Přejít k hlavnímu obsahu

Rozhovor s adminem: cRL__

27. 1. 2009 | 17:51 Counter Strike 1.6
Vítejte u dalšího dílu série "Rozhovor s adminem". Ač jsem včera sliboval rozhovor s maestro slaYerem, tak okolnosti tomu chtěli jinak a dnes tu máte pokec s jiným členem realizačního týmu. Nášup to nebude o nic menší a doufám, že uspokojí i ty, kteří se těšili speciálně na chalana zo Slovenska. Tak tedy, jdeme na to.
Výchozí obrázek

crlbann.jpg

Vítejte u dalšího dílu série "Rozhovor s adminem". Ač jsem včera sliboval rozhovor s maestro slaYerem, tak okolnosti tomu chtěli jinak a dnes tu máte pokec s jiným členem realizačního týmu. Nášup to nebude o nic menší a doufám, že uspokojí i ty, kteří se těšili speciálně na chalana zo Slovenska. Tak tedy, jdeme na to.

Druhým adeptem na pomyslnou hvězdu slávy na chodníku vašeho povědomí je Česko Vojtěch "cRL__" Švan. Chlapec to pilný a cílevědomý, čehož je důkazem mimo jiné i to, že dostal důvěru od "těch nahoře" v takové míře, která mu umožňuje honosit se funkcí vedoucího admina cs 1.6 na našem portálu a nejen to. Středobodem konverzace bude fungování "jeho resortu", ug celkově a další věci, které může zodpovědět právě jen "šéf" "jednašestky".

Á už vidím že přichází. Švihák ve stříbrném saku, klobouk hluboce do čela a kolty proklatě nízko. Tak jsem zvědav, co z něj vypadne ...

United-games Ahoj Cyrilinho. Představ si, ano, vím, lehce nechutná a perverzní představa, jsem pohledná roštěnka a chtěla bych se s tebou seznámit. Co bych se o tobě u pár drinků dozvěděla?

Ahoj, tak myslím, že u tebe ta představa tak nechutná není a stačilo by pouze pár drinků :P Po pár drincích by ze mě nejspíše vypadlo, že se mi moc líbíš a jestli na to můžeme skočit, ne teď vážně. 
Když sem se před skoro devatenácti lety narodil, rodiče mi dali jméno Vojtěch (ANO není tak perverzní jako od Wisna :D ) Mým rodištěm je část České republiky nazývaná Slezsko, konkrétně Opava. Momentálně bydlím v Bolaticích, malé vesničce kousek od Opavy, kde sem se vším naprosto spokojenej.
Možná se taky jako ta roštěnka dozvíš, že sem několik roků hrál fotbal, ale pak mi to už jak čas tak ani zdraví nedovolilo. Pak bych ti asi pověděl, že letos maturuju a že mi čas u počítače žere polovinu života, ale nevadí mě to . 
No počítač, pro někoho je představa sedět na počítači jenom hrát hry, ale to je u mě až druhořadé. Počínaje UGčkem, pak dalšíma aktivitami, který od Lukáše mám … takže v tomhle směru sem docela zaměstnanej. Rád samozřejmě taky kouknu na nějakej film. Poslední dobou jsou to většinou seriály, IT Crowd, Atlantis a spousty dalších. Z muziky si poslechnu ze všeho něco – co preferuju je hip hop, funky , nějaký soundtracky co stojí za to.
Ohledně těch skleniček, rád si dám něco tvrdšího a když se pije tak do němoty, něco si spolu určitě dáme, ale bohužel pro tebe momentálně slečnu mám a celkem pěknou, ale promyslím to.

United-games Hmmm, takže šťastně zadanej. No nic, díky za nejdražší koktejly v baru, jdu za Wellbískem, kterej má pro osamělé slečny vždy pochopení. No, řekněme, že slečna u tebe nepochodí, ale představ si, že se do tebe zakouká nějaký pc guy, geek, který tebou bude posedlý. Co o tobě svým hackerským skillem na netu zjistí? Je to pc guy, tudíž půjde po tom, zda si s tebou bude moci zahrát nějakou hru nebo jestli mu budeš schopný pomoct s multiúčtem na jeho oblíbeném portálu.

