Přejít k hlavnímu obsahu

Worlds Skupina B: LZ, IMT, FNC, GAM

3. 10. 2017 | 22:28 League of Legends
Mistrovství Světa v League of Legends pomalu ale jistě přechází do hlavní skupinové fáze. Šestnáct nejlepších týmů na naší planetě se rozdělilo do čtyř skupin po čtyřech týmech. Z každé skupiny postoupí polovina týmů (tedy 2) do čtvrtfinále. Ve skupinové fázi odehraje každý tým dva Bo1 zápasy proti každému ze svých soupeřů ve skupině.
Výchozí obrázek

Mistrovství Světa v League of Legends pomalu ale jistě přechází do hlavní skupinové fáze. Šestnáct nejlepších týmů na naší planetě se rozdělilo do čtyř skupin po čtyřech týmech. Z každé skupiny postoupí polovina týmů (tedy 2) do čtvrtfinále. Ve skupinové fázi odehraje každý tým dva Bo1 zápasy proti každému ze svých soupeřů ve skupině.

Skupiny Worlds 2017

Po skupině A se v tomto článku podrobněji podíváme na skupinu B. V této skupině se proti sobě postaví celky Longzhu Gaming (Korea #1), Gigabyte Marines (Vietnam #2), Immortals (USA #3) a Fnatic (EU #4). Všechny týmy jdou do turnaje s vysokými ambicemi a mají si co dokazovat.

Longzhu Gaming

Longzhu Gaming

PZ tip na umístění: 1.

Longzhu Gaming jsou favoriti na vítězství, kteří neutuchající agresivitou dokázali nemyslitelné a porazili tým SKT T1 ve finálovém klání korejské LCK. Longzhu ukázali, že i nepřemožitelní jsou zranitelní i přesto ani oni nejsou nezastavitelní. Momentální meta jim hraje do karet. Agresivní hra kolem jejich dokonalého dua Gorilly a Praye bude stahovat pozornost soupeřících týmů a nechá volné pole působnosti, objevu letošní sezóny, topaři Khanovi.

Tým, který nedokáže zabrzdit Khana bude odsouzen k prohře. Ten, který to dokáže stejně bude odsouzen k prohře. Longhzu jsou ve vrcholné formě a ve skupině B nikdo nemůže ohrozit jejich postup z prvního místa skupiny.

Gigabyte Marines

Gigabyte Marine

PZ tip na umístění: 2.

Pro mnohé neznámý tým, pro jiné překvapení MSI, které nemělo slitování s mnohem silnějšími soupeři a zaslouženě vybojovalo pro GPL místo v základní skupině Worlds. Základní pilíř celého týmu je džungler Levi, šokující svou agresivní hrou s Lee Sinem a KhaZixem, která ho na MSI proslavila. Levi je dle mnohých považován za jednoho z nejlepších džunglerů šampionátu a jeho KDA rating 9.6 je toho důkazem. 

Tým Gigabyte Marines musí těžit ze hry svého džunglera a vyzrát na své soupeře díky jeho skvělé mechanice a schopností kontrolovat zároveň džungli i agresivně přepadat na linkách. Podaří-li se jim efektivně předčit svého soupeře v začátcích hry, GAM by měli mít dost kvality uzavřít zápas rychle bez větších komplikací. Na druhou stranu, pokud se hra přesype do pozdní části, mohli by tahat za kratší konec. I přesto, týmu GAM svědčí momentální meta a mohli by být černý koňěm turnaje. Na postup ze skupiny určitě mají. 

Immortals

Immortals

PZ tip na umístění: 3.

Immortals jsou další z velmi agresívních týmu této skupiny. Poslední zápasy Immortals jasně naznačují, že jejich kvalita je v začátcích a středních částech hry. Statistika posledních zápasů ukazuje fungující taktiku zaměřenou na kontrolu neutrálních cílů jako jsou věže, draci a Baron. Do 25. minuty mají v posledních zápasech 80% pravděpodobnost výhry s vedením 5000 zlaťáků.

Jejich klíčový hráč a nejstabilnější stavební kámen bude zkušený džungler Xmithie, který disponuje širokou škálou šampionů a rád určuje tempo hry. Naproti tomu na začátku sezóny příchozí nováčci topař Flame a střelec Code Sun můžou snáze podlehnou tlaku okamžiku na mezinárodní scéně. Immortals nečeká lehká cesta a i když se čeká více od druhého amerického týmu TSM, můžou své fanoušky mile překvapit. 

Fnatic

Fnatic

PZ tip na umístění: 4.

Pokud chceme hodnotit postupové šance týmu Fnatic, musíme si uvědomit, že hlavním atributem je jejich nestabilita a velmi lineární strategie během celé sezóny. K tomu přidejme zkostnatělé hráče jako je Soaz hrající velmi limitovanou škálu šampionů a fanoušci vítězů prvního ročníku Worlds můžou být rádi, že se probojovali až do základní skupiny. Fnatic je velkým překvapením turnaje a jen velmi těžko bude moci konkurovat silným protivníkům s různorodými strategiemi a taktickou převahou.

Jediným želízkem v ohni je Rekkles, jako jeden z nejkvalitnějších a nezkušenějších střelců turnaje. I ten to však bude mít velmi těžké prorazit proti rychlým a agresivním týmům skupiny B, kteří mu jistě dají svou plnou pozornost. Tento ročník nebude pro Fnatic vítězný a postup ze skupiny je spíše surealitou slabomyslných.

Štítky: Worlds