Přejít k hlavnímu obsahu

Grubby na WCG za Nizozemsko

20. 10. 2009 | 19:49 Warcraft 3
Foto: Grubby (myMYM.com)Kvalifikace v zemi tulipánů, která se konala tento víkend, se nesla výlučně ve znamení nejznámějšího nizozemského hráče, tedy Manuela "Grubby" Schenkhuizena. Ten se jí zúčastnil i přes to, že místo ve finále v čínském Chengdu už má zajištěné.
Výchozí obrázek
Grubby
Foto: Grubby (myMYM.com)

Kvalifikace v zemi tulipánů, která se konala tento víkend, se nesla výlučně ve znamení nejznámějšího nizozemského hráče, tedy Manuela "Grubby" Schenkhuizena. Ten se jí zúčastnil i přes to, že místo ve finále v čínském Chengdu už má zajištěné.

Ve finále World Cyber Games má místo zajištěné díky své výhře v minulém ročníku, kde ve finále porazil Korejce
Janga "Moon" JaeHoa. V Číně bychom tedy měli vidět dva Nizozemce, protože by se tam měl kvalifikovat i druhý muž této kvalifikace, Lennart "SushiLicious" Roes, který s Grubbym prohrál ve finále 2:0 na mapy. Tato informace ještě není oficiálně potvrzená.

Nizozemskou kvalifikaci poznamenala neúčast v současnosti druhého nejlepšího tamního hráče, Kevina "RotterdaM" van der Kooie. Ten je znám také jako komentátor Warcraft 3 zápasů a proslýchá se, že si dal od hraní na nějaký čas pauzu a bude se více věnovat právě komentování. Jiné zdroje udávají, že s Warcraftem skončí úplně, protože ho uchvátila nová hra, která by měla být nástupcem populární Doty, tedy Heroes of Newerth. Nemá cenu dál spekulovat, a tak si musíme počkat na RotterdaMovo oficiální vyjádření.

Po Grubbyho kvalifikování se na WCG 09 je jisté, že se na velké finále podívá kompletní trojice hráčů severoamerického klubu Evil Geniuses. Jeho spoluhráči René "Ciara" Krag z Dánska a Dmitriy "Happy" Kostin z Ruska si totiž vybojovali postup do finále ve svých národních kvalifikacích.

Konečné pořadí kvalifikace WCG Nizozemsko:

1. místo {#Nizozemsko} Manuel "Grubby" Schenkhuizen
2. místo {#Nizozemsko} Lennart "SushiLicious" Roes

Update 21.10.09:
Kevin "RotterdaM" van der Kooi se vyjádřil v tom smyslu, že na datum, kdy se konala nizozemská kvalifikace, měl už jiné plány, které nechtěl rušit. Zvěsti o tom, že by mohl přejít na hru Heroes of Newerth důrazně vyvrátil.