Přejít k hlavnímu obsahu

fnatic vyhrávají GC Guangzhou, WinFakt třetí

5. 10. 2011 | 23:38 Counter Strike 1.6
Fnatic poráží mousesports 2-1 na mapy a stávají se tak výherci Intel Extreme Masters VI Global Challenge Guangzhou!Po nezdařeném začátku ve skupinách, kde švédsko-dánský tým prohrál proti Anexis, byla cArnova slova zesměšňována (viz cArn: Jsme favority Guangzhou), nakonec se ale vyplnila, protože se jim povedlo porazit oba hlavní rivaly v turnaji, finské WinFakt a německé mousesports.
Výchozí obrázek

Fnatic poráží mousesports 2-1 na mapy a stávají se tak výherci Intel Extreme Masters VI Global Challenge Guangzhou!

Po nezdařeném začátku ve skupinách, kde švédsko-dánský tým prohrál proti Anexis, byla cArnova slova zesměšňována (viz cArn: Jsme favority Guangzhou), nakonec se ale vyplnila, protože se jim povedlo porazit oba hlavní rivaly v turnaji, finské WinFakt a německé mousesports.

Finálový zápas začal na mapě de_nuke, kde si fnatic po vyhraném nožovém kole vybrali favorizovanou stranu Counter-Terrorists. Bohužel jim v prvním kole moc štěstí nepřálo a po vydařené catwalk-boost taktice si na svoje konto mousesports připsali první bod. To by ale nebyli fnatic, aby Němcům neukázali natrénované deagle eco a skóre srovnali. Bohužel pro seveřany to na morálce mouz újmu nezpůsobilo, protože vyhráli svoji stranu 9:6. Proto fnatic nutně potřebovali vyhrát první kolo, aby srovnali skóre a to se jim také povedlo. Po téměř bezchybné T straně se první mapa přesunuje pod taktovku fnatic s finálním skóre 16:10.

fnatic IEM5 European

fnatic měnili dva hráče, než se jim znovu povedlo po téměř 9 měsících vyhrát turnaj (foto: HLTV.org)

Na druhé mapě de_inferno se mousesports vyhecovali a předvedli se v nejlepší formě, opět za méně oblíbenou stranu teroristů. Šance fnatic chvíli vypadaly mizivé, ale nejnovější posila Michael 'Friis' Jørgensen dokázal až neuvěřitelně zachránit jedno kolo povedeným ninja defusem. Do druhé půlky se tak zápas posunul za stavu 12:3 pro mousesports. Stejně jako na první mapě, ani teď se fnatic nenechali rozhodit prohranou stranou a dokázali srovnat skóre na 13:13. Mousesports poté využili svojí jediné pauzy, aby se dohodli, jak budou dál pokračovat, což se jim také povedlo a svoji mapu tak vyhráli 16:13.

Poslední mapou byla překvapivě de_forge, která je v zápasech play-off vidět jen zřídka. Fnatic tuto mapu podle jejich vlastních slov moc netrénovali, naopak mousesports už na ní jsou jako doma, protože ji hrají v zimní EPS Germany. Tím se ale Švédi nenechali vydeptat a i přes prohrané pistolkové kolo za teroristy se jim povedlo stranu vyhrát 9:6. Po výměně stran to vypadalo, že mousesports umí využít svých zkušeností s dobýváním na této netradiční mapě, protože prvních pár kol připadlo právě jim. I na třetí mapě se cArnovi a jeho svěřencům povedlo otočit a vyhrát všech 7 kol v řadě.

fnatic vítězí

fnatic si po dlouhé době zopakovali, jak chutná výhra. (foto: cnFrag.com)

Fnatic si tak na svoje konto připisují nejen první výhru na větším turnaji od IEM V European Championship a $16,000, ale také místo na IEM VI World Championship na začátku roku 2012.

V zápase o třetí místo se už při pohledu na výsledek 16:3 a 16:1 pro WinFakt nedělo nic zajímavého, můžeme pouze vypíchnout, že si v tomto zápase nejlépe vedlo nejmladší duo WinFakt Jirka 'jigetus' Ryhti a Timi 'aslak' Verkkoperä.

Konečné pořadí týmů:

1. {#Švédsko} fnatic - $16,000
2. {#Německo} mousesports - $8,000
3. {#Finsko} WinFakt - $4,500
4. {#Čína} eFuture - $3,100
5-6. {#Čína} TyLoo - $2,200
5-6. {#Dánsko} Anexis - $2,200
7-8. {#Austrálie} Immunity - $2,000
7-8. {#Indonésie} Executioners - $2,000