Tak na netu si o mě tento pohledný mladík může zjistit dost věcí. Od toho, že mi nejen na netu všichni říkají carlosi až po moje temné sexuální úchylky. Myslím, že je celkem logické, že hraju 1.6, když o ni mám zájem i mimo jen to obyčejné hraní. Semtam si zapařím nějakou dobovou strategii, jako AOE2. Ale bohužel sem maximálně časově vytížený, takže sem rád, že si dám s kámošem z NEBREC to csko.
Tak nejvíc času mi sebere united-games.cz, přičemž na webu sem skoro pořád online a na icq pro potřeby lidí taky. Dále jak sem říkal nějaký věci od Lukáše, od jednorázovek, po spravování portálu HrajOnline.cz, což taky není tajemstvím.
Ohledně multiúčtu ti rád pomůžu, asi tak jako týpkovi, kterej mi před pár dny psal, PROČ SAKRA nemůže mít dva účty, sice se mi to podařilo vysvětlit, ale v tu chvíli už měl dávno ban od jiného admina.

United-games Nedá mi to a pozastavím se u tvého charakterizování se jako hráč a admin. Poděl se s námi o svojí cestu od prvního břichostřelného fragu po nynější hlavostrojný skill a kdy jsi si přestal jen hrát a stal jsi se i adminem a co tě k tomu vedlo?

Tak moje charakterizování jako hráč bude asi rychlé, břichostřelec sem pořád, na takové věci se spíše ptej kluků od NEBREC, i když myslím, že odpověd by byla totožná. Jednašestku hraju 2 roky a pořád mě baví, je to návýková sviňárna. Celkem si pamatuju, když sem si před dvou a půl rokama koupil steama, nainstaloval pustil – score 0:12 a pak to leželo dost měsíců v šuplíku. Momentálně teda hraju s NEBREC, už kolem půl roku.

Tak adminem na UG jsem vzhledem k některým teprve rok, ale vzhledem k momentální situaci UŽ rok. Co mě k tomu vedlo? Ze začátku možná chuť zkusit něco nového, možná taky to, že sem měl spoustu času, ale hlavně se mi zalíbila práce s lidmi, možnost něco pro někoho udělat.
Kdo mi pomohl naskočit na loď united-games.cz byl Undertaker. Už ani nevím jak to bylo, vím, že sem mu jednou psal, že bych chtěl být na UG chhter, tam sem se domluvil se slayerem, prošel nějakou prověrkou a bylo. 
Adminem sem byl o trošku později, kdy sem se nabídl Undertakerovi, jestli nechce pomoct a vzhledem k tomu, že se zrovna někdo vyhazoval a uvolnilo se místo, dostal sem možnost. Jinak, abych nezapomněl musím Underovi poděkovat, že mi dal tu možnost a tehdy mi věřil. Dostalo se mi dost nových možností a poznal sem spoustu fajn lidí včetně jeho.

United-games Ale my o tobě víme, že už nejsi jen ten ubohý řadový admin jako většina z nás, ale jsi pan "vedoucí admin cs". Jak si se vůbec tak vysoko dostal a co vlastně obnáší tvoje úloha?

Zase to nepřehánej, nepřipadám si nějak odlišném od ostatních, jen mám trošku víc věcí který na mě dopadaj. Tak do téhle pozice sem se dostal po tom, co několik adminů odešlo a bylo třeba tam někoho dosadit a jelikož Lukáš viděl, že můj zájem o odminování (turnajů , starání se a nějaký automatický práce do kterých mě nikdo nikdy nemusel hnát baví, nabídl mi to, starat se na UG o celou 1.6 a pokusit se tomu dát novou štávu a myslím si, že z pohledu hráčů se to docela daří), to ale rozebereme později, co se chystá, teďka nás možná trošičku brzdí dlouho očekávaný nový web. Někteří si říkáte, že tomu tak není, ale věřte, že je. Nemůžeme spustit naostro soutěže, ani ligy, jako gigabyte. A všechno je prozatím takový poloviční, každý se holt těši na nový web a na nějakou novou éru, kterou by to mohlo nastartovat.

