Přejít k hlavnímu obsahu

Gromatic posilují o dva hráče z Eclot Gaming

15. 7. 2018 | 13:57 Counter-Strike 2
Gromatic esports jen o chloupek utekl postup do 1. COOL ligy, na nedávný Quietus Day však vyrazil v pozměněné sestavě. Ta byla jen dočasná a od minulého týdne je nová, nyní oficiální.
Výchozí obrázek

Gromatic esports jen o chloupek utekl postup do 1. COOL ligy, na nedávný Quietus Day však vyrazil v pozměněné sestavě. Ta byla jen dočasná a od minulého týdne je nová, nyní oficiální.

V zajímavém světle se tým v čele s Adamem 'Neci' Zoulou ukázal na Jarní sklizni, kde přemohl například Team Brute. Od té doby se Gromatic začali posouvat nahoru a to zejména díky příchodu kouče, zkušeného Milana 'Striker' Švejdy. Ten se však zcela nečekaně musel po čase přesunout do základní sestavy, protože před zmíněným QDčkem tým opustil Jiří 'd3foxie' Krátký.

V minulé sestavě (traxX, hones, manguss, Neci, fear) si Gromatic přivezli bronz z Ostrava Championshipu

Ze staroměstské akce nevznešlo více než umístění mezi nejlepší osmičkou a tak to vypadá, že týmu pouze o několik desítek bodů uteče letní boj o druhý slot na MČR 2018. Od minulého týdne však s Gromatic esports střílí nové duo. Úspěšný tým z kvalifikace 1. COOL ligy, NecroRaisers, sice nedávno přestoupil do ECLOT.LYNX, ale krátce na to přichází o dva hráče. Právě do Gromatic míří úderné duo Matěj 'stinx' Štorek a Vít 'noobiq' Pohlot. Zatímco první jmenovaný se na scéně již nějakou dobu potuluje a loni se například pokoušel o proniknutí do ROG SQUADu. Noobiq může být pro leckoho novou tváří, ale při svém letošním objevu se předvádí v parádním světle.

K novým posilám v sestavě se pro portál PLAYzone.cz vyjádřil kouč Striker:

Dva týdny před QD od nás odešel d3foxie a nezbylo nám nic, než abych se dočasně až do samotného QD vrátil na hrací pole. Ačkoliv bych docela rád pokračoval, práce mi nedovoluje hrát tak, jak by bylo třeba, a hlavně na scéně jsou dnes daleko lepší hráči.

Po QD jsme se poradili co a jak dál a došli jsme k závěru, že se rozloučíme i s fearem. Věděli jsme, že dvě změny zároveň nám rozhážou celý systém a budeme muset začít převážně od znovu, ale přišlo nám to jako ta lepší varianta, protože už se delší dobu ukazovalo, že k nám fear herně nesedí. Navíc se naskytla možnost přijmout dvojici talentů z bývalých NR, noobiqa a stinxe, se kterými budeme mít možnost se posunout dál a útočit na přední příčky v turnajích, jakmile se kluci opět sehrají a rozšíříme map pool.

Nynější sestava Gromatic esports:

{#Česká Republika} Adam 'Neci' Zoula
{#Česká Republika} Jan 'hones' Urválek
{#Česká Republika} Robert 'manguss' Kasper
{#Česká Republika} Matěj 'stinx' Štorek
{#Česká Republika} Vít 'noobiq' Pohlot

Štítky: GROMATIC ESPORTS
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.