Přejít k hlavnímu obsahu

Springy postupuje na HCT Summer Playoffs

23. 3. 2018 | 14:38 Hearthstone
Další velký úspěch v Hearthstone se podařilo urvat českému borci Springymu. Po úspěšné lednové kvalifikaci na HCT Challenger Finals zabodoval i v samotných HCT Challenger Finals a postoupil do HCT Summer Playoffs, což je již jen krůček od HCT Summer Championship v Americe.
Výchozí obrázek

Další velký úspěch v Hearthstone se podařilo urvat českému borci Springymu. Po úspěšné lednové kvalifikaci na HCT Challenger Finals zabodoval i v samotných HCT Challenger Finals a postoupil do HCT Summer Playoffs, což je již jen krůček od HCT Summer Championship v Americe.

O tom, že je Česko karetní velmoc, nemůže být pochyb. Máme takové hráče, jako je například StanCifka, Faeli, Jarla nebo Scruffy a spoustu dalších, kteří nás skvěle reprezentují v zahraničí. Nyní se podařil velký úspěch i dalšímu českému hráči Springymu z týmu Gifted Gaming, kterému se podařilo i přes velkou konkurenci kvalifikovat na HCT Summer Playoffs. Nyní vám přinášíme exkluzivní rozhovor.

Marek "Springy" Valihrach aktuálně působí jakožto kapitán Hearthstone sekce týmu Gifted Gaming. Na Hearthstone scéně je relativně nováčkem, ale i tak již dosáhnul několika skvělých úspěchů. Mezi největší patří například kvalifikace na HCT Summer Playoffs.

Jak dlouho už se pohybuješ na Hearthstonové scéně?

No, tak na HS scéně se moc dlouhou dobu nepohybuju, dřív jsem hrával turnaje na StriveWire a případně, když byly nějaké turnaje o peníze. Například Tigermasters, ze kterých jsem se dostal na Game On. Poté jsem náhodou potkal lidi, se kterými jsem teď v teamu a ti řekli, že bych se měl začít soustředit víc na turnaje na české scéně.

Česká scéna mě nikdy moc nezajímala a nesledoval jsem ji, takže jsem ani nevěděl, kdo jsou lidi, se kterými ty turnaje hraju. Jen jsem pak vždycky dostával echo, že jsem porazil výherce MČR z minulého nebo předminulého roku v turnaji (do teď ani nevím, kdo to je...). Ale na českých turnajích moc nehraju, spíš se snažím soustředit na mezinárodní scénu...

Když už jsi zmínil svůj tým, můžeš nám ho trochu představit?

Tým jako takový bych označil za tým, který se pořád formuje, vyhazujeme a nabíráme nové hráče, ale řekl bych, že teď už máme solidní základnu, z čeho pak budeme stavět dál... Řekl bych, že jako team jsme začali pořádně fungovat asi tak před +- měsícem.

Já jsem v týmu již od začátku, což může být 2-3 měsíce, a společně se mnou se v něm aktuálně nachází tito hráči:

{#Česká Republika} Josef "Pinpin" Mouka
{#Česká Republika} Lukáš "TrickMix" Lhota
{#Česká Republika} Jan "Zula" Haltuf
{#Česká Republika} Tom "Tommei" Meiringer

Spolupracujete nějak v týmu, co se týče tréninku a přípravy na turnaje?

Určitě, pokud je před někým z nás nějaký větší turnaj, tak se mu snaží ti ostatní pomoci, ať už s lineupem nebo s testováním nějakých decků. Občas taky jedeme ladder, třeba ve 2-3 lidech, abychom si nacvičili komunikaci, kdo kdy bude mluvit a tak.

Kvalifikace na HCT Summer Playoffs je skvělý úspěch, můžeš nám přiblížit, jak celá kvalifikace probíhala a jak se ti vlastně podařilo probojovat se dál mezi takto těžkými soupeři?

Systém na turnaji fungoval tak, že jsi hrál 6 matchů, v každém matchi s jedním soupeřem na BO3. Vedl jsem 3/0, ale pak jsem prohrál proti hráči, který ačkoliv měl špatný matchup proti mému, vyhrál na to, že mi nechodily karty. Následně jsem hrál proti hráči, který hrál Control Warriora proti mému Control Warlockovi a Dirty Ratou mi vytáhl Azariho, když měl šanci 1 ku 6. To samé se mi stalo i v dalším zápase, kdy mi za Warlocka proti mému Quest Magovi vytáhnul Dirty Ratou Antonidase, také se šancí 1 ku 6. I přes tuto smůlu jsem se ale nevzdal a v posledním zápase jsem si došel pro jasnou výhru a postoupil jsem se skórem 4/2 do top8. V top8 jsem si pak došel i navzdory překlepu při banování class pro výhru.

Myslím si, že mojí největší výhodou byly moje vlastní decky. Pokud člověk vezme decky proti kterým soupeř nikdy nehrál, tak pak soupeř ani neví, co pořádně banovat... 

Ceníš si nějakého úspěchu, když nebudeme počítat onu kvalifikaci na HCT Summer Playoffs?

Řekl bych to asi tak, že úspěchy v turnajích moc neříkají, tohle bych vůbec neřešil. Cením si toho, že turnaje, které vyhrávám, nejsou s decky, které se normálně hrají, ale že si vytvářím vlastní decky, se kterými jedu do konce... Například na tom HCT Challenger Finals jsem měl 2 své decky a pak jeden deck, který se hraje normálně a tím byl Quest mage.

A celkově si strašně cením lidí, co přichází s novými decky a nachází nové interakce v HS. Například nedávno jsem viděl Umbru hrát v paladinovi jen proto, aby aktivoval Valanyr.

Je v Hearthstone něco, čeho bys rád dosáhnul?

No v HS bych se rád dostal na World Championship a pak se v něm nějak dobře umístil... Ideální by byla top 2. 

Děkuji za rozhovor, přeju ti hodně štěstí a jako tradičně ti přenechávám prostor pro vzkaz tvým fanouškům.

Rád bych jim popřál hodně štěstí v HS a ve stavění nových decků. A doufám, že tenhle rok vyhraje World Championship nějaký Čech!

Štítky: HCT Summer