Přejít k hlavnímu obsahu

PoweR: O zlato [z COOL ligy] se porveme!

22. 6. 2018 | 15:18 Hearthstone
Na závěr našich rozhovorů s účastníky LAN části týmové COOL ligy (oficiální událost zde) tu máme zástupce jednoho z největších favoritů na zisk zlata Inside Games, Daniela "PoweRa" Strmisku. Co na sebe prozradil?Tak ahoj, Danieli, hned na úvod jednoduchá otázka – jak se ti líbí formát této COOL ligy?
Výchozí obrázek

Na závěr našich rozhovorů s účastníky LAN části týmové COOL ligy (oficiální událost zde) tu máme zástupce jednoho z největších favoritů na zisk zlata Inside Games, Daniela "PoweRa" Strmisku. Co na sebe prozradil?

Tak ahoj, Danieli, hned na úvod jednoduchá otázka – jak se ti líbí formát této COOL ligy?

Zdravím! HGG formát je fakt zajímavej a mě osobně se líbí, že hodně záleží na přípravě před zápasem, kdy je potřeba opravdu podrobná analýza jak mety, tak soupeřů. HGG formát má i svoje zápory, a to je 1) velký vliv trefování pořadí dvojic do dvojic opponenta a 2) coinflipování při samotném picku (za předpokladu, že oba týmy tuší a neudělají chybu).

Jaký je to vůbec pocit dostat se až na LAN finále?

Já osobně to beru jako splněnou povinnost, nicméně před ligou se dost měnilo složení týmu a my byli podceňováni, takže zároveň cítím i zadostiučinění.

Věřili jste si na postup do semifinále před začátkem turnaje?

Tak určitě! Vypadnutí bych bral jako velké zklamání.

Řekni nám složení tvého dreamtýmu na tuto COOL ligu – jaké tři spoluhráče by sis k sobě nejradši vybral? A proč?

S týmem jsem samozřejmě spokojený tak, jak je. Ale pokud bych ho musel měnit a tvořil tým znovu, tak bych si k sobě určitě vzal nejnovější akvizici Inside Games, martima, který má výbornou formu. Dále Dodgyho, se kterým se mi dobře spolupracuje a herně si dost rozumíme. No a jako posledního bych si vzal mého bývalého spoluhráče Litiqa, který má fakt brutální knowledge o hře.

Ale zpátky k týmu tvému. Jak to v něm funguje? Kdo se stará o deckbuilding? A kdo je ten, co má při hledání playe konečné slovo?

Vždycky jsme se snažili spolupracovat a sejít se ideálně všichni. Reálně jsme ale z různých důvodů přípravu odmakali hlavně já a Dodgy. Při hraní samotném rozhodujeme většinově.

Odbočme na chvíli mimo COOL ligu – jak hodnotíš současnou metu? Co je aktuálně tvým nejoblíbenějším deckem?

Současná meta je hrozně rozmanitá a vymyslet kvalitní line-up stojí fakt dost úsilí. My každopádně využijeme tvrdé práce, kterou jsme investovali do přípravy na Dreamhack Summer. Mým nejoblíbenějším balíčkem je teď asi Shudderwock Shaman (Pyromanceři, Zapy), kterého jsme postavili s Mikym právě na Dreamhack a který mi tam dost dobře performoval.

A co tvoje osobní plány – jaký máš pro tuto sezónu Hearthstone cíl?

Mým cílem bylo v první řadě získat Twitch Partnership, což se mi povedlo minulý týden. Dále získat co nejvíce HCT bodů a kvalifikovat se na EU playoffs, takže finishovat na ladderu a ideálně uhrát alespoň TOP16 na HCT Tour Stopu (ve Švédsku se nezadařilo, za tři týdny zkouším znova v Itálii). Za pár dnů se také hrají kvalifikace na Tour Stop do Japonska, což by byl zároveň splněnej sen.

Dalším cílem je s iG (já, Martim, Jobsad) dosáhnout na TOP10 na světě v týmových pro-standings, kde aktuálně držíme slušnou 18. příčku.

A na závěr, jaké si dáváte naděje do finále? Myslíš, že to dotáhnete do zlatého konce?

Tu trofej fakt chceme a rozhodně se o ni porveme!

Vzkaz pro fanoušky?

Dojděte v sobotu do Archy fandit! A mezitím mi můžete dát like na fanpage a follow na Twitch.

Štítky: Inside Games, power
miluju videohry a hlavně ligu legend