Přejít k hlavnímu obsahu

CS:S Meziherňáky budou od ledna atraktivnější

5. 12. 2011 | 18:25 Counter Strike: Source
Mezihernové turnaje v Counter-Strike: Source se v roce 2010 těšily obrovské popularitě a v hernách se scházelo vždy více než 20 týmů. Tento zájem ovšem postupně upadal a až tento listopad jsme poprvé po velmi dlouhé době mohli vidět zlepšení. CS:S admin tým dal proto hlavy dohromady a vymyslel několik novinek, které by měly zajistit větší ustálení naší scény a zejména vyšší účast na turnajích.Zatím na hráče čekají tři změny, pojďme si je postupně představit.
Výchozí obrázek

Mezihernové turnaje v Counter-Strike: Source se v roce 2010 těšily obrovské popularitě a v hernách se scházelo vždy více než 20 týmů. Tento zájem ovšem postupně upadal a až tento listopad jsme poprvé po velmi dlouhé době mohli vidět zlepšení. CS:S admin tým dal proto hlavy dohromady a vymyslel několik novinek, které by měly zajistit větší ustálení naší scény a zejména vyšší účast na turnajích.

Zatím na hráče čekají tři změny, pojďme si je postupně představit.

Benefity pro pravidelné účastníky

Rozhodli jsme se odměňovat pravidelné účastníky Mezihernových CS:S turnajů. Pokud je daný tým (myšleno MČR slot, tedy minimálně 4/5 hráčů je na jednom slotu). Jak to funguje?

  • Tým je na turnaji podruhé v řadě, získá z daného turnaje bonus +2 bodů.
  • Tým je na turnaji potřetí v řadě, získá z daného turnaje bonus +4 bodů.
  • Tým je na turnaji počtvrté v řadě (a více), získá z daného turnaje bonus +6 bodů.

V případě neúčasti tým o tento bonus v následujícím turnaji přichází a musí si jej nasbírat postupně znovu. Změny platí zpětně i pro listopadový turnaj, účastníci listopadového turnaje tak mají nárok na bodový bonus v lednovém turnaji.

Turnaj o vstupy zdarma

Turnaje se konají vždy o víkendu. Každý čtvrtek těsně před turnajem budou mít potvrzené týmy možnost utkat se v neseedovaném turnaji o možnost volného vstupu na turnaj. Do turnaje musí zasáhnout stejné sestava, která je registrována u Mezihernového turnaje (je tedy možný jeden náhradník).

Povinný počet Mezihernových turnajů pro týmy z MČR Klasifikace

Naše ligy a zejména Mistrovství ČR v počítačových hrách jsou vrcholovými akcemi na naší scéně. Z minulosti jsme se poučili, že není správný přístup dávat možnost účasti na těchto akcích týmům, které se na scéně téměř nepohybují a poté si pouze "dojedou pro body" na jeden turnaj. Zavádíme proto následující pravidla:

  • Pokud tým chce být oprávněn nastoupit v Intel Lize IV, případně ve SteelSeries lize III, musí mít do 31. března 2012 odehrán alespoň jeden Mezihernový turnaj v roce 2012 jinak bude po tomto datu z ligy vyřazen.
  • Pokud tým chce mít právo účastnit se Mistrovství ČR v počítačových hrách, musí mít do 30. června 2012 odehrány alespoň dva Mezihernové turnaje v roce 2012, jinak toto právo pro sezónu 2012 zaniká.

Tato pravidla nabývají účinnost k 26. listopadu 2011 a portál PLAYzone.cz si vyhrazuje právo je kdykoliv změnit.

Plánované turnaje

Harmonogram turnajů v druhém čtvrtetí se může ještě změnit.