Přejít k hlavnímu obsahu

Bude FritoL favoritem Datart EXPO Fortnite Cupu?

14. 10. 2018 | 21:52 Fortnite
Ve třetím rozhovoru s pozvanými hráči na Datart EXPO Fortnite Cup, který se v Brně odehraje již tuto sobotu, jsme na různá témata vyzpovídali FritoLa. Je podle vás oblíbený český streamer jedním z největších favoritů na korunovaci krále Fortnite?
Datart EXPO Fortnite Cup – FritoL
Datart EXPO Fortnite Cup – FritoL

Jak ses dostal k Fortnite? Čím tě hra zaujala, že jsi ji začal aktivně hrát?

K Fortnite mě přivedl kámoš, se kterým jsem hrával PUBG. Hra si mě okamžitě získala akčností, looting mechanikou a stavěním, což hru dělá naprosto rozdílnou oproti jiným battle royale hrám.

Co tě momentálně na Fortnite nejvíce baví a co by jsi naopak změnil k lepšímu?

Hra mě baví prostě jako celek, asi není konkrétní věc, která by mě bavila. Musím ale říct, že z odstranění double shotguny nemám žádnou radost, a právě její vrácení do hry by mě nejvíce potěšilo.

Jaký máš názor na nejnovější Season 6? Líbí/nelíbí?

S novou sezonou jsem zatím spokojený. Líbí se mi, že vývojáři stále dělají mapu něčím novou a taky že odstranili všemi oblíbenou C4. To mě hodně potěšilo, protože byla vážně unbalanced.

Datart EXPO Fortnite Cup – FritoL

V jakém stavu se momentálně nachází kompetitivní Fortnite scéna? Máš pocit, že se hra ubírá tím správným směrem?

Myslím si, že je spoustu hráčů a týmů, co jsou připraveni hrát Fortnite na progamingove úrovni. I sám fortnite má obrovský potenciál, ale přijde mi, že vývojáři dělají hru stále více atraktivní a příjemnější pro širokou veřejnost, než aby je tolik zajímala turnajová scéna. Je to ale jen můj názor, možná se mýlím.

Co říkáš na první domácí Fortnite LANku? Mohla by odstartovat nějakou lepší budoucnost?

Když jsem se poprvé dozvěděl o tom, že se bude konat Fortnite offline akce v České republice, byl jsem nesmírně potěšen. Jak už jsem zmínil, Fortnite na progaming potenciál má a doufám, že je to první velký krok k tomu, aby se Fortnite na česko-slovenské scéně prosadil a konalo se více jak už online, tak i offline turnajů.

Jaké jsou tvé hlavní cíle jednoho z pozvaných hráčů na Datart EXPO Fortnite Cupu? Koho vnímáš jako největší konkurenci?

Na akci se těším hlavně kvůli lidem a zábavě, ale když už tam budeme, tak proč to nevyhrát? (smích) Orinnovo duo bude určitě velkou konkurencí a dále uvidíme, kdo se probojuje přes kvalifikace.

Děkuji moc za rozhovor, chtěl bys na závěr něco vzkázat?

Všem hráčům přeji hodně štěstí při kvalifikacích a na ty nejlepší z vás se budu těšit na offlinu. Díky všem čtenářům za pozornost a mějte se hezky. Peace out!

Štítky: Datart EXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.