Přejít k hlavnímu obsahu

Profily týmů na Worlds 2018: LCK

20. 9. 2018 | 11:00 League of Legends
Výchozí obrázek
LCK na Worlds 2018

Jižní Korea vyhrála posledních pět světových šampionátů a proto i přesto, že letos vypadá velmi silně čínská LPL, týmy z tohoto regionu rozhodně patří mezi favority na celkové vítězství. Nepostup jen jediného celku ze skupinové fáze by se rovnal velkému překvapení a korejskému zklamání. Pojďme si představit jednotlivé týmy na Worlds, které přichází právě z nejvyšší korejské ligy - LCK. 

#1 - KT Rolster - Konec smolné šňůry?

KT Rolster Worlds 2018

KT Rolster jde na Světový šampionát z pozice jedničky a korejského šampiona. Svou sílu dokázal tým zejména během letního splitu, ve kterém těsně vyhrál základní část i finále play-off proti Griffin. Na jaře tým spíše hledal ideální sestavu, ale i přesto nakonec obsadil slušné 3. místo. Na midu se nakonec zabydlel Ucal a v jungli zkušený Score. 

Organizace KT Rolster se na Worlds podívá po dvou sezónách zklamání. I přesto, že byl tento tým postupu v posledních dvou letech neuvěřitelně blízko, dvakrát nakonec cestu zakončili ve finálovém kole korejského gauntletu o poslední místo na Worlds, kde je v obou případech přehráli hráči Samsung Galaxy. Letos konečne KT Rolster dokázal nejdůležitější zápasy vyhrát a na Worlds s hvězdnou sestavou postoupil z prvního místa.  

V pozdních fázích sezóny byl největším týmovým tahounem marksman Deft, který vyprodukoval ve finále proti Griffin skoro 33 % týmového poškození. Takováto čísla nebyla výjimkou, což je velmi obdivuhodné, pokud vezmeme v potaz, že jeho spoluhráči se nijak neodchýlili od běžné mety a hráli velmi picky s velkým poškozením, jako Camille, Gangplank či Taliyah. Důležitým článkem byl i Score, který figuruje u 70 % týmových killů. Pevné body týmového úspěchu pak tvoří i oba solo-laneři Ucal a Smeb. Spolu se silným playmakerem a shotcallerem Matou, to vypadá na jednu z nejsilnějších soupisek v Koreji vůbec.

#2 - Afreeca Freecs - Naplní nováčci korejské požadavky?

Afreeca Freecs Worlds 2018

Pokud se dá jmenovat nejslabší tým z LCK na Worlds, většina diváků by si vybrala právě AFS. Tento tým je totiž pro ty, kteří nesledují LCK, jednou velkou neznámou. Tým Afreeca Freecs letos vyletěl nečekaně vysoko a to i přesto, že do něj nepřišla žádná velká hvězda. Na jaře překvapil skvělými výkony zejména toplaner Kiin a dlouhodobou oporou už od odchodu z legendárních Tigers je midař Kuro. Ten v obou splitech patřil k nejlepším hráčům v Koreji a zaslouženě byl mezi nejoceňovanějšími hráči v žebříčku MVP. 

Afreeca Freecs rozhodně není žádný slabý tým, ale jako jedinému korejskému týmu, mu chybí zkušenosti z mezinárodní scény. V korejské LCK sice zvládli i v důležitých sériích přehrát týmy jako Kingzone DragonX (v letním play-off 3:1), Gen.G (v letním play-off 2:0) nebo KT Rolster (v jarním play-off 3:1), ale jako celek za sebou mají jako mezinárodní štaci pouze Rift Rivals. Tahle pětice může velmi překvapit a nakonec patřit k favoritům celého turnaje. Hodně může napovědět skupinová fáze, kde budou mít možnost otestovat svoje schopnosti. 

#3 - Gen.G - Mistři světa se vrací na místo činu

Gen.G na Worlds 2018

Málokdo by čekal, že postup obhájců titulu mistrů světa, Gen.G, bude nakonec mírným překvapením. Vloni možná zvedali nad hlavu pohár jako Samsung Galaxy, ale nic to nemění na tom, že v tomto týmu je pouze jeden hráč, který nebyl u vítězství 3:0 nad SKT. Je jím midlaner Fly, který mimo jiné neúspěšně zkoušel štěstí v NA LCS týmu FlyQuest. Po návratu do Jižní Koreji však podobně jako CoreJJ rozkvetl a dnes patří k nejlepším korejským midlanerům. 

I přesto, že jde Gen.G na Worlds jako až třetí korejský tým, může paradoxně mít ty největší šance. Ve vypjatých zápasech totiž v minulosti sestava dokázala udržet nervy na uzdě a zvládnout je. Obhajoba pro ně ale letos nebude vůbec snadná, protože jejich soupeři jsou mimořádně silní. Až čas ukáže, jestli Gen.G uspěje proti týmům jako je Royal Never Give Up či Invictus Gaming. 

Štítky: LCK, Worlds