Přejít k hlavnímu obsahu

Vyzvi Artixe na Datart EXPO Fortnite Cupu

8. 10. 2018 | 18:57 Fortnite
Kvalifikace na Datart EXPO Fortnite Cup jako první domácí LANku v populární battle royale hře se blíží. Na velkém finále budou mít kvalifikovaní hráči šanci vyzvat i známé osobnosti, jednou z těch nejvěhlasnějších je i Josef "Artix" Trojan, se kterým jsme si rozhovor připravit prostě museli!
Datart EXPO Fortnite Cup – Artix
Datart EXPO Fortnite Cup – Artix
Kvalifikační turnaje:
Sobota 13. října 16:00Datart EXPO Fortnite Cup – 1. kvalifikace
Neděle 14. října 16:00Datart EXPO Fortnite Cup – 2. kvalifikace

Jak ses dostal k Fortnite? Čím tě hra zaujala, že jsi ji začal aktivně hrát?
    
Hrál jsem dřív hodně PUBG, které jsem taky hodně tryhardil. Potom, co jsem se dostal do TOP100 v Evropě, mě to z ničeho nic přestalo bavit. Tak mě kámoši, co hráli na PS4, překecali na Fortnite. No a už to byl. Začínal jsem hrát na PlayStationu s myší a klávesnicí, byla to fakt sranda. Aktivně jsem začal hrát asi nějak okolo první/druhé sezóny.

Co tě na Fortnite momentálně nejvíce baví a co tě naopak nebaví a na hře bys změnil?

Baví mě se zlepšovat, hlavně ve stavění, to si teď užívám o mnohem víc než dříve. Nebaví mě momentální SMG meta, která je ve hře už moc dlouho a chtělo by to změnu.

Jaký máš názor na nejnovější sezónu? Líbí nebo nelíbí?

Jsem z ní nadšený! Season 6 je fakt super a Fortnite mě spolu s ní začal ohromně bavit.

Datart EXPO Fortnite Cup – Artix

V jakem stavu se momentálně nachází kompetitivní komunita Fortnite? Máš pocit, že se Fortnite ubírá tím správným směrem?

Plně kompetitivních eventů se u téhle hry moc neděje, je tu jediný pořádný a to je Skirmish, na který se stejně dostávají z velké většiny influenceři a streameři s velkými čísly. Pořádný progaming tomu chybí, ale to je čistě kvůli tomu, že to stojí na straně Epic Games. Nemáme pořádný spectator mode, což oni už mají a málo lidí má povoleno dělat vlastní custom hry.

Co dle tvého názoru bude první LAN event znamenat pro domácí scénu? Myslíš, že jsme tu na Fortnite v esportu připraveni?

Komunita určitě připravená je. Těším se a zajímá mě, jak tenhle event celý dopadne. Je super, že něco takového se tu děje pro CZ/SK komunitu! Bylo na čase si myslím.

Jaké jsou tvé cíle na Datart EXPO Fortnite Cupu? Jedeš si pro výhru nebo se hlavně zabavit?

Jedu si hlavně zahrát proti dobrým hráčům. Nepotřebuji vyhrát, chci získat zkušenost a zároveň si to užít a pobavit se! Rozhodně nepočítám s tím, že bych vyhrál. (smích)

Díky moc za rozhovor! Máš nějaký vzkaz na závěr?

Ouu, to už je konec? No dobře, mějte se a hrajte Fortnite! Dávejte při devadesátkách podlahu, jinak se budete sekat pod schody. (smích)
 

Štítky: Datart EXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.