Přejít k hlavnímu obsahu

Nová sezóna přináší celou řadu změn

10. 2. 2017 | 16:28 Hearthstone
Přípravy nové sezóny je za námi, čekání je u konce. Hráči karetní hry Hearthstone se mají letos na co těšit! Po přesunu pod Mistrovství ČR v mobilních hrách bude kvalifikační cyklus rozšířen o další možnosti sbírání MČR bodů, stejně jako rozdělen do sezónních šampionátů.
Výchozí obrázek

Přípravy nové sezóny je za námi, čekání je u konce. Hráči karetní hry Hearthstone se mají letos na co těšit! Po přesunu pod Mistrovství ČR v mobilních hrách bude kvalifikační cyklus rozšířen o další možnosti sbírání MČR bodů, stejně jako rozdělen do sezónních šampionátů.

Jak se zapojit do kvalifikace na MČR 2017?
  1. Zaregistrovat se (vytvořit si účet) na portálu www.PLAYzone.cz.
  2. Ve svém profilu si v položce "Game ID" vyplnit váš herní BattleTag ve tvaru "Jožko#6119", tedy váš unikátní herní identifikátor.
  3. V záložce hry Hearthstone si vyhlédněte nejbližší turnaj, případně doporučujeme na stejné záložce sledovat články okolo herního dění.
  4. Abyste předešli nesrovnatelostem, doporučujeme vám si detailně číst popisky turnajů, kde vždy všechno info najdete. V případě problémů je zde i kontakt na adminy.
  5. Následně se jen zapojovat do turnajů a sbírat body. Čím více, tím lépe.
  6. Nejlepších šestnáct se následně probojuje na velké finále 10. až 12. listopadu v Brně.

1. PLAYzone online turnaje

Každý čtvrtek se uskutečňují tradiční PLAYzone turnaje o MČR body. Tyto turnaje budou v intervalu po 3 turnajích spadat do tzv. turnajových sérií, které vyvrcholí následným finále v jiný hrací den, kde se utká 8 nejlepších hráčů dle nasbíraných MČR bodů.

Bodové ohodnocení týdenního turnaje:

  • 1. místo: 100 MČR bodů
  • 2. místo: 60 MČR bodů
  • 3. místo: 45 MČR bodů
  • 4. místo: 35 MČR bodů
  • 5. až 8. místo: 20 MČR bodů
  • 9. až 16. místo: 12 MČR bodů

V případě bodové shody pořadí turnajové série rozhoduje nejlepší umístění v jednom ze tří turnajů. V případě kompletní shody rozhoduje dřívější nejlepší umístění v aktuální sérii. (Příklad: 8. a 9. hráč mají stejně bodů, 8. vyhrál první turnaj, 9. vyhrál druhý turnaj, postupuje 8. hráč)

Bodové ohodnocení měsíčního finále:

  • 1. místo: 100 MČR bodů
  • 2. místo: 60 MČR bodů
  • 3. místo: 45 MČR bodů
  • 4. místo: 35 MČR bodů
  • 5.  8. místo: 20 MČR bodů
2. Domácí LAN akce

V loňském roce zažila česko-slovenská scéna příliv nových offline eventů, z nichž některé byly již při své premiéře zařazeny do seriálu Mistrovství ČR. Již nyní jednáme s jednotlivými organizátory, aby měli hráči co nejvíce možností bojovat o MČR body na offline turnajích. Dle určených parametrů budou všechny domácí LAN akce oceněny bodovou třídou A-C.

Základní bodové hodnoty domácích LAN akcí:

  • Domácí LAN, třída A - 600 / 400 / 275 / 225 / TOP8 150 / TOP16 100 MČR bodů
  • Domácí LAN, třída B - 400 / 250 / 170 / 130 / TOP8 100 / TOP16 60 MČR bodů
  • Domácí LAN, třída C - 250 / 150 / 100 / 100 / TOP8 60 MČR bodů

  • Bodování je vypsáno pro nejlepších 8/16 hráčů, hodnoty se však mohou lišit dle formátu turnaje, stejně jako počet ohodnocených hráčů.

Další akce budeme oznamovat v průběhu roku, jejich kompletní výpis naleznete zde.

3. Zahraniční LAN akce

Zahraniční eventy budou důležitou součástí kvalifikace na MČR i letos, za účast a náležitou reprezentaci v zahraničí budeme oceňovat hráče dvěma třídami. Hlavním měřítkem rozlišování bude zařazení do seriálu Hearthstone Championship Tour. V případě nezařazení se níže vypsané hodnoty třídy B mohou dle zvoleného systému turnaje lišit. Všechny oceněné zahraniční LAN akce budou vždy oznámeny předem, jejich výpis naleznete zde.

  • Zahraniční LAN, třída A - 500 / 400 / 300 / 300 / TOP8 200 / TOP16 100 MČR bodů
  • Zahraniční LAN, třída B - 250 / 200 / 150 / 150 / TOP8 100 / TOP16 50 MČŘ bodů

Vzhledem k rozdělení celé MČR sezóny na sezónní šampionáty nebudou hráči získávat body z Preliminaries ani z případného postupu na Championship.

4. Zahraniční online turnaje

Od roku 2017 jsou do MČR klasifikace zařazeny také veškeré online turnaje, které spadají pod Hearthstone Championship Tour. Jejich seznam naleznete zde.

Hráči mají možnost získat v každém měsíci MČR body pouze z jednoho HCT turnaje. Získané HWC body musí každý hráč v průběhu nebo na konci měsíce nahlásit skrze tento oficiální formulář pokud je v jeho zájmu také zisk bodů do MČR klasifikace.

  • Online HWC turnaje - TOP4: 80 / 50 / 30 / 30, TOP8: 15 MČR bodů

V těchto turnajích lze HWC i MČR body získat pouze jednou za kalendářní měsíc.

5. Umístění v legendárním ranku

Od roku 2017 může každý hráč získat MČR body také za umístění v TOP200 legendárním ranku na evropském či severoamerickém serveru.

Nejpozději dva týdny po skončení měsíční sezóny zveřejňuje Blizzard žebříček TOP200 hráčů (vzor zde). V případě vašeho umístění v tomto žebříčku si můžete o MČR body zažádat skrze tento oficiální formulář (samozřejmostí je totožný BattleTag s vaším PLAYzone účtem).

  • Umístění TOP10: 250 MČR bodů
  • Umístění TOP50: 125 MČR bodů
  • Umístění TOP200: 40 MČR bodů

Každý hráč může jeden měsíc získat body pouze z jednoho serveru (stejně jako u HCT).

Sezónní šampionáty - sklizně

Hearthstone MČR sezóna bude rozdělena na tři období - měsíce 2-4, 5-7 a 8-9 (včetně umístění na ladderu). Po každé z částí sezóny se vždy uskuteční sezónní šampionát pro nejlepších 16 hráčů dle nasbíraných MČR bodů.

  • V každé části sezóny hráči sbírají body vždy od nuly. Body získané v předchozích obdobích se počítají až do závěrečného Last Call Qualifieru.

  • Z každého šampionátu postoupí vždy nejlepší 4 hráči přímo na finále MČR. Veškeré informace se účastníci šampionátu dovědí skrze soukromé zprávy.

  • O zbylé čtyři z celkových šestnácti slotů na MČR se bude hrát v Last Call Qualifieru, kde se utká 16 nejlepších hráčů dle nasbíraných MČR bodů z celé sezóny 2017.

(Pro plné rozlišení si obrázek rozklikněte)


Kvalifikační cyklus MČR 2017 v Hearthstone bude komplexnější než kdy jindy. Úvodní bodovaný PLAYzone turnaj je připraven na čtvrtek 16. února, který bude také začátkem pro turnajové série. Jejich detaily se hráči dozví začátkem přšítího týdne, umístění v HWC turnajích je možno nahlašovat od 1. února. Všem hráčům přejeme do letošní sezóny hodně štěstí!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.