Přejít k hlavnímu obsahu

IEM Guangzhou - Konečné výsledky

6. 10. 2011 | 23:05 League of Legends
Se zpožděním vám zpětně přinášíme krátké shrnutí toho, co se na začátku tohoto týdne odehrávalo na podiu další akce série Intel Extreme Masters, tentokrát se odehrávající v Čínské lidové republice.
Výchozí obrázek

Se zpožděním vám zpětně přinášíme krátké shrnutí toho, co se na začátku tohoto týdne odehrávalo na podiu další akce série Intel Extreme Masters, tentokrát se odehrávající v Čínské lidové republice.

Global Challenge Guangzhou

Hned první den turnaje postihly technické problémy, což v praxi znamenalo posun všech zápasů skupiny A do druhého dne, kdy se neplánovaně odehrály obě základní skupiny. Připomeňme si nejprve, jak byly skupiny rozlosovány:

Skupina A

{#Evropská unie} SK Gaming
{#Čína} iG (náhrada za {#Filipíny} Bida Gaming)
{#Vietnam} CrossGaming
{#Čína} eHome

Skupina B

{#Spojené státy americké} Counter Logic Gaming
{#Francie} Millenium
{#Singapur} Flash
{#Čína} WorldElite

Vzhledem k naprosté neznalosti asijské metagame se jen těžko dalo předvídat, jakým způsobem se zápasy budou vyvíjet. Západní styl hry, na který jsme zvyklí, se tedy střetl s tím asijským, jež sice neoplývá zkušenostmi hráčů západoevropských a amerických týmů, nahrazuje je však pověstnou asijskou pracovitostí a nečitelností. Ona nečitelnost nakonec nejspíš sehrála poměrně významnou roli - zatímco spousta hráčů (všichni ze CLG i SK, několik hráčů Millenium) z Evropy a USA streamuje své soloqueue hry i všemožné zápasy (o oficiálních a lehce dostupných zápasech z offline akcí ani nemluvě!), asijské týmy doposud nic takového nepraktikovaly. A pro návštěvníky si připravili několik zajímavých překvapení...

První překvapení na sebe nedalo dlouho čekat - SK prohráli hned první zápas ve skupině proti čínským eHome a svůj postup již od začátku neměli pevně v rukou. Skupina A byla ostatně velmi napínavá, když hned tři týmy dosáhly po třech zápasech skore 2-1, a do boje o postupová místa musela zasáhnout jiná kritéria - ta nakonec vítězství ve skupině přisoudila právě evropskému celku. Z druhého místa pak do semifinále postoupili výše uvedení přemožitelé SK.

Nejzajímavější zápas skupiny A:

{#Evropská unie} SK Gaming vs {#Čína} eHome

Tento zápas nám ukázal, že i Wickedova Irelia může prohrát. eHome totálně ovládli tento zápas a ukázali, že i v Číně mají dobrý tým.

{#Evropská unie} SK-Gaming0:1 EHom{#Čína}
Irelia SK Wicked
   EhMax Rumble
Anivia SK ocelote    EhPdd Akali
Alistar SK Snoopeh    EhLucky Gangplank
Ezreal SK CandyPanda    EhILy Vayne
Sona SK Nyph    EhCR Taric

Counter Logic Gaming občas škobrtnou, ovšem celkově se jim připisuje určitá světová dominance. Po tomto turnaji už tomu tak možná nebude - kromě mnoha ambiciozních severoamerických týmů a stálé konkurence v Evropě jim roste už i ta asijská. A vítězství v tomto turnaji nepřijde jen tak samo, o tom se přesvědčili už ve skupině, kde jejich styl hry dva zápasy dominoval... jenže pak přišla hra proti WorldElite, která skončila surrenderem amerických hvězd. WorldElite bez jediného zaváhání vyhráli skupinu, CLG skončili druzí. Kromě singapurských Flash pak domů neúspěšní odjížděli i francouzští Millenium (s WetDreamem jako náhradníkem absentujícího Yellowstara), kterým se turnaj vůbec nevydařil a kteří nakonec nedokázali vyhrát jedinou hru.