Ohledně mých úloh, těch je celkem dost, ale spíše je všecko na mě jak si to zorganizuju.
Tak prvním a zcela jasným úkolem je řešit protesty, konkrétně se se mnou můžete potkávat v 5v5 CB, kde sem primárně. 
Samozřejmě když je třeba, pomáhám ostatním kolegům v ostatních soutěžích, když vidím, že tam toho mají moc.
Dále mám za úkol obstrávat turnaje. Tím je myšleno zajistit, aby turnaje byly a aby csko na ug neumíralo, ale žilo. Myslím, že turnaje jsou příjemným zpestřením pro hráče, obzvláště teďka, kdy se neustále prodlužují soutěže.
Jediná věc, který mě odlišuje jak ty říkáš od obyčejných adminů je možnost a povinnost rozhodovat když je třeba. To je ve věcech v kterých si admini neví rady, nebo neví jak zápas vyřešit, co uznat / neuznat. Všechny věci co se dějou na webu ohledně protestů zápasů a celého cska procházejí většinou přes můj souhlas, nebo názor. Spíše bych řekl názor, nejsem ničí policajt.
Dál komunikace s Lukášem, zajišťování cen, který teďka budou pro všechny 1v1 2v2 turnaje.
Dále kontroluji řešení protestů adminů, jestli to dělaj správně, což můžu říct, že všichni admini jsou svědomití a pracují jak mají. 
K tomu, ale přichází další věc a tou je řešení stížností na adminy, kterých je několik denně. Hráčům se většinou nelíbí rozhodnutí admina a ten je pošle za mnou, nebo si na mě najdou kontakt na webu. Takže denně řeším několik takových stížností.
Momentálně se ještě maká na novém webu s tím souvisí i nové pravidla všech soutěží, které zaplní snad všechny díry, které jsme za ty měsíce pochytily.

Se všema těma věcma taky přichází zodpovědnost a zachování určitého metru, který se snažím si pořád udržovat stejný. Všecko je jenom o času který tomu dáme a o lidech který k tomu máme k dispozici, já věřím, že ač se to některým lidem nezdá o United-games.cz se stará spoustu dobrých a cílevědomých lidí, kteří to chcou pořád někam posouvat a hlavně všecko dělají doprovolně, to by si měli lidi uvědomit, kteří se z toho jenom krmí, ale neudělají proto nic.

Takže bych rád vzkázal všem chytrolínům, kteří mají na adminy kecy typu „Ty by si něměl být admin nebo nechápu jak může být někdo jako ty admin a blablabla“, ať si uvědomí, že být adminem není privilegium, ale někdy sakra zátěž nejen na nervy.

crlfoto.jpg


United-games Z toho co jsi napsal plyne, že máš pod sebou něco jako podřízené. Ač v rámci realizačního týmu hlásáme revoluční heslo "rovnost, svornost, jednota a bratrství", tak přesto, z titulu tvé funkce, tobě přísluší privilegium vyjádřit se krátce ke svému týmu. Nyní máš prostor pro krátké zhodnocení každého admina, který podléhá tvým pravomocím. To zda to vezmeš jako pozitivistické povzbuzení, strohé a zcela objektivní zhodnocení nebo dokonce veřejné pranýřování nechám samozřejmě zcela na tobě.

slaYer – Když se řekne slaYer napadnou mě dvě věci, jeden z nejzkušenějších chh na CZ/SK scéně a taky jediný momentálně služebně starší admin. Je samostatnou, nepostradatelnou jednotkou, to je jeho +

CZECHYa a fycak - tyto dva nicky jsou k sobě neustále spojovány, možná i proto, že jsou to kamarádi z RL a chodí spolu do školy. Když sem dělal konkurz na adminy věděl jsem, že tihle dva se dostanou určitě nejdál. Oba jsou v pohodě týpci s kterýma se dá pokecat a odvádějí spoustu práce.

gOnE – Dříve jsme se v admin foru smáli tomu, jak gOne denně vyřešil 50 protestu během chvíle. Teďka už to není u něj jako dříve, nejspíše odpadla motivace po odchodu starších adminů s kterýma měl gOne zvláštní pouto. (ANO gone je gay :D ) Určitě má taky nelehký RL v kterém má spoustu povinností. 

