Přejít k hlavnímu obsahu

GC New York: SK vyhrávají, mTw třetí

16. 10. 2011 | 20:40 Counter Strike 1.6
Čtvrtý hrací den ve znamení finálových zápasů je u konce a SK se po krátké pauze mohou opět radovat z vyhraného turnaje a odnášejí si $16,000.Dnes ve čtyři odpoledne odstartovaly poslední dva zápasy ESL Intel Extreme Masters VI Global Challenge New York, kde se ve streamovaném finále střetli SK Gaming a WinFakt, zatímco v zápasu o třetí místo jsme mohli skrz HLTV sledovat mTw proti UMX.us.
Výchozí obrázek

Čtvrtý hrací den ve znamení finálových zápasů je u konce a SK se po krátké pauze mohou opět radovat z vyhraného turnaje a odnášejí si $16,000.

Dnes ve čtyři odpoledne odstartovaly poslední dva zápasy ESL Intel Extreme Masters VI Global Challenge New York, kde se ve streamovaném finále střetli SK Gaming a WinFakt, zatímco v zápasu o třetí místo jsme mohli skrz HLTV sledovat mTw proti UMX.us.

O první místo si týmy zahrály na mapách de_mirage a de_dust2. Jak už to bývá, na de_mirage se dá očekávat cokoliv a WinFakt proto ze startu zápasu zkusili využít momentu překvapení a po pár kolech už za Teroristy vedli 5:2. SK se ale vzchopili, odhalili systém útoků Finů, a zbylé body šly na konto právě jim a do druhé půlky první mapy nakročili se skóre 10:5. I přesto, že je mapa považovaná lepší spíše pro CT, WinFakt už se nepovedlo do tabulky přidat více než tři kola a SK tak vedli 1:0 na mapy se skóre 16:8.

RobbaN a lurppis

Předzápasový rozhovor s kapitány finálových týmů - RobbaN a lurppis. (foto: HLTV.org)

Druhá mapa de_dust2 bohužel byla ještě více jednostranná a i přesto, že si WinFakt mohli vybrat stranu, zkusili překvapit a začít za méně oblíbenou stranu CT. SK se ale zaskočit nenechali a vyhráli jednoznačným výsledkem 13:2. Po výměně stran a krátké pauze SK vyhráli i druhé pistolkové kolo i obě kola další a vyhráli tak zápas a celý turnaj s výsledkem 2:0 na mapy.

cArn a Joe

Spolukomentátorem finálového zápasu nebyl nikdo jiný než cArn, který se na turnaji ukázal kvůli CS:GO (foto: HLTV.org)

V zápasu o třetí místo jsme se mohli dočkat zajímavějších výsledků, UMX.us se trochu nahecovali a po debaklu ze strany WinFakt v jejich semifinálovém zápasu proti tomuto americkému týmu dokázali s Dány odehrát 11:16 na de_inferno a 12:16 na de_train. Obě mapy ale vzali mTw do svých rukou a domů si odnesou bronzové medajle.

Konečné umístění:

1. {#Švédsko} SK Gaming - $16,000
2. {#Finsko} WinFakt - $8,000
3. {#Dánsko} mTw - $4,500
4. {#Spojené státy americké} UMX.us - $3,100
5. - 6. {#Spojené státy americké} Evil Geniuses - $2,200
5. - 6. {#Spojené státy americké} CheckSix - $2,200
7. - 8. {#Spojené státy americké} Black & Yellow - $2,000
7. - 8. {#Brazílie} semXorah - $2,000

Příštím turnajem na světové scéně bude Electronic Sports World Cup, který se bude konat v Paříži 20. - 25. října. Jednu z nejprestižnějších akcí tohoto roku budeme sledovat a informovat vás o výsledcích Counter-Strike 1.6 turnaje.