Přejít k hlavnímu obsahu

Herdyn o SEC: Dali jsme do toho všechno

4. 8. 2011 | 14:39 League of Legends
Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s Pavlem Mikešem, kterého v League of Legends najdete pod přezdívkou Herdyn. Tento dvacetiletý mladík je v současné době kapitánem týmu eSuba a povede tak svůj tým do bojů na Samsung Euro Championship 2011 ve Varšavě.
Výchozí obrázek

Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s Pavlem Mikešem, kterého v League of Legends najdete pod přezdívkou Herdyn. Tento dvacetiletý mladík je v současné době kapitánem týmu eSuba a povede tak svůj tým do bojů na Samsung Euro Championship 2011 ve Varšavě.

Herdyn - Kapitán eSuby League of Legends

Ahoj Pavle, stali jste se vítězi kvalifikace na Samsung Euro Championship a máte šanci se prezentovat ve Varšavě, jaké byly první pocity po vyhraném finále?
Tak nejdřív samozřejmě přišla velká euforie a pocit úlevy. Moc napjaté to nebylo, ale hrálo se o hodně a velmi nám na tom záleželo.

Takže to byl spíš lehčí zápas? Je v současnosti eSuba opravdu tak dominantním týmem nebo se i na naší scéně najdou nadějní hráči?
Dostali jsme náskok v rané fázi zápasu, ale jinak to určitě nebylo jen tak. Dali jsme do toho všechno jako vždycky - nikdo se nesmí podcenit. Náš tým je opravdu plný dominance, avšak nesmíme polevit a dál trénovat, protože na naší scéně jsou další týmy, které tvrdě na sobě makají a určitě na to mají.

Můžeš někoho jmenovat? Všiml jsem si, že hlavně aQuaRedon (nyní Gunrunners - poznámka redakce) se vždy umisťovali na předních příčkách.
Noví aQuaRedon, staří aQuaRedon (eXtatus) - ti určitě mají něco do sebe. Ale také musím zmínit tým Ambitious but Rubbish. Zápas s nimi nám dal docela zabrat - opravdu mě překvapili schopnosti jejich nové sestavy. Těžko ale soudit z jednoho zápasu.

A co váš tým? eSubáci byli takovými průkopníky LoL na české scéně, LoL sekce zde byla ještě v době, kdy LoL nemělo na domácí scéně žádnou podporu. Jak ses dostal do týmu ty?
No řekněme, že jsem měl štěstí. V době, kdy jsem se začal zajímat o různé turnaje, jsem si našel kapitána týmu, který vyhrál jeden z fun cupů na Leagueoflegends.cz, "Děti květin" Afro Joa, který byl i kapitánem LoL sekce v eSubě. A zrovna v té době tato sekce zažívala schizma - několik hráčů letělo a já tak dostal svoji šanci. Po jeho odstoupení jsem se stal kapitánem já.

Jak bys jedním slovem charakterizoval tvůj tým?
Jestli opravdu musím použit jedno slovo, napadá mě pouze "pohoda". V pohodě lidi, v pohodě hraní. Prostě žádné vyhrocené situace a žádný stres (směje se).

Jak se vlastně takový tým jakým je eSuba připravuje na velké zápasy? Trénujete například s týmy ze zahraničí?
Hrajeme, hrajeme a hrajeme. LoL má šikovný systém, který vám najde soupeře podle vašich schopností, ať jste sám, nebo celý tým. Jinak se snažíme hrát každý turnaj, který se objeví a je pro nás časově vhodný.

Nemůžu se nezeptat na tvůj názor na nedávno oznámenou Dotu2. Myslíš, si, že League of Legends bude stejně silné i po jejím příchodu?
Příchod Doty 2 určitě ovlivní všechny hry tohoto typu, protože je to pokračování počinu, který to všechno začal. LoL však neutrpí takové ztráty, jelikož jde jiným, akčnějším směrem, který je podle mě zábavnější, než původní koncept Doty. Toto LoLku zaručí popularitu i po vydání Doty 2, na rozdíl od věrných kopií Doty, jako Heroes of Newerth

Náš rozhovor se pomalu chýlí ke konci, závěrečné slovo by mělo patřit tobě. Chtěl bys něco vzkázat našim čtenářům?
Chtěl bych všechny čtenáře pozdravit a všem dát vědět, že nejsme tak arogantní, jak se říká. Jestli někdo potřebuje radu, ať mne klidně kontaktuje. Dále chci všem vzkázat, ať následují své sny, i když se vám některých nepodaří nakonec dosáhnout, tak snaha z vás udělá lepšího člověka.

Díky za rozhovor a za všechny návštěvníky portálu PLAYzone přeji hodně štěstí do budoucna.
Taky děkuji. Mějte se hezky.