Přejít k hlavnímu obsahu

32 milionů korun za virtuální nůž ve hře? Majitel nejdražšího skinu v CS:GO nabídku i tak odmítl

14. 9. 2021 | 08:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
K nejdražším skinům v CS:GO patří odjakživa nože. Není proto divu, že nedávno učiněná rekordní nabídka za jeden předmět byla právě za nůž. Řeč je konkrétně o Karambitu v provedení Case Hardened a variantě zvané Blue Gem, která patří k nejvzácnějším kombinacím na celém světě. Nabídka činila neuvěřitelných 32 milionů korun, avšak majitel ji i přesto odmítl.
Karambit | Case Hardened
Karambit | Case Hardened
Zdroj: CS:GO

Skiny jsou součástí hry již téměř dlouhé roky a je skoro až nemožné si dnešní CS:GO představit bez nich. Avšak nejspíš ani samotné Valve prvoplánově nepočítalo s tím, že se ceny některých z nich vyšplhají do takových výšin, ve kterých se momentálně nachází. Lidé jsou ochotní za některé sběratelské kousky zaplatit i několik milionů korun. Povětšinou se pak jedná o velmi vzácné skiny na primární zbraně, jako jsou AWP, AK47 či M4.

Ty největší sumy však padají u toho nejméně využívaného kusu výbavy – nože. A právě nedávno jsme mohli být svědky nejvyšší známé nabídky za jeden skin v celé historii CS:GO. Konkrétně se jedná o nůž Karambit | Case Hardened (Blue Gem), který díky svému patternu patří k těm nejvzácnějším skinům z celé hry. Nabídka za něj činila neuvěřitelných 1,5 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 32 milionů českých korun. Šokem pak bylo, že samotný majitel skinu se rozhodl si svůj poklad ponechat, a tak nabídku odmítl. Cena stále může růst.

Najde se někdo, kdo za onen sběratelský kousek nabídne větší obnos nebo zůstane Karambit už navždy u svého nynějšího majitele? Na tuto otázku momentálně nemáme odpověď. Ovšem pokud by se nůž za podobnou či vyšší sumu prodal, tak by se zaručeně jednalo o jeden z největších nákupů v historii her.

Štítky: CS:GO skin
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.