Přejít k hlavnímu obsahu

GC New York: Ve finále SK a WinFakt

16. 10. 2011 | 00:11 Counter Strike 1.6
Třetí den v New Yorku ve znamení semifinálových zápasů je u konce. Severské týmy SK a WinFakt si zahrají o zlatou medajli, zatímco UMX si poměří síly s třetím severským týmem turnaje, dánskými mTw.V prvním zápase WinFakt nepustili UMX.us ke slovu. Své o tom říká výsledek 16:4 a 16:6 (tuscan a train). Docela překvapujícím faktem tohoto match-upu se zdá výběr map. Finové byli na tuscanu odjakživa silní a potvrdili to nedávným výsledkem 16:13 proti Na´Vi na Samsung Euro Championship.
Výchozí obrázek

Třetí den v New Yorku ve znamení semifinálových zápasů je u konce. Severské týmy SK a WinFakt si zahrají o zlatou medajli, zatímco UMX si poměří síly s třetím severským týmem turnaje, dánskými mTw.

V prvním zápase WinFakt nepustili UMX.us ke slovu. Své o tom říká výsledek 16:4 a 16:6 (tuscan a train). Docela překvapujícím faktem tohoto match-upu se zdá výběr map. Finové byli na tuscanu odjakživa silní a potvrdili to nedávným výsledkem 16:13 proti Na´Vi na Samsung Euro Championship.

Je zvláštní, že si UMX raději nevybrali některé z ostatních map, protože ani de_train není slabou stránkou WinFakt, jejich sniper Timi 'aslak' Verkkoperä se totiž v posledních zápasech ukazuje jako nejsilnější finský hráč a obzvláště proti CheckSix ukázal svoje kvality.

mTw

mTw si nakonec finále nezahrají (foto: HLTV.org)

Druhý semifinálový zápas SK vs. mTw byl ale o dost zajímavější. První mapa de_forge prošla hráčům SK Gaming velmi snadno a výsledek 16:2 je katapultoval na favority celého mače. I na druhé mapě de_nuke, kde začínali za CT stranu se skóre 12:3 se mohlo zdát, že už brzy bude znám i druhý tým, který bude mít zaručené místo na pódiu.

mTw si ale nechtěli připustit prohru a po výměně stran se Dánové ukázali jako úplně jiný tým. Náhrada za Olivera 'minet' Mineta, Christian 'turkizh' Bindslev si akcemi na rampě zvedl reputaci a Mortal Teamwork si mohli výběr náhradníka pochvalovat, protože zápas totálně otočili ve svůj prospěch se skóre 13:2, celkově tedy 16:14.

Ani na třetí mapě de_train SK nezklamali a vyhráli nožové kolo a už potřetí si v tomto zápase mohli vybrat tu snadnější stranu, Counter-Terroristy. Po vyhraných pistolkách a prvním gunovém kole už SK vedli 6:0, než dokázali mTw dát svůj první bod do tabulky. Další kolo ale opět šlo ve prospěch Švédů a mTw museli jít do eca. Tohle se opakovalo ještě jednou a poté už si SK pohlídali zbytek kol a do druhé části mapy vešli ve vedení 13:2.

f0rest

MVP semifinálových zápasů, Patrik 'f0rest' Lindberg (foto: HLTV.org)

Nebylo by to poprvé, co by se takovýto zápas otočil ve prospěch druhého týmu, obzvlášť na mapě de_train, kde podobná situace nastane takřka každý druhý turnaj. SK se ale povedlo vyhrát i teroristické pistolky, kdy jsme byli svědky nádherné 2v4 akce Patrika 'f0rest' Lindberga s Christopherem 'GeT_RiGhT' Alesundem, a mTw byli donuceni zkusit nakoupit co mohli už do druhého kola. SK zaměřili svůj útok na spodní plant, kde už na ně čekali čtyři hráči mTw a po chvíli střílení z AK, deaglů a famasů se CT mohli radovat z vyhraného "eca".

Po šetřícím kole, tentokrát ze strany teroristů, se hráči pod vedením Roberta 'RobbaN' Dahlströma opět nahecovali, další kolo vyhráli a zajistili si tak minimálně prodloužení. mTw to tak ale nenechali a po několika nevydařených útocích Švédů šlo dalších pět kol ve prospěch právě Dánům z mTw. Bohužel to ale bylo vše, co se jim povedlo udělat a v posledním kole zápasu si SK připsali do statistik skóre 16:9 po pěkně vymyšlené akci ex-fnatic dua f0resta a GeT_RiGhTa.

Ve finále se tedy setkají zítra v 16:00 WinFakt a SK, zatímco o třetí místo a "bramborovou medajli" si zahrají UMX a mTw, taktéž v 16:00. Jaké tipujete konečné pořadí turnaje? Povede se SK nasednout na koně po nevydařeném Samsung Euro Championship?

SK Gaming         
0
vs.0
                 WinFakt
{#Švédsko} RobbaN
{#Švédsko} Delpan
{#Švédsko} f0rest
{#Švédsko} GeT_RiGhT
{#Švédsko} face
 

16. 10. 16:00

BO3

TBA


lurppis {#Finsko}
naSu {#Finsko}
BASiC {#Finsko}
aslak {#Finsko}
jigetus {#Finsko}
UMX                       
0
vs.0
                         mTw
{#Spojené státy americké} flowsicK
{#Spojené státy americké} sLip
{#Spojené státy americké} steno
{#Spojené státy americké} TRULS
{#Spojené státy americké} iNERTiA
 

16. 10. 16:00

BO3

TBA


ave {#Dánsko}
zonic {#Dánsko}
ArcadioN {#Dánsko}
trace {#Dánsko}
turkizh {#Dánsko}