Kober a WisN – další taková dvojka, která se stará o fungování 5v5 Ladderu, za tu dobu co tady jsou přesvědčili, že právě oni jsou to právé do této soutěže. I když oba jsou to kulišníci a musím si na ně dávat pozor !

Milan 'milda' Šťovíček – mojeho největšího otroka jsem si nechal na konec. Je to Milan , Milan Štovíček. Většina z vás tohoto playboy zná pod přezdívkou milda. Máme spolu speciální pracovní vztah, on na mě pořád nadává, že mu věci neříkám včas a že ho jenom buzeruju a já ho neustále provokuju a buzeruju . Ale Milan si dává pozor ,ví, že mám pistoli :D

Pak je tady a bylo dalších spoustu super lidí, kterým patří dík za jejich práci, nebudu jmenovat, ale oni vědí.

United-games Zeptal jsem se tvých předchůdců, zeptám se i tebe. Nový web se blíží. Co od něj očekáváš, co doufáš že přinese a jaké do něj vkládáš naděje? 

Tak já už vím co od něj mám očekávat, protože se na něm pohybuju denně. Doufám, že nám všem dodá novou motivaci, nějaký impuls, že se něco hýbe dopředu a podle toho co vím a co sem viděl vím, že vypadá dobře a bude konečně bez spousty bugů.

United-games Pokud mluvíme o novém webu, tak se tě samozřejmě musím ještě optat, co se chystá za novoty, změny nebo obnovení v rámci cs 1.6. Samozřejmě myslím změny, které jsou již naplánované a nespadají do kategorie top secret.

Tak nebudu prozrazovat nic konkrétního, necháme to k diskuzi
Tak s novým webem přijdou určitě nová pravidla, to není žádným tajemstvím.
Taky se nám vrátí pár adminů, kteří zde již minule působili.
Otevřeme nějaké nové soutěže.
Bude pro hráče připraveno daleko více turnajů, které budou pravidelné a budou mít určitý systém, takže nebudou pořád jen 5v5 turnaje pro steam hráče atd.

Myslím, že těch změn bude více a s novým webem si každý přijde na své.

United-games Je to ohraná, ale dle mne zcela logická otázka v oblasti ve které působíme. V oblasti kde se na výsluní ohřeje hráč maximálně nekolik let. Jak vidíš svojí budoucnost v rámci progamingu, ug a hraní celkově. Jelikož předpokládám, že nechceš v tomto odvětví setrvat do doby, kdy budeš mít cestování hromadnou dopravou zadarmo kvůli pokročilému věku, tak ti položím otázku, co plánuješ do budoucnosti, pokud o ní máš nějakou bližší představu.


Víš, že já ani nevím, nechávám věci tak nějak plynout. Vím, že teďka si udělám maturitu a dál sám nevím. Určitě hraní není věc, které bych chtěl obětovat zbyte života. Rozhodně v tomto oboru se chci ještě pár let pohybovat a zkusit udělat co nejvíc to půjde tzn. pokud to půjde rozvinout některý věci, vložit peníze atd. Do budoucna bych si chtěl najít nějakou fajn práci a zabydlet se někde kde je víc možností, třeba Praha.

United-games Ok, já ti opravdu moc děkuji za ten čas, který si věnoval vyčerpávajícím odpovědím a byla by asi opravdu nezdvořilost nenechat tě říci něco závěrem.

Tak rozhodně díky tobě za prostor pro rozhovor, dále bych chtěl poděkovat celému realizačnímu týmu UG, všem co jsou momentálně aktivní i těm, co to vybudovali. Dík všem rozumným lidem, kteří přispívají k vytvoření komunity v pohodě lidí..

 

A máme to za sebou. Toto byl dnešní pokec se zástupcem ug týmu. Již zítra se můžete těšit na další rozhovor a ten nebude už opravdu s nikým jiným než na dnešek slibovaným zástupcem cs 1.6 master series organizátorů, adminem a jedním z nejzkušenějších československých cheathunterů, Slovensko slaYerem.

Pokud máte právě na něj nějakou speciální otázku, nebojte se a napište mi soukromou zprávu s jejím zněním, ty obzvláště vypečené s radostí použiju.

Díky za Vaši pozornost a u dalšího dílu "Rozhovoru s adminem" na stránkách united-games nashledanou.