Přejít k hlavnímu obsahu

Švýcarští ieS s českou posilou

19. 10. 2009 | 00:09 Warcraft 3
Logo: ieS Virtual GamingŠvýcarský tým ieS Virtual Gaming, který se mimo jiné účastní i prestižní ligy WC3L, přijímá do svého záložního týmu českého undeada Dominika "Angelius" Jirana, který k nim přestupuje ze slovenských Defeaters.
Výchozí obrázek
IeS Virtual Gaming
Logo: ieS Virtual Gaming

Švýcarský tým ieS Virtual Gaming, který se mimo jiné účastní i prestižní ligy WC3L, přijímá do svého záložního týmu českého undeada Dominika "Angelius" Jirana, který k nim přestupuje ze slovenských Defeaters.

Kolem každého přestupu českého nebo slovenského hráče do známější zahraniční organizace bývá většinou velký rozruch. Opačně je to ovšem u hráčů Warcraftu, o čemž svědčí i nenápadný přestup Dominika "Angelius" Jirana z Defeaters do ieS. Tohoto mladičkého undeada můžete znát například z turnaje LanCraft Spring 2k9, kde obsadil 3. místo v 1on1 i 2on2 turnaji.

Celý přestup se udál po vzájemném zápase ieS a Defeaters, kde si právě ieS nadějného undeada vyhlédli. Švýcarská organizace ieS, která působí od roku 2007, vlastní dva Warcraft 3 týmy. Ten první, známější, se zúčastní nadcházející 16. sezóny WC3L, hrají v něm WinNers, myth, Rob a Townhall a v nedávné době ho opustily dvě opory ReprisaL a Satiini. Druhý tým už nemá tak hvězdné obsazení a je jakousi líhní, kde by si ieS chtěli vychovat budoucí špičkové hráče. V posledních dnech se v něm událo pár změn a jednou z nich byl právě příchod Angeliuse.


Ahoj Angeliusi. Jaký je tvůj názor na dva týmy pro Warcraft 3, které ieS podporují a jaká je pozice té sekce, do které jsi přestoupil? Jak moc odlišné podmínky v těchto sekcích panují?

Takže pro začátek bych chtěl říct, že pokud myslíš jako dvě sekce evropskou a celosvětovou pro WCIP, tak bych je až tak úplně nevyčleňoval, protože hodně členů z jedné patří i do druhé. ieS jako takové nedělá rozdíl mezi sekcemi, většinou je míchá jak je zrovna potřeba pro tu a onu ligu, tudíž podmínky jsou prakticky naprosto stejné. Rozdíl je spíše v nasazování hráčů, což ovšem závisí na úspěšnosti na CW.

Máš tedy stejnou pozici v týmu, jako třeba Rob nebo WinNers? Myslím tím, jestli je možné, že by ses třeba objevil ve WC3L, pokud budeš mít výsledky?

Nechtěl bych se odpovědi diplomaticky vyhýbat, ale protože jsi mi na to tak hezky nahrál - ano, pokud bych měl dobré výsledky (například v BuLi či WhL) je velká pravděpodobnost, že se moje jméno objeví i ve WC3L. Což pro mě ostatně bylo i největší lákadlo, když jsem dostal od ieS nabídku.

Na to bych rád navázal otázkou, jak moc rozdílné podmínky panují v Defeaters a v ieS? Myslím tím co se týče zázemí, jednání s managementem atd.

Abych pravdu řekl, na tuto otázku jsem čekal a asi se u ní více rozepíšu. Defeaters jsou rozhodně velkou "společností" na CZE/SVK prostředí, každopádně mezinárodnímu teamu jako ieS zdaleka nemůžou konkurovat. Tím bych samozřejmě nechtěl shazovat DFS. Co se týče zázemí, finančně je na tom ieS jakožto multiclan velice dobře, od toho se ovšem odvíjí přístup manažerů, kteří standardně dostávají plat, což na naší československé scéně není až tak "normální". Jednání s managementem... Hmm... Otázkou je teď to, jestli myslíš DFS mutliclan, nebo DFS.wc3. Vzhledem k tomu, že v DFS jsem dělal Warcraft sekci dlouhodobě manažera já, ačkoliv si mojí práci přivlastnila jiná osoba, je mi forma vedení týmu v ieSu o hodně příjemnější. Každodenní srazy na IRC a tréninky s ieS hráči z celého světa jsou k nezaplacení. Ale chtěl bych dodat, že s majitelem a manažery z DFS jsem byl víc než spokojen a profesionalitou a přístupem k věci se nepatrně blížili manažerům z ieS.

Jaké jsou plány ieS pro týmové ligy? Kterých se zúčastní? A plánuješ ty sám účast v nějakém solo turnaji? Nutí tě manažeři ieS k účasti v takovýchto turnajích?

Tak ieS se nadále bude účastnit všech turnajů a lig jako doteď, pokud je mi známo a pokud se objeví nějaká nová, seriózní liga se seriózním prizemoney, nepochybuji, že tam ieS nebude chybět. Vzhledem k tomu, že jsem hráč z ČR, je velice těžké dostat se do jakéhokoliv solového turnaje mimo naší zemi (mimo open Zotacu, samozřejmě). Můj team mě samozřejmě tlačí do účasti v ligách, stejně tak mě na ně připravuje, ale rozhoduji si sám, kde a kdy budu hrát.

Na závěr bych se tě rád zeptal, jaké pocity máš z právě proběhnuvší kvalifikace na WCG? V horním i dolním pavouku tě vyřadili až velice zkušení hráči, byl jsi se svou hrou spokojen?

Tak moje pocity z WCG kvalifikace jsou velice záporné. Můj tým počítal s tím, že se umístím na prvním místě, maximálně, pokud bude opravdu vše špatně, tak budu třetí. Proto je 5-6. místo velkým zklamáním jak pro mě, tak pro ieS. Po porážce Gorbacova 2/0 a H34da 2/1 v online kvalifikaci vše vypadalo dobře, ale mírná neprofesionalita probíhání turnaje a předchozí 4 dny se na mě a mém výkonu podepsali. Podle předchozích analýz našich manažerů pro mě měl být jedinou konkurencí třetí nEph.Bonecracker a vítěz WCG quali Amater, bohužel se nezadařilo. Shrnuto a podtrženo - se svým výkonem nejsem spokojen ani v nejmenším.

 

Složení evropské Warcraft 3 sekce organizace ieS Virtual Gaming:

{#Česká Republika} Dominik "Angelius" Jiran
{#Čína} ShiJie "DreAm" Zhu
{#Chorvatsko} Boris "Huang_Feng" Zelić
{#Korejská republika} Kim "myth" SeongYeon
{#Ruská federace} Robert "Rob" Abdrakhmanov
{#Německo} Maxim "Shady" Sein
{#Německo} Andy "tsui" Sladdi
{#Ruská federace} Artem "Vyfer" Ostashevskiy
{#Ruská federace} Alex "Zuppa" Znamensky
{#Německo} Chris "SumSum" M.
{#Francie} "Endy"
{#Ruská federace} "Zlodey"