Přejít k hlavnímu obsahu

LanCraft v roce 2010

31. 10. 2009 | 16:17 Všechny hry
LanCraft - lanparty, která se s železnou pravidelností koná už od roku 2003, - zná již téměř každý hráč v Česku i na Slovensku. Tento rok byl, řekněme si to na rovinu, zlomový. Rozhodovalo se o budoucnosti LanCraftu, jak bude tato tradiční a již světoznámá lanparty pokračovat dále.V posledních týdnech se ke mně dostala řada fám a zařučených klevet. Od konce pořádání LanCraftu až po český DreamHack. Jak to tedy bude ve skutečnosti?
Výchozí obrázek

LanCraft

LanCraft - lanparty, která se s železnou pravidelností koná už od roku 2003, - zná již téměř každý hráč v Česku i na Slovensku. Tento rok byl, řekněme si to na rovinu, zlomový. Rozhodovalo se o budoucnosti LanCraftu, jak bude tato tradiční a již světoznámá lanparty pokračovat dále.

V posledních týdnech se ke mně dostala řada fám a zařučených klevet. Od konce pořádání LanCraftu až po český DreamHack. Jak to tedy bude ve skutečnosti?

Už delší dobu jsme si pohrávali s myšlenkou přesunu LanCraftu na jiné místo. A to se také stalo. V roce 2010 nás čeká několik změn a já vám zde v kostce představím upgrade naší oblíbené lanparty...

LanCraft 2010 - nové místo konáníNové prostory

Kvalita, luxus, spousta místa, pohodlí. To sou hlavní charakteristiky. Místo konání se přesouvá z Rýmařova do Starého Města. Kdo z vás byl na Quietus lanparty, ví, o čem mluvím.

Navýšení kapacity

Díky novému místu budeme moci dát k dispozici více míst pro BYOC. Nový LanCraft navýší počet účastníků s počítaci až na číslo 250!

Nový koncept zastoupení her

Díky většímu počtu míst se zvýší i nabídka turnajových her. Naším cílem je naplnit lanparty až po strop, dát vám okusit, co je to atmosféra pořádné lanparty, kde jediné místo nebude volné.
Každá ze zastoupených her bude mít dopředu určený počet slotů. Např. pro 1v1 hru 32 míst, pro 5v5 hru místa pro 12 týmů. Pokud nebude zájem v dané hře dostatečný, počet míst se sníží a a přesune do jiné hry.

Výhry v turnajích

Díky již nyní zajistěným prvním sponzorům by se celková výše výher neměla snížit pod 100.000,- Kč, přičemž ceny se budou skládat jak z peněžité hotovosti, tak z věcných cen.

Nejenom lanparty

Již po několik let vzhlížím ke švédskému DreamHacku, kterého jsem se již 7x zúčastnil, který je pro mě velkým vzorem a který není jen o tom přijet a hrát turnaj. Během LanCraftu tak budete mít možnost trávit svůj čas i jinak. Už na našich dosavadních akcích jste měli možnost zahrát si akční lasergame, vyzkoušet svou pohyblivost na DDRku, či aim v laser-sniper. Už teď máme pro vás připravené další novinky, od hudebních her po herní konzole.

Problém s technikou?

Vyhořel vám zdroj? Přestal fungovat monitor? Rozbila se klávesnice či myš? Zapomněli jste kabely? Jste zavirovaní od disku C až po tajné několikanásobné podsložky?
Během akce vám bude k dispozici tým techniků, kteří vám pomohou s vašimi problémy a při potřebě nějakého HWru si budete moci dané součástky koupit přímo na místě.

Kolikrát do roka?

Nový LanCraft, tak jak ho znáte, se bude v roce 2010 konat 2x. První termín je 30. 4. - 2. 5. 2010. Druhý pak bude upřesněn později, ale bude se jednat o termín o letních školních prázdninách.
Mimo tyto lanparty pro vás máme ale nachystané speciály. Během roku se uskuteční až několik dalších akcí, většinou ještě ve větším měřítku. O té první se dozvíte bližší informace během listopadu.

Webové stránky

Stránky www.lancraft.cz existují již nějaký ten pátek. Abychom udrželi zvyšující se laťku, náš webmaster dnem i nocí maká na přípravě nových. V dohledné době tak můžete čekat spuštění stránek, které budou v lecčem inovativní a přinesou již první konkrétní informace k našim akcím.

Novinek rozhodně není málo. I tak ale nepřestáváme a stále pracujeme na vylepšení ve všech směrech. Pokud vy máte nějaké přání, nějaký návrh, nebojte se o něj podělit v komentářích, či mě kontaktujte na mém e-mailu, či PM zde na webu.

Na závěr malá poznámka. Nezapomeňte, že žádná lanparty nebude perfektní bez vás, hráčů. Proto se na vás všechny těším a pevně věřím, že svou účastí podpoříte rozvoj pořádných lanparty u nás.