Přejít k hlavnímu obsahu

GC Dubaj: Vše začíná již zítra

19. 10. 2009 | 03:04 Counter Strike 1.6
Info: Loňský vítěz - mousesportsDalší zastávka Global Challenge v Dubaji se nezadržitelně blíží. Zúčastní se týmy jako SK Gaming, fnatic, MYM, mousesports nebo Vitriolic.
Výchozí obrázek
Loňský vítěz - mousesports
Info: Loňský vítěz - mousesports

Další zastávka Global Challenge v Dubaji se nezadržitelně blíží. Zúčastní se týmy jako SK Gaming, fnatic, MYM, mousesports nebo Vitriolic.

Jak již bývá tradicí, podzimní měsíce jsou velkým lákadlem pro fanoušky esportu. V kalendáři střídá jeden event druhý a proto mnoho očí diváků neví kam se dřív dívat. Kromě World Cyber Games patří mezi nejatraktivnější série turnajů Global Challenge. Po první zastávce v čínském Chengdu, kde se mimojiné odehraje i letošní olymiáda počítačových her WCG, nás čeká druhá v zemi arabských šejků a ropných magnátů - v Dubaji, hlavním městě Spojených Arabských Emirátů.

Na druhé zastávce se stejně jako v Chengdu představí matadoři z fnatic, SK Gaming, WeMade FOX nebo mousesports. Zapomínat by se také ale nemělo na kazachstánské k23, kteří prokázali své kvality například na eStars, kde zastupovali východní polokouli naší planety.

Rozlosování do skupin dopadlo následovně:

Skupina ASkupina B
{#Švédsko} fnatic{#Švédsko} SK Gaming
{#Korejská republika} WeMade FOX{#Polsko} Vitriolic
{#Německo} Alternate{#Německo} mousesports
{#Švédsko} Meet Your Makers{#Kazachstán} k23
{#Ukrajina} KerchNET{#Ruská federace} Virtus.pro
{#Spojené arabské emiráty} Assassins List{#Spojené arabské emiráty} IMULSE

Jak můžete vidět, seznam účastníků byl rozšířen i o zajímavá jména. pro polské Vitriolic se jedná o první větší akci, tudíž motivace z jejich strany zajisté chybět nebude. Podobně jsou na tom i Team Alternate, kteří doposud vévodí německé ESL Pro Series a podle výsledků hrají ve velké pohodě.

Naopak co napravovat mají KerchNET, když tento víkend na domácím Arbalet Cupu vypadli s DTS.Chatrix. Ve velkém se však na zmiňovaném turnaji předvedli další z účastníků - Virtus.pro, když si domů odvezli pět tisíc euro za první místo.

Posledním týmem jsou MeetYourMakers, kteří jsou pro mnoho zúčastněných velkou neznámou. Po přestupu z týmu Begrip a následném příchodu Marcuse "zet" Sundstroma hráči neabsolvovali žádné těžší utkání s top soupeřem. Jejich forma je tedy nevyzpytatelná, přesto však budou ve skupině A patřit k favoritům.

Vybrané úvodní zápasy 20.10.2009

11:30 Team Alternate vs KerchNET (zápas)
11:30 fnatic vs MeetYourMakers (zápas)
13:00 WeMade FOX vs MeetYourMakers (zápas)
13:00 fnatic vs KerchNET (zápas)
14:30 Team Alternate vs fnatic (zápas)
14:30 WeMade FOX vs KerchNET (zápas)
16:30 Virtus.pro vs k23 (zápas)
16:30 Vitriolic vs mousesports (zápas)
18:00 Virtus.pro vs SK Gaming (zápas)
18:00 Vitriolic vs k23 (zápas)
19:30 k23 vs mousesports (zápas)
21:00 Vitriolic vs SK Gaming (zápas)

Kompletní reportáž a vypsané kurzy naleznete během zítřka u nás na webu PLAYzone.cz.