Přejít k hlavnímu obsahu

GC New York: Evil Geniuses končí!

14. 10. 2011 | 00:44 Counter Strike 1.6
První den Intel Extreme Masters VI Global Challenge New York je za námi a s ním i těžší skupina A s UMX.us na vrcholu.Pouze den před New Yorkem jsme si na portálu HLTV.org mohli všimnout, že se mTw na turnaj nebudou moct dostavit v plné sestavě. Oliver 'minet' Minet totiž náhle onemocněl a Dánové tak neměli čas před odletem sehnat náhradníka. Museli se proto poohlédnout po některém volném americkém hráči. Podle všeho jím měl být Scott 'evolution' Cavallero, ten se ale bohužel k turnaji nemohl dostavit.
Výchozí obrázek

První den Intel Extreme Masters VI Global Challenge New York je za námi a s ním i těžší skupina A s UMX.us na vrcholu.

Pouze den před New Yorkem jsme si na portálu HLTV.org mohli všimnout, že se mTw na turnaj nebudou moct dostavit v plné sestavě. Oliver 'minet' Minet totiž náhle onemocněl a Dánové tak neměli čas před odletem sehnat náhradníka. Museli se proto poohlédnout po některém volném americkém hráči. Podle všeho jím měl být Scott 'evolution' Cavallero, ten se ale bohužel k turnaji nemohl dostavit.

Nakonec Mortal Teamwork neměli jinou možnost, než požádat šéfredaktora HLTV.org Marca 'Nix0n' Winthera, aby za ně místo mineta odehrál alespoň skupinovou část. Další zápasy čekají mTw až v sobotu, budou tak mít čas sehnat si na playoff plnohodnotného dánského náhradníka.

Marc Winther

Marc 'Nix0n' Winther (foto: fragbite.com)

Ještě než měli mTw začít hrát, jen málokdo věřil, že Nix0n zvládne nějak zásadně pomoci svému dočasnému týmu. Po první straně (13:2) s UMX.us ale diváci mluvili jinak. Marcovi se povedlo vyhrát první kolo v situaci 1v2 a defusnout bombu a i v dalších kolech nadále překvapoval.

Zápas s UMX ale nakonec nedopadl podle představ. Američané se na druhou stranu nahecovali a převrátili průběh zápasu na svoji stranu. Mač skončil remízou a oba týmy si tak do tabulky připsali 1 bod. Pro zajímavost, náhradník mTw Nix0n odehrál zápas s osobním skóre 21:19.

Mezitím si americká jednička Evil Geniuses snadno poradila se svými krajany z Black & Yellow.

Ve druhém kole se potkali mTw právě s EG. Po dlouhém boji se rozhodlo až ve třicátém kole, kdy zápas skončil tak tak ve prospěch Dánů 16:14. Tentokrát se Marc Winther nepředvedl v tak dobrém světle jako v zápase předchozím, i tak se ale nemůže za nic stydět vzhledem k jeho zkušenostem. Do statistik si připsal skóre 11:21.

Black & Yellow i nadále nepředvedli nic zvláštního, s UMX.us totiž prohráli s jasným výsledkem 9:16.

Ve třetím kole se rozhodovalo o samotném postupu týmů. mTw už zbýval zápas pouze s outsidery B&Y, ti měli postup téměř zaručený. Mezi Evil Geniuses a UMX se ale rozhodovalo o tom, kdo vypadne. Nakonec ze zápasu vzešli vítězně UMX.us s překvapivým výsledkem 16:6 na mapě de_train.

Konečný výsledek skupiny:

Skupina A
#NázevZVRP+-B
1.{#Spojené státy americké} UMX.us3210+17
7
2.{#Dánsko} mTw3210 +87
3.{#Spojené státy americké} Evil Geniuses3102+23
4.{#Spojené státy americké} Black & Yellow3003-270
 

Dnes se mimo Skupiny A dočkáme také zápasu na Counter-Strike:Global Offensive, který se odehraje po půlnoci mezi mix týmy hráčů skupiny A. Budete mít také možnost se zeptat na cokoliv, co potřebujete ohledně CS:GO vědět, právě na Counter-Strike 1.6 streamu ESL TV. Ptát se můžete na twitteru Intel Extreme Masters a odpovědi se dozvíte na následujícím vysílání: