Přejít k hlavnímu obsahu

Preview: Hitpoint FINALs 13

12. 12. 2017 | 11:46 League of Legends
O víkendu proběhne jedna z předních českých gaming akcí. Krom CS:GO se můžeme těsit i na nálož nejlepšího z CZ/SK League of Legends. Na turnaj se v roli favoritů probojovala eSuba a IG.Tribunal. V bitvě o poslední dvě místa si cestu na FINALs zařídily i celky eXtatus a Play With Soul. Pojďme se podívat na jednotlivé týmy v turnaji.eSuba - obhájce titulu
Výchozí obrázek

O víkendu proběhne jedna z předních českých gaming akcí. Krom CS:GO se můžeme těsit i na nálož nejlepšího z CZ/SK League of Legends. Na turnaj se v roli favoritů probojovala eSuba a IG.Tribunal. V bitvě o poslední dvě místa si cestu na FINALs zařídily i celky eXtatus a Play With Soul. Pojďme se podívat na jednotlivé týmy v turnaji.

eSuba - obhájce titulu

{#Česká Republika} Vladimír "Cekutka" Mrkáček 
{#Česká Republika} David "Jejky" Jakubec 
{#Česká Republika} Marek "humanoid" Brázda 
{#Česká Republika} Václav "Venca" Šrajer 
{#Česká Republika} Václav "Vasked" Benda 

Tým modré krve je největším favoritem na celkové vítězství v turnaji. Po triumfu na MČR 2017 se ani není čemu divit. Na pozici AD Carry ale nyní nastoupí místo Sheriffa s největší pravděpodobností Venca, známý též jako WorstAdcWest. Změna se odehrála i na toplane, kam přišel Cekutka namísto odcházejícího Odstraňovače. Tým v cestě na FINALs klopýtl jen jedinkrát, proti Eclot Gaming, a krom této jedné prohry si připsal třináct vítězství.

IG. Tribunal - Freeze hledá český úspěch

{#Slovenská Republika} Martin "Necromartin" Jucha 
{#Česká Republika} Marek "Vinxen" Gardoň 

{#Česká Republika} Jan "Dread" Hrbáč 
{#Česká Republika} Aleš "Freeze" Kněžínek 
{#Česká Republika} Jakub "Tarky" Vaňkát 

Tým poskládaný okolo ex-LCS hráče Aleše “Freeze” Kněžínka taktéž aspiruje na nejvyšší příčky. V cestě na FINALs ztratil tým dvě hry, právě proti první eSubě, a jednu proti dalšímu týmu na turnaji, eXtatusu. Právě tomuto týmu mají IG po prohraném semifinálovém duelu na MČR co vracet. V týmu nyní na toplane působí Necromartin, který převzal pozici stabilního hráče základní sestavy. Na turnaji by se tento tým měl poprat o 2. místo s eXtatus.

eXtatus - tým bez nálepek

{#Česká Republika} Tomáš "Mortsche" Anděl 
{#Česká Republika} Jiří "Sawyor" Libánský 
{#Česká Republika} Ondřej "Ordno" Prachař 
{#Česká Republika} Matyáš "Carzzy" Orság 
{#Česká Republika} Radovan "Rufus" Moravec 

Bez výraznější hvězdy je tým eXtatus, jehož snažení v ligové části znamenalo třetí místo s nerozhodným skóre zápasů 7-7. V online čtvrtfinále si ale eXtatus hravě poradil s týmem Freshterious a ukázal, že si na téhle akci být zaslouží. Aktuálně to vypadá, že jim meta sedí a můžeme očekávat, že budou cílit na zlatou příčku.

Play With Soul - outsider se zvučnými jmény

{#Česká Republika} Pavel "Herdyn" Mikeš 
{#Česká Republika} Michal "Gorny" Fiebich 
{#Slovenská Republika} Matuš "RusO" Rusňák 
{#Česká Republika} Tomáš "Nardeus" Maršálek 
{#Česká Republika} Kamil "Kamilius" Košťál 

Pokud eXtatusu scházejí hvězdná jména, PWS se o tento nedostatek bát nemusí. V týmu figuruje třeba Pavel “Herdyn” Mikeš nebo Michal “Gornagal” Fiebich. Hlavním tahounem týmu je ale marksman Nardeus, kterého jsme mohli vidět třeba na MSI v dresu Besiktas, nebo v EU Challenger Series pod týmem PSG eSports. PWS jsou považováni za outsidery tohoto turnaje, ale jistě bez boje jen tak neodejdou.

Na stránkách PLAYzone můžete v brzké době očekávat coverage tohoto turnaje se všemi výsledky, live reporty apod.