Přejít k hlavnímu obsahu

WESG: Ecoo ovládl první kvalifikaci a jede do Číny!

20. 11. 2018 | 02:11 Hearthstone
Kvalifikace na další sezónu WESG započaly a jako tradičně bojují naši Hearthstone hráči v hojném počtu. Úspěch se navíc dostavil hned v první ze dvou kvalifikací.
WESG
WESG

World Electronic Sports Games, zkráceně WESG, lze označit jako esportové mistrovství světa. V týmových hrách smí hrát jen hráči pocházející se stejným občanstvím, proto se také domácím týmům, které jsou jinak většinou namixovány ze Slováků a Čechů, většinou moc nedaří. Mimo týmových her se ale na WESG bojuje v individuálních titulech typu Hearthstone, kde národnostní omezení ničemu nepřekáží.

První regionální kvalifikace v oblíbené karetní hře je již za námi a našinci se představili v nemalém počtu. Jak je známo, naše konkurenceschopnost vůči ostatním zemím je v Hearthstone o dost větší než v jiných hrách. Není tedy divu, že se nám v kvalifikaci opravdu dařilo! Dlouho se v turnaji držel třeba Pokrovac, špatně na tom nebyli ani další účastníci nedávného MČR. Bezpochyby nejlépe si ale v prvním kvalifikačním turnaji vedl reprezentant týmu eSuba.

Řeč je o Štěpánu "ecoo" Machovi, který na své cestě turnajem sice musel vyřadit hned dva další Čechy, v prvním kole PoweRa a v osmifinále vicemistra ČR Vanika. Těm to ale ve výsledku být příliš líto nemusí, protože ecoo se po řadě těsných neúspěchů mohl konečně plně zaradovat. V závěrečných kolech nedal se svým agresivním line-upem (inspiraci můžete najít na obrázku níže) šanci konkurentům ze Švýcarska, Itálie ani Maďarska a jako první zástupce regionu centrální Evropy se může radovat z postupu na čínské LAN finále, které se odehraje v březnu.

ecoo line-up
Zdroj: battlefy.com
Štítky: WESG
miluju videohry a hlavně ligu legend