Přejít k hlavnímu obsahu

Grubby potřetí králem Beneluxu

2. 12. 2009 | 08:34 Warcraft 3
Grafika: ESL.euNizozemské hvězdě, Manuelu "Grubby" Schenkhuizenovi, se v poslední době na světové scéně příliš nedaří. Na World Cyber Games vypadl už ve čtvrtfinále a stejný osud ho potkal i na turnaji IEST. Tato momentální indispozice ho ovšem nedokázala sesadit z trůnu mistra Beneluxu, který ohajoval už podruhé.
Výchozí obrázek
POPISEK OBRAZKU
Grafika: ESL.eu

Nizozemské hvězdě, Manuelu "Grubby" Schenkhuizenovi, se v poslední době na světové scéně příliš nedaří. Na World Cyber Games vypadl už ve čtvrtfinále a stejný osud ho potkal i na turnaji IEST. Tato momentální indispozice ho ovšem nedokázala sesadit z trůnu mistra Beneluxu, který ohajoval už podruhé.

Finálový turnaj European Pro Series: Benelux se konal v nizozemském Utrechtu a sjeli se na něj čtyři nejlepší hráči Belgie, Nizozemska a Lucemburska. Konkrétně přijeli již zmiňovaný Manuel "Grubby" Schenkhuizen, Romain "FisT" Boulanger, Lennart "Sushilicious" Roest a neplánovaně i Robbert "DESNODESNODAARD" Westra. Ten se turnaje neměl zúčastnit, protože se v kvalifikaci umístil až na šestém místě. Účast ovšem kvůli nemoci odřekl čtvrtý muž základní části, Kevin "RotterdaM" van der Kooi, a tak byl nahrazen právě výše jmenovaným krajanem.

Kdo by si myslel, že se finálový pavouk ponese jasně ve znamení nizozemského orka Grubbyho, šeredně by se zmýlil. Ve finále na první mapě proti Belgičanovi FisTovi sice exceloval, pak se ovšem jeho soupeř rozehrál a další dvě mapy už byly velice vyrovnané. Druhou FisT dokonce vyhrál, ale ve třetí už znovu dominoval Grubby, který po velice vypjatém zápase svého soka dokonce pochválil za předvedený výkon.

Konečné pořadí EPS Benelux:

{#Nizozemsko} Manuel "Grubby" Schenkhuizen
{#Belgie} Romain "FisT" Boulanger
{#Nizozemsko} Lennart "Sushilicious" Roest