Přejít k hlavnímu obsahu

Co vás čeká tuto sobotu na Datart EXPO v Brně?

18. 10. 2018 | 14:07 Fortnite
Event s názvem Datart EXPO se na Veletrzích Brno odehraje již tuto sobotu 20. října. Vedle desítek stánků s elektronikou budou pro vás připraveny i dva velké turnaje – PlayStation Mistrovství ČR v konzolových hrách a jeho turnaj ve FIFA 19, a také první domácí Fortnite LAN akce Datart EXPO Fortnite Cup.
Datart EXPO Fortnite Cup
Datart EXPO Fortnite Cup

Datart EXPO je tady a s ním i spousta gamingového programu! Rozhodli jsme se nejprestižnějšímu českému veletrhu elektroniky dodat trošku šťávy, a proto se už tuto sobotu od 10:00 mohou návštěvníci těšit na dva vskutku unikátní turnaje. Za podpory partnerů Xbox, DXRacer a Samsung jsme vytvořili koncept Datart EXPO Fortnite Cupu, do jehož obou kvalifikací se přihlásilo přes 1000 hráčů a do Brna se tak probojovali ti opravdu nejlepší z nejlepších, kteří se o 30 000 Kč poperou spolu s herními osobnostmi. První domácí Fortnite turnaj slibuje velkou podívanou a pokud chcete být u vzniku nového trendu, 20. října v Brně prostě nemůžete chybět.

Prize pool Datart EXPO Fortnite Cupu:

  • 1. místo: 16 000 Kč
  • 2. místo: 8 000 Kč
  • 3. - 4. místo: 3 000 Kč

Velkou podívanou slibuje i premiérový ročník PlayStation Mistrovství České republiky v konzolových hrách v podobě turnaje ve FIFA 19, kde bude 20 hráčů bojovat o korunu krále a postup na mezinárodní klání PlayStation Continental Cup, kam vyrazí náš regionální šampion. Bude to jízda, ale více si o PlayStation MČR povíme v samostatném preview.

Prize pool PlayStation MČR ve FIFA 19:

  • 1. místo: 8 000 Kč + plně hrazená účast na PlayStation Continental Cupu v Paříži
  • 2. místo: 4 000 Kč 
  • 3. - 4. místo: 2 000 Kč
  • 5. - 8. místo: 1 000 Kč
Datart EXPO Fortnite Cup

Na Datart EXPO Fortnite Cupu se představí celkem dvanáct dvojic, které budou rozřazeny do dvou skupin po šesti. Vedle osmi kvalifikovaných týmů ze dvou kvalifikací půjde do akce i čtveřice influencerů. Za velké favority jsou považováni zejména dvojice ve složení FritoL + Fugias a Orinn + Pekashi, kteří za normálních okolností společně hrají squady, tentokrát se však postaví proti sobě.

Černými koni celého turnaje budou streameři Roman "blade" Pilný a Josef "Artix" Trojan, kteří prozatím své pobočníky neodhalily. I tak ale musíte sami uznat, že půjde o kvalitními hráči napěchovaný turnaj, tak doufáme, že se s vámi v Brně se všemi uvidíme – čím více fanoušků dorazí, tím lepší a nezapomenutelnější atmosféru vytvoří!

Seznam kvalifikovaných týmů:

 Česká republika DuoJamaha: Edmondd a STISZ
 Česko + Slovensko AUTÝCY: imthemarteen a hypeXQ
 Česko + Slovensko NecroRaisers: Mayhem22 a AdMMowich
 Česká republika Inaequalis Lutea: N3oanx a Waxxy
 Česká republika 20cm: Fennixxos a Skailer
 Česká republika TMK: Raffy a skvapky
 Česká republika lepší vyhrál: Grizzly a CRsedmicky
 Česká republika revenge for TVC: teardr0pp a Werpyx

Více informací o akci naleznete v oficiální facebookové události Datart EXPO - Spouštíme budoucnost, vstupenky zakoupíte v síti Ticketportal.

Štítky: Datart EXPO
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.