trojka MČR klasifikace. Po loňském neúspěchu v podobě nepostupu ze skupinové fáze a následném rozpadu jsou cíle jasné. Uspět. O to se bude snažit nová sestava, která je mixem dřívějších Inside Games a eXtatus.

Jedinou stálící v základní pětici je topař Tomáš 'Mortsche' Anděl, který pod křídly eXtatus působí již od začátku sezóny a zažil tak třetí místo na ROG COOL lize či Y-Games 2017. V lese uvidíme jednoho z ex-hráčů Inside Games, který se k týmu připojil již v červenci, Jiřího 'Sawyor' Libánského. Dvojici carry PiOka se Shiagem posazují na lavičku také hráči z tábora modrobílých, konkrétně Ondřej 'Ordno' Prachař a Matyáš 'Carzzy' Orság. Ten byl právě u loňského neúspěchu eXtatus na Mistrovství České republiky. Pátým do party je support Radovan 'Rufus' Moravec.

Dokáže nový eXtatus navázat na vítěznou éru z roku 2014? (Foto: PLAYzone - MČR 2014)

V této sestavě již hráči se svým koučem Radimem 'Zizou' Zaoralem pár týdnů trénují a své ovoce sklidili právě na včerejším online finále Samsung MČR turnajové série. Tam nedali svým soupeřům šanci a přes horního pavouka postoupili na LAN finále bez ztráty jediné hry. V sobotu 7. října se o 250 MČR bodů a 15 000 Kč utkají proti Tribunal plebs v čele s Freezem, které již jednou porazili.

Samotný kouč odhalil novou sestavu na své fanpage. Vyjádření pojmul jako odpověď na otázku: Ty si vážně myslíš, že eXtatus dokáže porazit "Freezeteam"?

Upřímně jsem nad podobnými otázkami nikdy nepřemýšlel a doufám, že ani nebudu. Před zápasem se snažím přijít spíše na to, "jak soupeře porazím", ať už jsme v jakékoli situaci. Nevím, jestli dokážeme vyhrávat proti "Freezeteamu". Nevím, jestli dokážeme vyhrávat proti eSubě. Nevím, jestli vyhrajeme MČR. Nevím, jestli vyhrajeme Finals. Jsme tým, který vznikl proto, aby pracoval. Jsme tým, který bude nejlépe připravený. Jsme tým, který se neptá, jestli svého soupeře dokáže porazit, ale jak ho dokáže porazit!“

Nynější sestava Alza.eXtatus:

{#Česká Republika} Tomáš 'Mortsche' Anděl 
{#Česká Republika} Jiří 'Sawyor' Libánský  
{#Česká Republika} Ondřej 'Ordno' Prachař 
{#Česká Republika} Matyáš 'Carzzy' Orság 
{#Česká Republika} Radovan 'Rufus' Moravec 

{#Česká Republika} Radim 'Zizou' Zaoral - trenér
{#Česká Republika} Josef 'Shiage' Číko - náhradník (Mid Laner)
{#Slovenská Republika} Lukáš 'PiOk' Lörinc - náhradník (AD Carry)

Zdroj: @Zizou
Štítky: eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.