Přejít k hlavnímu obsahu

ESL Wire skalpuje: CosMo, zaider a Snax chyceni

30. 9. 2011 | 16:45 Counter Strike 1.6
ESL oznámilo nová jména chycená jejich anti-cheatem, ESL Wire. Tentokrát se v seznamu objevují tři známá jména - CosMo z Francie, Dán zaider a Polák Snax.Od posledního oznámení bylo anti-cheatem ESL Wire zabanováno 493 hráčů. Ban na dva roky na ESL dostali také Emil 'zaider' Brandt, Warren 'CosMo' Boisnard a Janusz 'Snax' Pogorzelski.
Výchozí obrázek

ESL oznámilo nová jména chycená jejich anti-cheatem, ESL Wire. Tentokrát se v seznamu objevují tři známá jména - CosMo z Francie, Dán zaider a Polák Snax.

ESLOd posledního oznámení bylo anti-cheatem ESL Wire zabanováno 493 hráčů. Ban na dva roky na ESL dostali také Emil 'zaider' Brandt, Warren 'CosMo' Boisnard a Janusz 'Snax' Pogorzelski.

Zaider už si na problémy zadělal v Dánsku, kde dostal roční ban na portále XplayN.com na všechny akce jimi pořádané. Tentokrát dostal ban z důvodu cheatingu na známém turnaji uyR. Podle hráče samotného měl přes rok v configu "silent defuse script", tvrdí ale, že jinak netuší, za co ban dostal.

Jako by to nestačilo, anti-cheat používaný v on-line fázi Intel Challenge Super Cup - Easy Anticheat (EAC) - zaznamenal screenshot konzole tohoto hráče. Tento obrázek zachycuje, že zaider používá "ankfest" GUI, o kterém se tvrdí, že se používá k obcházení systému EAC. Vedení ICSC se zatím k tématu nevyjádřilo.

Warren 'CosMo' Boisnard se prohřešil cheatingem v gatheru složeném systémem na ESL. Podle jeho vlastních slov před zápasem sledoval demo s wallhackem a když se napojil na server, všiml si, že je stále zaplý, ale už bylo pozdě.

CosMo

Zůstane CosMovi ban na všechny akce ESL? (foto: HLTV.org)

Situace Pogorzelskiho zatím není jasná. ESL obyčejně dává možnost chyceným hráčům sepsat esej, kterou vyjádří jejich lítost nad činem, za který dostali ban, případně dodatečně vysvětlili situaci. Ve Snaxově případě tomu tak ale není, na jeho profilu na ESL můžeme vidět řádek "Cheating - Wire Anti Cheat - no rehabilitation possible" - což znamená, že "rehabilitace" není možná jako u ostatních banů. Otázkou zůstává proč, CosMo i zaider možnost sepsat esej k "Cheating rehabilitaci" dostali.

Hráči tak dostali dvouletý ban na všechny akce ESL, jestli bude některému z hráčů ban zkrácen nebo smazán, to už ukáže čas.

 

Zdroj: HLTV
Štítky: cheater, ESL Wire