Přejít k hlavnímu obsahu

Datart EXPO bude hostit 1. českou Fortnite LAN

26. 9. 2018 | 16:31 Fortnite
Globální fenomén Fortnite Battle Royale se úspěšně dobývá i na domácí kompetitivní scénu. Mezi prvními online turnaji jsme se však rozhodli jít ještě dále, a tak přinášíme první českou LAN akci!
Datart EXPO Fortnite Cup
Datart EXPO Fortnite Cup

Kompetitivní hraní Fortnite je zatím v plenkách, ale první turnajové vlaštovky létají už nějaký ten měsíc. Ve světě se díky štědrým dotacím hraje o desítky milionů dolarů, to vše ale pouze v online prostředí. My sami jsme dosud úspěšně uspořádali tři online turnaje pro dvojice, na které nyní budeme chtít navázat velkým Datart EXPO Fortnite Cupem, jehož vyvrcholení proběhne na titulované akci 20. října. Ano, je tomu tak, první Fortnite LANka přichází!

Na offline finále Fortnite Cupu hraném na výstavišti Veletrhy Brno se představí čtyři týmy domácích osobností, z nichž již nyní můžete potvrdit první tři jména – Artix, Orinn a FritoL. Čtvrté eso si prozatím necháváme v rukávu, ale mezi zbylých 8 dvojic se můžete zařadit i vy, a vyzvat tak známé tváře z řad streamerů. Cesta na brněnské finále nebude vůbec jednoduchá, šanci má však naprosto každý. O víkendu 13. a 14. října až pro 256 dvojic uspořádáme dvě otevřené online kvalifikace, kde bude cílem se v Single Elimination pavouku probojovat mezi nejlepší čtyři. Právě tento počet postoupí z obou kvalifikačních turnajů na LAN finále, kde se tedy představí celkem 12 dvojic.

Sobota 13. října 16:00Datart EXPO Fortnite Cup – 1. kvalifikace
Neděle 14. října 16:00Datart EXPO Fortnite Cup – 2. kvalifikace
Datart EXPO Fortnite Cup

Formát kvalifikace bude takový, jaký můžete znát z domácích i zahraničních turnajů, například od Keemstara. Spárované dvojice v určitém kole pavouka se spojí do jednoho squadu a budou se snažit pro svoji dvojici hráčů ukořistit co nejvíce killů. Kdo bude mít po dvou hrách větší počet, postupuje do dalšího kola.

Věříme, že vás informace o prvním domácím LAN turnaji ve Fortnite oslnila. Pokud však ne dostatečně, zbývá potom dodat poslední informaci; v Brně se bude 20. října hrát o krásný prize pool 30 000 Kč.

  • 1. místo: 16 000 Kč
  • 2. místo: 8 000 Kč
  • 3.-4. místo: 3 000 Kč

Jste připraveni stát se český králem Fortnite?

Štítky: Datart EXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.