Přejít k hlavnímu obsahu

oskar o SEC: Chceme se pořádně připravit

28. 9. 2011 | 19:39 Counter Strike 1.6
Samsung Euro Championship je už příští víkend a my jsme odchytili nejlepšího hráče České republiky - Tomáše 'oskar' Šťastného a zpovídali ho o Evropském finále World Cyber Games. Ahoj oskare. Myslím, že není třeba Tě žádat o to, aby ses představil, přejdeme tedy hned k věci. Asi za týden vás čeká Samsung Euro Championship ve Varšavě, můžeš nám shrnout, jak probíhala příprava eSuby na tento turnaj?
Výchozí obrázek

Samsung Euro Championship je už příští víkend a my jsme odchytili nejlepšího hráče České republiky - Tomáše 'oskar' Šťastného a zpovídali ho o Evropském finále World Cyber Games.

Ahoj oskare. Myslím, že není třeba Tě žádat o to, aby ses představil, přejdeme tedy hned k věci. Asi za týden vás čeká Samsung Euro Championship ve Varšavě, můžeš nám shrnout, jak probíhala příprava eSuby na tento turnaj?

Čau, naše příprava začala po skončení letních prázdnin. Nejdřív to bylo jen takový to hraní, teď už jsme se zaměřili na taktiky a trenujeme je postupně. Chceme se pořádně připravit.

Kolik hodin týdně tomuto tréninku věnujete?

No, ze začátku málo. Teď trénujeme tři dny v týdnu od 17:00 do 22:00. Od této neděle budeme trénovat denně 10 - 11 hodin.

Je známo, že trénujete proti některým top týmům světa, například SK Gaming nebo Natus Vincere. Jak si proti nim vedete?

Je to různé, občas potrápíme, občas nás přejedou lehce, ale snažíme se do každého tréninku dát vše, co je v našich silách, ale někdy se dostaví i únava a změny nálad, tak se hraje špatně.

Věříte, že je dokážete potrápit i pod tlakem na turnaji?

Tak určitě. Na LANu se hraje úplně jinak, navíc když zrovna vedete a vidíte jejich znechucený obličeje (vzpomínka na ESWC Masters 2008 proti mousesports), to vám pak ještě víc naroste morálka a mužete si s nima dělat co chcete, minule to tedy nešťastně padlo, ale doufám, že trocha šťestí bude teď stát i u nás.

oskar na LanCraftu

oskar na LanCraft Summer (foto: eSuba.eu)

Pravda, minulý rok jste měli nešťastný los v podobě SK v prvním kole. Tentokrát jste byli vylosováni do skupiny D společně s rakouským týmem plan-B a ruskými Moscow Five. Jaké jsou vaše šance letos?

Já věřím tomu, že postoupíme. Před pár dny jsme hráli s plan-B a docela jasným rozdílem jsme je přejeli. Proti M5 rozhodne mapa a připravenost proti nim a jak říkam, stačí mít trochu štěstí a můžeme je i porazit. Stejně si myslím, že nám hlavně půjde o zápas s plan-B, protože v playoff bude samej top tým, takže tak i tak dostaneme tým na top úrovni. Spokojeni budem s druhým místem, první místo by bylo čistý hedvábí, žadný silon ani bavlna.

Znamená to, že se budete připravovat přímo na tyto dva týmy?

Na pB se moc soustředit nebudeme, spíš budeme projiždět dema M5. Já jen doufám, že ten turnaj bude dlouhý, aby play-off bylo druhý den a my se mohli dobře připravit na další tým. No, nebudu předbíhat, ještě není nic jistého.

Znáte už harmonogram turnaje? Budete mít čas projít si Varšavu nebo raději strávíte volný čas přípravami na nadcházející zápasy za notebookem a HLTV?

Harmonogramu jsem si nikde nevšiml, ale doufám, že přes den bude čas na prohlídku Varšavy, ochutnat dobrý jídlo a pivo. Večer si určitě všichni sedneme k notebooku a budem se připravovat. Po dlouhý době kvalitní akce, chceme být připraveni.

Je nějaký tým, kterému byste se v turnaji raději vyhnuli?

Nechci hrát s SK první kolo play-off. :)

 

oskar

oskar na LanCraftu (foto: eSuba.eu)

Někteří hráči hrají minimálně, pouze na udržení formy, aby nevystříleli všechen prach ještě před bitvou, jaký je tvůj recept na trénink před velkým turnajem?

Já nic nepodcením. Málokdy se mi stane, že jsem přehranej, a když ta situace nastane, vypnu potom CS a celý den nehraju. Druhý den jsem v náladě a chuť hrát už mám. Hraju tři hodiny DM, kouknu na jedno, dvě dema a pak trénuju s klukama. Jinak nic speciálního.

Zároveň s polským SEC se u nás koná LanCraft AUTUMN, který bude pravděpodobně mít rekordní účast v CS 1.6 turnaji, myslíš, že to má něco společného s vaší neúčastí?

To ani nevím, já to moc nesleduju. Kdyby v ten samý datum nebyl SEC, tak na LanCraft nejspíš stejně nedorazím.

Já ti děkuji za rozhovor a přeji Tobě i celé eSubě hodně štěstí. Pokud chceš něco vzkázat čtenářům, máš prostor právě teď.

No hlavně Ivetě Bartošové, ať vrátí lahve a jede na dovolenou. :D A jinak dík a fanděte nám. ;)