Přejít k hlavnímu obsahu

Výsledky prvního PZ Warcraft 3 turnaje

8. 11. 2009 | 13:00 Warcraft 3
Grafika: BlizzardHistoricky první Warcraft 3 turnaj na PLAYzone.cz je za námi. V tomto článku se dozvíte nejen, jak celý turnaj dopadl, ale také komentář k němu od hráče, který se umístil na příčce nejvyšší.
Výchozí obrázek
POPISEK OBRAZKU
Grafika: Blizzard

Historicky první Warcraft 3 turnaj na PLAYzone.cz je za námi. V tomto článku se dozvíte nejen, jak celý turnaj dopadl, ale také komentář k němu od hráče, který se umístil na příčce nejvyšší.

Hned na začátek bych rád zdůraznil, že na sraz před turnajem, který byl v 10:00, přišlo pouze 21 hráčů z 32 přihlášených. Dost mě to zklamalo, protože mezi nimi byli i zkušení borci, kteří by si takové chování mohli odpustit. Samozřejmě, že jména těch, kteří se neuráčili ani omluvit, mám poznamenaná a pokud budou někdy v dalších turnajích chtít, abych jim v něčem vyšel vstříc, vrátí se jim to, díky čemu zkomplikovali celý turnaj hned od jeho počátku.

Ale teď už k těm pozitivnějším věcem, tedy průběhu turnaje. Musím se pochválit za časový harmonogram, díky kterému se většina zápasů stíhala odehrát v limitu, a tak nedošlo k žádnému zdržení. Naopak si myslím, že měli hráči ještě dost času se v přestávkách mezi zápasy neobědvat.

První kolo bylo takové rozehřívací. Jak jsem již poznamenal, třetina hráčů se nedostavila, a tak bylo poznamenáno spoustou kontumací. Stávalo se, že někteří hráči si na svého soupeře museli počkat až do třetího kola. Bohužel náš systém je ještě stále ve vývoji, a tak nejde nahrazovat chybějící hráče náhradníky. Proto můžete být trochu zmateni, když se podíváte na pavouka turnaje. Hráč s přezdívkou Pulziver se totiž nedostavil, a tak jsem jeho místo přiřknul Rikytanovi, který přišel na sraz i přes to, že byl náhradník.

Do semifinále se tedy dostal již zmíněný Rikytan a zkušení hráči h34D_hUnT3R, Sign a Fargon. Rikytan pokračoval ve šňůře úspěšných zápasů a po výhře nad Fargonem postoupil do finále, kde se střetl se Signem, který si dokázal poradit s h34D_hUnT3Rem v poměru 2:0. Finále, které se hrálo systémem BO5, tedy na tři vítězné mapy, se neslo jasně ve znamení Rikytana, který porazil Signa z týmu DEFEATERS bez ztráty jediné mapy a odnesl si tak výhru 1000,- a podložku qip.


- Rikytane, první kolo turnaje se neslo ve znamení kontumací, které zapříčinili chybějící hráči. Co si o tomto problému myslíš? Přeci jen se nedostavila třetina hráčů.

Mrzí mě, že se nedostavilo tolik lidí a myslím si, že to bylo tím, že byla sobota ráno, takže byli unavení z páteční noci.

- Jak hodnotíš celý průběh turnaje a časový harmonogram?

Průběh turnaje byl velmi dobrý, nebyly skoro žádné problémy až na poledne, kde byl problém, když někteří šli na oběd a jejich protihráčům se nechtělo moc čekat, takže tam bych možná dal více času. Časový harmonogram byl také dobře naplánován, když jsem se díval kolik je poté, co jsem odehrál třetí kolo, tak jsem měl ještě podle harmonogramu spoustu času, takže tady ode mne dávám velké plus.

- Ve finále jsi se střetl se Signem a porazil ho 3:0 na mapy. Byl ten zápas opravdu tak jednoznačný, jak ukazuje skóre, nebo kladl Sign větší odpor?

Osobně si myslím, že zápas proti Signovi byl celkem jednoznačný. V každé hře jsem měl převahu jak jednotek, tak i hrdinů, takže odpor nebyl takový, jaký jsem očekával, že bude.

- Jak naložíš s vyhranou tisícovkou? Padne někde na baru?

Tak hádám, že půlka určitě někde padne, ale zbytek využiju na nějakou osobní věc.


Děkuji všem hráčům, kteří se přihlásili do turnaje a dostavili se na jeho začátek a také gratuluji Rikytanovi k výhře. Na další ze série Warcraft 3 turnajů se můžete těšit příští měsíc. Konkrétní datum bude upřesněno. Zvláštní poděkování patří vedení klubu Verya, které poskytlo hlavní cenu do tohoto turnaje, 1000,-.

Konečné pořadí:

1. místo {#Česká Republika} Jan "Rikytan" Kusák (1000,- + podložka)
2. místo {#Česká Republika} Lukáš "Sign" Vičánek
3. místo {#Česká Republika} Vojtěch "h34D_hUnT3R" Veselý
3. místo {#Česká Republika} Daniel "Fargon" Bendík

Další informace na oficiální stránce turnaje.
Na této adrese je umístěn replaypack z turnaje.

Sponzorem turnaje je organizace Verya.