Nejzajímavější zápasy skupiny B:

{#Čína} WorldElite vs {#Spojené státy americké} CLG

V tomto zápase jsme viděli 2 APčka a to Gragas + Twisted Fate proti Zilean a Orianna. Američany tak obávaný Zilean, nebyl moc platný v tomto zápase, CLG si dali pouze 3 killy a to po chybách WE, když se Číňani "nechali unést"

{#Čína} WorldElite1:0 CLG {#Spojené státy americké}
Gragas WEGIGABYTEYms    CLG HOTSHOTGG Zilean
Twisted Fate WEGIGABYTEMisaya       CLG Bbigfatlp Orianna
Warwick WEGIGABYTEYjtm    CLG Saintvicious Lee Sin
Caitlyn WEGIGABYTEWx   CLG Chauster Urgot
Taric WEGIGABYTELf    CLG Elementz Sona

V semifinále se tedy utkali čínští krajani eHome a WorldElite, bylo proto jasné, že ve finále uvidíme domácí zástupce. Hry to prý byly extrémně zajímavé a napínavé, v závěru se však radovali WorldElite, kteří poměrem 2-1 dokázali své soky překonat. Druhé semifinále mezi SK a CLG začalo lépe pro evropský celek, který se ujal vedení 1-0 na zápasy. Ve druhém zápase se mu však nepodařilo na skvělou úvodní hru navázat, zatímco Counter Logic Gaming se evidentně vrátila forma. Američané se pak poslední zápas vezli na vítězné vlně, otočili sérii a postoupili do grand finále, kde je čekal zatím nejlepší tým turnaje.

Finálový den začal klasicky soubojem o třetí místo, ve kterém se domácím eHome postavili SK Gaming. eHome dokázali vyhrát první hru, v níž na jejich hru SK nedokázali najít odpověď, poté však (podobně jako jejich nynější evropští soupeři v semifinále) nebyli schopní sérii ukončit vítězstvím v druhé hře. SK zkonsolidovali své řady, zlepšili svůj herní projev, sérii v poměru 2-1 dokázali vyhrát a umístili se na konečném třetím místě. Podobný průběh měla i série velkého finále, kde CLG dominovali první hře proti WorldElite, ti se však dali dohromady a dvěma skvěle odehranými hrami otočili stav, čímž po ztrátě pouhých dvou her vyhráli celý turnaj.

Zápas o třetí místo:

Bitva o třetí místo byla také zajímavá, SK-Gaming potřebovali 3. místo, aby ocelote zase nemusel vyhodit nikoho, a také chtěli odvetu s EHome. SK-Gaming nakonec vyhráli 2:1 a skončili třetí. Podle mě byla nejzajímavější 3. hra, kde Wickd hrál Nasuse a ocelote Gragase a Candy hrál KogMawa a rozstříleli EHome.

{#Evropská unie} SK-Gaming1:0Ehome {#Čína}
Nasus SK Wickd   EhMax Galio
Gragas SK ocelote   EhPdd Malzahar
Gangplank SK Snoopeh   EhLucky Fiddlesticks
Kog Maw SK CandyPanda   EhILy Ezreal
Janna SK Nyph   EhCR Sona

 

Grand finále:

Do finále se probojovali WorldElite a CLG, nejzajímavější zápas tohoto duelu byl z mého pohledu hned první zápas, kdy CLG vyhráli, byla to odveta za základní skupinu, bohužel výkon z prvního zápasu už nezopakovali a prohráli 2:1.

{#Čína} WorldElite0:1 CLG {#Spojené státy americké}
Gangplank WEGIGABYTEYms    CLG Hotshotgg Jax
Karthus WEGIGABYTEMisaya    CLG bigfatlp Zilean
Fiddlesticks WEGIGABYTEYjtm    CLG Saintvicious Udyr
Ezreal WEGIGABYTEWx    CLG Chauster Kog Maw
Alistar WEGIGABYTELf    CLG Elementz Janna

Konečné pořadí

1. {#Čína} WorldElite
2. {#Spojené státy americké} Counter Logic Gaming
3. {#Evropská unie} SK Gaming

Asijské týmy se naposledy na offline akci ukázaly na začátku léta na DreamHacku ve švédském Jönköpingu, kde nepředvedly nijak strhující výkony. Po IEM Guangzhou s nimi však budou muset evropské i severoamerické týmy muset počítat.

Nejzajímavější hry z turnaje pro vás vybral Serap.