Přejít k hlavnímu obsahu

Riot Games a Marvel pracují na komiksu o Ashe

20. 11. 2018 | 09:22 League of Legends
Marvel a Riot Games se spojují, jejich velkolepá spolupráce přivede League of Legends do světa komiksů! Grafický román spatří světlo světa v květnu 2019, což z něj dělá první komiksovou knihu založenou na bázi této populární počítačové hry.
Ashe: Warmother
Ashe: Warmother

Kompletní sbírka bude vyvrcholením série měsíčních grafických románů založených na tomto herním hitu, na digitálních platformách bude dostupná počínaje středou 19. prosince!

Série začne původním příběhem, League of Legends: Ashe: Warmother. Příběh bude sledovat cestu jedné z původních šampionek League of Legends, a to válečnice Iceborn Ashe, která se potýká s vlastní rolí vůdkyně svého lidu a s fanatickými očekáváními své matky. Spisovatel Riot Games Odin Austin Shafer bude tímto komiksem debutovat, stejně jako umělkyně Nina Vakueva (HEAVY VINYL), nominovaná na "The Russ Manning Most Promising Newcomer Award". O lettering (pozn. redakce: otextování komiksu) se postará Cardinal Rae.

Ashe: Warmother

„Mnoho fanoušků Marvel univerza a komiksů sdílí své zájmy a vášeň pro vyprávění s herní komunitou,“ uvedl C. B. Cebulski, šéfeditor Marvelu. „League of Legends je jedna z nejznámějších her v průmyslu, jejich jedinečný svět a široké portfolio nápaditých postav se dokonale hodí do komiksových knih. Jsme nadšení, že můžeme spolupracovat s Riot a tvořit univerzum League of Legends pro fanoušky a hráče po celém světě.“  

„Milujeme komiksy jako způsob vyprávění příběhů, protože to dává fanouškům League of Legends příležitost, jak vidět svět Runeterry a ne o něm pouze číst,“ řekl Greg Street, vedoucí kreativního vývoje Riot Games. „Vidíme podobnosti mezi univerzem LoL a Marvel univerzem, obě obsahují řadu postav s působivým a různorodým zázemím. Úspěch Marvelu ve vývoji světa skrz komiksy a v tvoření skvělých příběhů vymezuje průmysl a my se nemůžeme dočkat spolupráce s nimi, abychom přivedli k životu naše vlastní příběhy.“

League of Legends: Ashe: Warmother vychází v květnu 2019. První část série vtrhne na digitální platformy už ve středu 19. prosince.

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: marvel.com
Štítky: Marvel