Přejít k hlavnímu obsahu

Další cheater na ESL

30. 10. 2009 | 13:31 Counter Strike 1.6
Další cheater nalezen! Francouzská EPS svedla další úspěšný souboj s podvodníky. Tentokráte na to doplatil Stephane "kristeN" dos SantosAni ne před 2 měsíci jste se mohli dočíst, že na Electronic Sports League byl dopaden cheater ve hře Counter strike 1.6. Byl jím Francouz Radolphe "Diodel" Verloes, hráč týmu iGamerz.
Výchozí obrázek

Další cheater nalezen! Francouzská EPS svedla další úspěšný souboj s podvodníky. Tentokráte na to doplatil Stephane "kristeN" dos Santos

Ani ne před 2 měsíci jste se mohli dočíst, že na Electronic Sports League byl dopaden cheater ve hře Counter strike 1.6. Byl jím Francouz Radolphe "Diodel" Verloes, hráč týmu iGamerz.

I nyní je cheating úzce spjat s Francii, hříšníkem byl hráč francouzského předního klanu hrajícího Extreme Masters IV, týmu webONE, který i přesto, že si dopomáhal podpůrnými programy, se zmohl pouze na 1 porážku v této lize a to s finskými PG.

Tím kdo se konkrétně provinil, byl 24-letý rodák z Portugalska, Stephane "kristeN" dos Santos, který i přes jeho vysoký věk to zřejmě nemá v hlavě v pořádku a v zápase EPS proti týmu cHuMbAwUmBa si ke svému povinnému Aequitasu spustil i další prográmek.

Program označoval barevnými čtverečky skiny teroristů a counter-teroristů. (viz obr.)


Člen týmu cHuMbAwUmBa Benoit "pressy" Garcia se vyjádřil takto:

"Tady ve Francii jsme všichni věděli o kristeNovi a jeho cheatech. Bohužel nikdy nebyly k dispozici důkazy k jeho usvědčení, až do teď. Je to šťastný den nejen pro nás, ale pro celou francouzskou scénu, že jsme ho dopadli"

ESL naznačila, že tým webONE bude čelit tvrdým trestům. Je docela pravděpodobné, že bude vyloučen z obou turnajů v rámci ESL, což je EPS a již zmiňovaná Extreme Masters IV. Diodel obdržel za svůj prohřešek zákaz hraní ESL akcí po dobu 2 let, proto můžeme očekávat podobný trest i u kristeNa.

Ještě dopoledne bylo možno si stáhnout hráčův aequitas stáhnout, teď už však jeho download nefunguje. Na esl.eu si můžete prohlédnout inkriminovaný zápas a stáhnout si Stephanovo demo.