Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli: V Oslu mi přálo štěstí

30. 3. 2018 | 13:28 Hearthstone
Oldřich "Faeli" Mahdal. Populární streamer, známý hráč Hearthstone a kapitán eSuby. V poslední době ukazuje Faeli opravdu skvělou formu, skvělé období potvrdil stříbrem na Tour Stopu. Jak vidí příchod Valdaboye s Findanem? A jak si věří na Wild Internationals Finals? Čtěte náš rozhovor.Ahoj, hned na úvod jednoduchá otázka – jak se cítíš po úspěchu v Oslu?
Výchozí obrázek

Oldřich "Faeli" Mahdal. Populární streamer, známý hráč Hearthstone a kapitán eSuby. V poslední době ukazuje Faeli opravdu skvělou formu, skvělé období potvrdil stříbrem na Tour Stopu. Jak vidí příchod Valdaboye s Findanem? A jak si věří na Wild Internationals Finals? Čtěte náš rozhovor.

Ahoj, hned na úvod jednoduchá otázka – jak se cítíš po úspěchu v Oslu?

Samozřejmě super pocit. V létě jsem sliboval, že udělám maximum, abych se dostal na EU Champs. Díky tomuhle úspěchu už ani nepotřebuju ladder finish, aby se mi to povedlo.

Druhé místo na Tour Stopu plném kvalitních hráčů je samozřejmě obří úspěch, ty ale vlastně skvělou formu ukazuješ od začátku roku. Výhra na UNIZA Masters, dobré umístění na nejednom NightCupu, je toho prostě hodně. Co stojí za tvým skvělým nástupem? Věnuješ více času přípravě? Nebo ti zkrátka sedla meta?

Většina turnajů byla prostě o dobře zvoleném lineupu, nedělání zbytečných chyb a vyhrávání mindgames v banování a pickování. Samozřejmě dostat se do finále v Oslu, které bylo možná nejtěžším eventem v historii HS, chtělo i velkou dávku štěstíčka.

Před stříbrem z Osla jsi ještě zkoušel svoje štěstí v Bangkoku. Zde to bohužel nevyšlo. Plánuješ tento rok ještě další cesty do "netradičních" Hearthstone destinací?

Samozřejmě bych rád jezdil na každý Tour Stop. Vždycky kromě turnaje přijde spousta zážitků a poznávání TOP hráčů. Na druhou stranu, destinace jako Bangkok stojí opravdu hodně peněz, proto vyrazili jsme hlavně s ohledem na začátek roku a větší value HCT bodů. Po zbytek roku budu tedy spíše bojovat o kvalifikační sloty a objíždět Evropu, ale kdo ví, co budoucnost přinese a jaké budu mít možnosti...

Poslední dny HS scénou hýbe blížící se příchod nového Hearthstone roku a nové expanze. Některé karty už známe, jak se tobě líbí doposud odhalené kartičky?

Vždycky je hodně těžké hodnotit nové karty a zvykl jsem si to moc nedělat, protože dokud nevyjdou všechny, nelze dobře odhadnout, které z nich budou tvořit novou metu. Každopádně miluju art Black Cat a co se týče power levelu, dobře vypadají například Wispering Woods a WANTED!

Jedním ze směrů, kam se Blizzard snaží hráče nasměrovat, jsou decky složené pouze z lichých nebo sudých karet. Jak se tobě tato mechanika líbí?

Upřímně doufám, že nevznikne až tolik decků, které tuto mechaniku využijí. Ale pokud to bude třeba 20-30% metagame, tak by mohla mechanika být přínosná.

Jak snad všichní víme, jsi kapitánem TOP týmu naší scény, eSuby. Nedávno jste zaznamenali příchod dvou nových hráčů z iG, Findana a Valdaboye. Jak hodnotíš tyto dva hráče ty? Jsi rád, že je máte v týmu právě vy?

Samozřejmě jsem rád, že jsou u nás, protože jsem je sám vybral. Oběma se pěkně daří na ladderu i v turnajích, navíc Findanův stream pořád roste. Doufám, že v další sezoně jim to půjde ještě líp a ukáží, že mají na to prát se s těmi nejlepšími hráči světa.

Minulý víkend probíhala v Maďarskou obří LAN akce s názvem V4 Future Sports Festival. Hearthstone zde své místo bohužel neměl, eSuba ale zažila obří úspěch i tak – vaše LoLkařská sestava přijela domů se zlatem a hromadou peněz. Sleduješ vůbec i jiné hry, nebo jedeš 100% focus na HSko?

Sleduju hodně her a koukal jsem v mezičasech i na V4. Velká škoda, že v Maďarsku dali přednost hrám, jako FIFA a Clash, před HS.

Už nyní nejspíše koukáš dopředu, na Wild Internationals Finals. Ceny vypadají krásně, je tedy o co bojovat. Hraješ v posledních dnech více Wild nebo stále jedeš Standard a věříš, že to nějak dopadne?

Poslední dny věnuju cestování, takže jsem nehrál ani Standard ani Wild. Samozřejmě se snažím přípravu nepodcenit a do metagame odhadnu co nejlíp.

Tak díky za rozhovor, ať při tobě stojí RNG bůh!
Také děkuji.
Štítky: eSuba, Faeli
miluju videohry a hlavně ligu legend