Přejít k hlavnímu obsahu

World Elite vyhrávají NGL 3on3

12. 10. 2009 | 17:22 Warcraft 3
foto: NGL ONE
Výchozí obrázek
NGL ONE
foto: NGL ONE

Týmové ligy ve Warcraftu 3 se sice pomalu ubírají na okraj zájmu většiny portálů i herních organizací, ale své věrné fanoušky stále mají. Dnes se podíváme na finále jedné z nejznámějších týmových lig, tedy NGL.

Do velkého finále NGL postoupily 4 týmy, které si zahrály o celkové prize money 3000$. Jednalo se o týmy MeetYourMakers, mousespors, GaB a World Elite, které v právě skončené sezóně předváděly nejlepší výkony. Hrálo se nepříliš přehledným systémem, který se nejvíce podobal klasickému pavouku s horní i dolní větví.

Celý finálový víkend začal už v pátek zápasy prvního kola, ve kterém se střetli němečtí rivalové mousesports a GaB. Za mouz se v dobrám světle představili Fly100% a HasuObs, kteří velice různorodému týmu GaB dovolili pouze jeden bod a postoupili poměrem 3:1. Ve druhém zápase prvního kola nastoupily jedny z nejlepších týmů na světě, tedy MeetYourMakers a World Elite. Ani tento zápas nenabídl velké drama, když dvojice TeD a nepříliš známý Future s přehledem zvítezili nad triem ReMinD, DeMusliM a LucifroN.

LucifroN
foto: Pedro "LucifroN" Moreno Durán

Turnaj pokračoval sobotními zápasy, kterými byla finále obou větví pavouka. Němečtí GaB tam narazili na MeetYourMakers, kteří jim v tomto turnaji vystavili důraznou stopku, když vyhráli 3:1. Jediný bod za GaB získal Korejec RohJinWook. Ve finále, kde se střetli vítězové předešlých dvou zápasů, se o vítězi rozhodovalo až v posledním, pátém zápase. Tam TH000 nestačil na TeDa, který posunul čínský tým World Elite do celkového finále. O druhý slot v něm si ještě zahráli MeetYourMakers s mousesports. Nebylo to ani tak představení týmové, jako jednotlivých hráčů. Ve skvělé formě, na rozdíl od předešlých zápasů, se ukázal mladý Španěl LucifroN, když pro svůj tým získal tři body za sebou a posunul MYM do finále.

TeD
foto: Zhuo "TeD" Zeng

Velké finále bylo opravdovým vrcholem celého ročníku a ukázalo to nejlepší z týmovýho Warcraftu 3. Nepříliš známý Číňan Future získal pro WE hned z kraje dva cenné body proti ReMinDovi a DeMusliMovi a už to vypadalo, že MYM odejdou z finále s ostudou. Nastoupil ovšem LucifroN, vzal si s sebou i již zmíněnou formu, která ho provázela celý den a po vítězstvích nad Futurem a Skyem vyrovnal stav zápasu na 2:2. V posledním možném zápase se rozhodl hodně riskovat, na což zkušený TeD reagoval s ledovým klidem a postupně získával převahu, která vyústila v celkovou Španělovu porážku.



Pokud jste pozorně přečetli celý článek, určitě mi dáte za pravdu v tom, že finále této sezóny se opravdu vydařilo a nezbývá nám než doufat, že podobná dramata zažijeme i ve WC3L, která má startovat každým dnem.

Konečné pořadí 6. sezóny NGL:

1. místo {#Čína} World Elite (1500$)
2. místo {#Německo} MeetYourMakers (1000$)
3. místo {#Německo} mousesports (500$)