Přejít k hlavnímu obsahu

38. sezóna ESEA lig pro české a slovenské týmy skončila, největší úspěch zaznamenali Dark Tigers

5. 10. 2021 | 10:09 Counter-Strike 2 Reportáž
38. sezóna ekosystému soutěží od portálu ESEA nebyla pro CZ/SK týmy tolik vydařená. SINNERS si samozřejmě zahráli ESL Pro League, ENTERPRISE mají za sebou premiéru v ESEA Premier (bývalé Mountain Dew League), ale nyní se podíváme na nižší soutěže, kde jsme měli spoustu zástupců, kteří si také zaslouží své místo na slunci.
ESEA League
ESEA League
Zdroj: logo soutěže

Pod divizí Premier, o které jsme vás informovali na týdenní bázi, je nejvyšší ligou ta s označením Advanced. V ní jsme v 38. sezóně měli dva zástupce, Dynamo Eclot a Entropiq Prague. Pro účast v play-off bylo potřeba zvítězit 9x ze 16 zápasů, což se DNE povedlo, zatímco EIQ kvůli jedné prohře navíc utekly vyřazovací boje jen o několik málo pozic. Los ale Dynamu Eclot v play-off vůbec nepřál. Ve zmixované sestavě nejprve nestačili na No Limit Gaming a poté se museli utkat s vítězem základní části, který padl do LB, tedy týmem K23. DNE ale do zápasu ani nenastoupili a s touto sezónou se loučí na 17. až 24. příčce. Obě české sestavy uvidíme v této divizi také v příští sezóně, nebudou tam však sami. Jeden ze slovenských týmů totiž uspěl o patro níže, v lize ESEA Main.

AOC MČR Tour
AOC MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

V této soutěži se do play-off dokázaly dostat dva naše celky, eSuba a Dark Tigers. Ačkoliv by se mohlo zdát, že větším kandidátem na úspěch měla být modrá krev, tak té se nevydařilo hned první kolo pavouka. Nad jejich síly byla norská sestava FOXED, aktuálně 311. tým světa podle žebříčku HLTV.org. Tygři se oproti tomu dokázali dostat do 4. kola pavouka, což znamená, že si vybojovali postup do divize Advanced. Ve spodním pavouku sice hned na první pokus utržili prohru, mrzet je to však nemusí, protože cíl, v podobě postupu o ligu výše, je splněn. Dark Tigers se v poslední době opravdu daří, kromě toho totiž postoupili i do 1. Tipsport COOL ligy a chybět nebudou v play-off Sazka eLEAGUE. Teď už to chce jen korunovat sezónu postupem na Vodafone MČR 2021.

Kromě eSuby a DTG jsme v Main lize měli také další zástupce v podobě eEriness MARVO, Semtex.Brute, 1dayHeroes a DEFEATERS, nikdo z nich se ale nedostal do elitní stovky. Všichni kromě eEriness navíc sestupují o ligu níže, což pro Brute je druhý neúspěch v řadě. Podobně se českým a slovenským celkům bohužel nedařilo ani v nejnižších dvou soutěžích. V divizi s označením Intermediate se nejlépe umístili Universe, ačkoliv v základní části byli před nimi ještě Gifted.uRage, Fadee Gaming a eSuba Youngsters. Universe jediní prošli přes první kolo play-off, bohužel od postupu to bylo hodně daleko. Výčet uzavírá liga ESEA Open, kde se nikdo z našich zástupců také nedostal na pozice zajišťující postup, a tak Dark Tigers jsou jediným úspěšným týmem celé sezóny.

Štítky: ESEA, Dark Tigers
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.