Přejít k hlavnímu obsahu

Paladyn vítězný na eSports.pl & ProCpu Challenge

29. 12. 2008 | 20:50 Warcraft 3
eSports.pl & ProCpu Challenge je zářným příkladem toho, že kvůli kvalitně obsazenému online turnaji nemusíte hned mířit daleko na východ. Právě tento nejstarší polský portál se rozhodl upořádat turnaj celkem pro 20 hráčů, přičemž ceny byly výhradně formou hardwaru.Následující výpis nejvážnějších kandidátů na vítězství vypovídá o tom, že byl turnaj jen pro pozvané, kdy se pořadatelé snažili přilákat polskou špičku, doplněnou o kvalitní evropské hráče.
Výchozí obrázek

eSports.pl & ProCpu Challenge je zářným příkladem toho, že kvůli kvalitně obsazenému online turnaji nemusíte hned mířit daleko na východ. Právě tento nejstarší polský portál se rozhodl upořádat turnaj celkem pro 20 hráčů, přičemž ceny byly výhradně formou hardwaru.

Následující výpis nejvážnějších kandidátů na vítězství vypovídá o tom, že byl turnaj jen pro pozvané, kdy se pořadatelé snažili přilákat polskou špičku, doplněnou o kvalitní evropské hráče.

Zúčastnila se například většina hráčů PGS, kteří se nedávno snažili neúspěšně kvalifikovat do WC3L. Jmenovitě se jedná o jednoho z nejlepších Poláků vůbec, Paladyna, kterého doplnili Jagr a Almost. Mimo ně byli od našich severních sousedů pozváni například Daveron a MeS.
Evropská část pozvaných byla zastoupena borci jako Francie hG, Norsko Targa, Francie Stephano, Rusko Sting, Německo XlorD a Německo HLA.

Jednou z mála zajímavých věcí, která se udála v základních skupinách, bylo to, že postoupil pouze jeden Polák, Paladyn. Dalších sedm zůstalo daleko za očekáváním. Ze zahraničních hráčů, od kterých se čekaly nejzajímavější souboje, se dál nedostal snad jen Německo HLA.

V play-off už jsme byli svědky velmi pěkných výsledků, když se Paladyn dokázal prokousat přes Multicka a hG až do semifinále, kde ho zastavil XlorD. Ve spodním pavouku se Paladyn znovu potkal s dobře hrajícím hG, kterého porazil 2:1 na mapy a postoupil do finále.
Z horního pavuku postupoval paladinův přemožitel ze semifinále, XlorD.

Ve velkém finále se znovu ukázalo, že to XlorDovi poslední dobou prostě nejde. Jako vítěz horního pavouka měl výhodu jedné vyhrané mapy, ale to bylo všechno, co proti Paladinovi mohl použít. Ten ho totiž nepustil vůbec k ničemu, přemohl ho ve třech mapách a zaslouženě vyhrál celý turnaj. Doufám, že je jen otázkou času, kdy se po tomto polském nightelfovi poohlédne některý ze známějších týmů.

1. Polsko Paladyn (Roccat Kone, Roccat Sense Adrenaline Blue, Pentagram GPS)
2. Německo XlorD (Razer Copperhead Blue, Razer Omega Control)
3. Francie hG (Razer Salmosa, SteelSeries QCK mini)